Sprchovanie po pôrode

28. jan 2021

Sproste odpovede si nechajte pre seba, ak nemate co povedat k mojej teme, dakujem. Caka ma prvy porod. Vsade citam o sprchovani po porode, ze to aj pomaha bezbostnemu cikaniu v sprche, hojeniu ran atd. Ale to, ked po porode cikate v sprche, to si vtedy sprchou mierite na vaginu? Neboli praveze ten prud vody na poporodne rany, a stehy? Teda prve dni kazde cikanie ste isli do sprchy a cikali tam? Viem blbe otazky, ale zacinam sa bat bolesti pri porode, aj po porode.

alikal
28. jan 2021

nemusis si tam pustat sprchou vodu, ide o to ze ked stojis ide to lahsie ako ked sedis a musis "zatlacit" aby si sa vycikala, vela zien ma aj hemeroidy, plus ked okolo teba tecie voda podvedome sa cika lahsie 😀 chodila som aj bezne na zachod, ale do sprchy som chodila 3x denne sa sprchovat kvoli ranam a vtedy som to pustila tam do sprchy. o nic nejde, nie je to nutne pravidlo. mna vsetci strasili ze prve velke potreby su katastrofa, hroza a neviem co, a mna to obec nebolelo, a slo to uplne lahko, uvidis sama ako co bude, neboj

anjelicek26
28. jan 2021

Chodila som normalne na wc... zavisi, ci si zasita odpredu dozadu, alebo mas minimalny nastrih ci dokonca nic... mala som po ruke teplu vodu a vzdy sa dole trocha oplachla sediac nad WC, uz len jemne utrela. A nie, nie kazda ide po porode rozsekana umriet, mala som malinky nastrih pri prvej, pri dalsich troch uz nic... normalne to dole bolo v poriadku...a to som 153cm zienka pod 50 kil...

helcanw
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nerya
28. jan 2021

Ahoj, ja som po pôrode musela cikať najprv na záchode do misky, aby v nemocnici videli, že je všetko ok a merali koľko vymocim. Doma som už normálne cikala do záchodu, ale vždy potom som sa osprchovala, predsa len to krvácanie :-/
Ak však chces cikať v sprche, tak samozrejme si mieris nie priamo na otvor ale skôr na tú časť keď sú chĺpky, že ti bude voda len ako keby stekať k tej časti kde cikas, aby sa ten moc zmiešali s tou vodou 😉

paulinkaa2
28. jan 2021

Najprv mi prislo divne ze do sprchy ist cikat ale sestricky ze bude mi lepsie po zasivani. No mali pravdu. Pokial ma to bolelo tak len do sprchy som chodila. Nevadilo mi to.

ukulela
28. jan 2021

Nie, nemieris si na vagínu. Normálne stojíš a cikas. Ide o to, že nesedis a nebolia ťa popôrodné rany. Možno sa vycikas v pohode na mise, možno ti bude lepšie po stojacky. Ja som sa ale po cikani neutierala, ale umyla pod sprchou. A utrela- teda mierne osusila- kuchynsktymi papierovými utierkami. Len mierne poprikladat, nič neylacit, nesuchat. A len čistá voda. Nezamazes od krvi uterák. . Otázka je normálna, nemusela si to zdoraznit agresívnym úvodom 😜

sense
28. jan 2021

Ja som do sprchy cikala len bezprostredne po pôrode, Inka normál WC ale mala som len jeden teh vnútorný a 1 vonkajší, bolesť takmer žiadna ale neutierala som sa papierom ale s la umyla vodou prípade navlhceniu utierkou v arnike pôsobím protizápalovo alebo sa umyla pod sprchou a len jemne vysušiť..

kattky
28. jan 2021

Ja som bila zasita az po zadok. A sama sestricka 4h po porode prisla po mna a pomohla mi ist do sprchy, aby som sa tam vymocila a potom pekne sa zo spodu osprchovala. Pomohla mi osusit sa a aj obliest. Kedze som sa sprchla uz cela po porode. Potom stale som chodila do sprchy, lebo tak mi kazala, ze mam chodit. Tak som zapla vodu, vycikala sa a osprchovala zo spodu cistou vodou. V pondelok pred obedom som porodila a v piatok rano uz mi zacali vypadavat stehy v sprche.

cackaa
28. jan 2021

Je to úplne bažný jav. A hlavne odporučím, že treba vlažnou a nie teplou vodou.

simca06022011
28. jan 2021

Tak to uvidis, ked porodis.. ja som vobec nemusela chodit cikat do sprchy (ale cca 12h som bola zacievkovana po porode, cize hned som ani nemusela ist) a to teda som pozasivana bola kadejako... podla mna sa toto je uplne individualna vec. Inak sprchou si nikde nemusis mierit, pri umyvani normalne vlaznou vodou oplachnes.

lenkakravcova
28. jan 2021

Popôrodné rany sa hoja oveľa rýchlejšie pri sprchovaní čistou vodou ako keď chodíš na wc a neumyješ si to tam potom. Nesprchuješ priamo ranu, ale na konci to tam umy. Ja som si normálne dala vlažnú vodu zo sprchy na ruku, a umyla to tam takto (tak 10x asi). Potom osprachovala nohy, osušila servítkou a šup von 🙂
Inak práveže vlažná voda je na popôrodné rany super - mne to zmierňovalo bolesti. Naopak teplý moč nie je vždy úplne najpríjemnejší 😀

sejan
28. jan 2021

Ahoj. Ja som po pôrode vyzerala ako výšivka. Mňa lekár nastrihol a ešte som sa aj dotrhala,takže som mala aj vnútorné šitie.Ale čo sa týka cikania a veľkej potreby tak úplne v pohode.Je pravda že som chodila cikať do sprchy ale bolo Mi to prijemne.Sprchou nemusíš na seba mieriť ale ide o to že je to pohodlnejšie ako v sede a po potrebe sa hneď oplachnes.Sestricka má upozorňovala že uterák si mám len jemne prikladať a nie utierať.Mala som na izbe žienku ktorá sa dole po umytí fenovala.Ze je dobre to vysušiť úplne do sucha.Ale to som nerobila.Nic sa neboj.Vsetko bude ok a sama uvidíš čo Ti bude lepšie 👍👍👍

ildiko36
28. jan 2021

Keď budeš mať kusok štastia a nemusia ti robyt nastrih a nebudeš mať ranu nebude ťa vôbec štípať pri močení..ja som práve preto používala anibal..a je to užasná vec..Po prvom pôrode pol roka sa mi hojilo rana lebo vedla sitia sa roztrhlo.pol roka som pod sprchou močila😓...s anibalom je to uplne ine..vobec ma nic nebolelo ako keby som ani nerodila..
Niektore ženy porodia bez poranenia😊
Ako baby písali stači keď stojiš pod sprchou alebo len jemne pustiš vodu.treba pár dni kým sa to zahoji..a hlavne papaj ovsene vločky každy deň aby si nemala po pôrode problemy zo stolicou, s tým sa tiež vela žiem potrapí.
Držim ti palce a nech ste v poriadku obaja po pôrode😊

jaskolka
28. jan 2021

To uvidíš, ako budeš zasivana, možno ani vôbec to nebude treba. Po pôrode radia cikat v sprche fakt preto ze v stoji sa tak nenamahas, ja dokonca aj niekoľko dní po pôrode som ešte takmer po stojacky cikala, ale normálne na WC. No a v sprche máš ľahšiu hygienu potom.

saxana000
28. jan 2021

Nemieris si na vaginu skor tak spredu na brucho alebo zozadu na chrbat rozkrocena a ako ta voda po tebe steka a ty cikas splachne to moc aj krvSkusila som cikat v sprche hned po porode ale bolo mi to divne normalne som potom chodila na wc ale mala som aj v nemocnici aj doma malu plastovu flasku s vodou vedla zachoda a pri cikani som sa vlastne zaroven spredu polievala tou vodou.ak tam bude umyvadlo idealne si napustit vlaznu.moc ma vobec nepalil a splachla som aj krvacanie teda som si pripadala ako osprchovana potom som len jemnucko vysusila tmavym uterakom ziadny papier.bolo mi to jednoduchsie ako sa stale obliekat a vyzliekat do sprchy a v tej nemocnici fakt sa tej sprche radsej co najviac vyhnut lebo nevies kto tam cikal pred tebou a ake kultury tam vznikaju.doma som do tej vody zarabala aj trosku repika.vsetko sa krasne rychlo zahojilo.do sprchy som ale isla hned po porode ako ma previezli do izby spotena smradlava krvava necakala som a isla som.ked som vychadzala zrazila som sa so sestrickou ked ma zbadala skoro odpadla ze kde som bola ja v zupane s uterakom na hlave reku v sprche.tak mi vynadala ze ona ma prisla estelen z postele postavit ze som tam mohla odpadnut.ale okrem jedneho stehu som ziadne ine poranenia nemala ked prisiel za mnou muz sedela som po turecky na posteli s malou na rukach..epiduralka je zazracna vec a cvicenie s anibalom sa na tom urcite podpisalo tiez.

nika23t
28. jan 2021

Ja som nemala žiadne problémy pri cikani, celkovo ani ísť na wecko nebol problém. Ale sprchovala som sa prvé dni po pôrode aj 6-7krat, možno aj viac, už presne nepamatam. Také prvé dva týždne v podstate pri každej príležitosti. Mala som pocit čistoty a sviežosti, minimálne v tomto mi to pomáhalo. Žiaden prúd vody som si tam nestriekala, len jemne umyť, dokonca som nepoužívala ani žiadne prípravky, Dr mi odporučil čistou vodou. Pôrod som mala prirodzený, aj par stehov. A určite to urýchľuje hojenie už len skrz toho, že je to čistejsie. Takže ja odporúčam určite co najčastejšie sprchovanie. A rodila som v lete, horúčavy, takže som mala o dôvod viac...

cookie29
28. jan 2021

no uzasne, este len usta otvoris a uz si agresivna :(
ja sa celkovo cudujem mamickam, ze tu davaju dobre rady, ked na nich takto vysteknes

a nie su to blbe otazky, uplne normalne, dokonca aj viacrodicky kolkolkrat nevedia pretoze kazdy porod je iny, ale po porode mas aj cistky takze jednak oplachnes opatrne, jednak sa lahsie vymocis a aj rana sa bude lepsie hojit ak jemno utries do sucha ako chodit WC papierom, ale ved vyskusas ako Ti bude najlepsie...

beatinka
28. jan 2021

Tiež som v pôrodnici chodila cikať len do sprchy. A vodu vždy čo “najstudenšiu” aká sa dala zniesť. Pri veľmi teplej to bolo ešte horšie. Keď som prišla domov, už nebolo toľko času, tak po dvoch troch dňoch som si zvykla aj bez toho.

3petka
28. jan 2021

V nemocnici som chodila na malú do sprchy, lepšia hygiena a vyhovovalo mi to. Doma normálne na wc a samozrejme som sa pár razí do dňa presprchovala. Priamy prúd asi nie ale tak z diaľky. Však uvidis ako ti to bude pohodlne.