Spotené nohy

23. júl 2024

Ahojte. Viete mi niečo odporučiť na potenie nôh?
Strašne sa mi začali potiť nohy. Doma nosím také klasické korkové papuče. Predtým som mala také obyčajné gumové od číňana za päť korún. Myslela som si že kvôli tomu. Tak som si kúpila také tie obyčajné korkové, a nohy sa mi potia ajtak. Vlastne potia sa mi nech mám už hocijaké šľapky, ale aj na boso. Doma na boso nemôžem chodiť, lebo zanechávam šmuhy na podlahe. Ponožky na nohách neznesiem, iba ak musím.
To že sa mi potia by som ešte zvládla, veď je teplo všetci sa potíme. Ale aj smrdia. A je jedno koľko krát si umyjem za deň nohy, ajtak začnú do pol hodiny smrdieť.
Nikdy som takýto problém nemala a nohy mi smrdeli max až po celodennom státí v práci v topánkach.

aurelia2000
23. júl 2024

Ani spotené nohy nesmrdia. Musela si chytiť plesňové ochorenie, možno z tých gumených papúč.

akinomel
24. júl 2024

Skús pouvažovať aj o skladbe stravy, dodržiavaj pitný režim. Obmedz cukor v akejkoĺvek podobe, nemyslim ovocie. Doporučujem kúpele nôh s vlažnou vodou s podielom jablčného octu. Ako píše príspevok vyššie, je možná pleseň nôh. V lekárni si vyberieš vhodný produkt na tento problém. Istý čas som riešila podobné, pomohol mi aj sprej na nohy Balea z DM. Topánkyje dobré aj dezinfikovať - spreje na to sú v ponuke. Ak môžem poradiť, nenos často gumenú obuv. Nohy musia dýchať, leto je ideálne. Držím palce, nech sa čoskoro stav zlepší.

vakatko
24. júl 2024

Kúpeľ so sódou bikarbónou, neutralizuje kyslí pot, zápach a zmäkčuje pokožku.
Natierať Tea Tree olejom je antibakteriálny, dobrý na pliesne, odstraňuje zápach.
Zmeniť stravu, obmedziť cukor, bielu múku a nasadiť Probiotiká (kefír, biele acidko ...)