Ahojte mamičky,chcem sa spýtať na názor a či sa.niekrota s tým stretla....včera som spontánne potratila v 12tyzdni...nekrvacala som ani nič,doktor mi to zistil pri sone...šla som do nemocnice na vyčistenie ale poslali ma domov v tým.ze mi to nemôžu robiť,nemôžu má uspať keďže mám nádchu...objednali má na 28.12 ...jedna vec je že ešte týždeň budem čakať a druhá keby začnem krvácať tak mi to musia spraviť aj ževraj a rizikom...veľmi sa bojím,mala prosím niektora podobnú skúsenosť ? Ďakujem
Ja som bola chorá tiež a robili my kyret tiež som mala MA. Len som musela ist ku krčnemu co mi maju podať pred narkozou pre istotu
Ahoj tiez som potratila v 12tt. Nerobili mi kyret proste sme pockali a vyslo to samo :( . Takze sa asi nic nestane ak pockas tych par dni kym nadcha prejde..
toto co opisujes je zamlcany a nie spontanny potrat
@amerys a čo ti podali ? Lebo mne to sestrička opisovala strašne,že to je riziko keď mám nádchu,tam je oslabené srdce preto sa veľmi bojím
@dasa_pastorkova2 ja už presne neviem ale nejaký obyčajný liek v injekcii 🙂 nechápem prečo tak stresujú... na jednej strane možno je riziko ale na druhej strane je riziko tiež ak ta nevyčistia a tvoje telo nebude schopne sa vyčistiť samo
@dasa_pastorkova2 Aj ja som mala nadchu po MA a normalne ma cistili, dala som si kvapky do nosa a nebol ziadny problem. Tazko povedat, ako velmi si prechladnuta, ci mas teplotu alebo co. Ale zas sa netreba nejako obavat, tych par dni to urcite nie je velke riziko. Kazdopadne ak by si zacala silno krvacat, mat krce a ak sa k tomu pridruzi horucka, treba rychlo ist na pohotovost. Ak by som iba krvacala, asi by som pockala doma este.
Mrzi ma, co sa ti stalo, verim, ze sa rychlo zotavis.
Su pripady po zamlknutim potrate ze sa telo vycisti same a ziaden kyret nemusi byt, no castejsie sa kyret asi robi....ja som si presla zamlknutym potratom 2krat...nic mi nebolo len sa mi objavilo slabucke spinenie,a doktor skonstatoval ze zamlknuty potrat nastal uz asi pred necelymi 2 tyzdnami...poslali ma domov a mala som prist o dva spat aj s predoperacnymi vysetreniami...no ja som do rana zacala "nenormalne" krvacat ze ma rano ihned prijimali a brali na salu...nemusi sa nic stat a par dni vydrzite,no mozete sa aj rozkrvacat a vtedy treba okamzite ist do nemocnice...🙁
Mne dal doktor na vyber (on je taky pokrokovy), ze mozem ist na kyret alebo potratit doma a ak sa mi nieco nebude pozdavat (privelke krvacanie, horucka), tak mam ist na urgent s papierom od neho, hned mi spravia zakrok. Tak teraz cakam, kedy to zacne ☹ Uz som mala dva kyrety a velmi dufam, ze tretiemu sa vyhnem. Chcem tym povedat, ze nebud v strese kvoli nadche (prvy krat ma hned z photovosti dali na stol bez vysetreni a nic sa nekomplikovalo). Ak zakrok budes potrebovat, spravia ho, je to setrna anesteza len na 15 min. No a nebud v strese ani kvoli cakaniu, lebo mozno bude lepsie, ak to zvladnes doma. Prajem vela vela sil.
@bosoriak len nádchu mám nič viac...čakám doma,ak nič nenastane tak 28.12 mám.prist na zákrok tak uvidíme...ďakujem veľmi pekne
Ahoj, je mi veľmi ľuto, že si prišla o babätko. Je to veľmi smutné. Ja som toež potratila v 12 tt v lete. Nekrvácala som, ale na sone doktorka zistila. že nebije srdiečko, tak som šla do nemocnice. tiež som čakala asi 5 dní, lebo doktor s ktorým som bola dohodnutá mal dovolenku. Neboj sa, ono možno začneš krvácať, lebo telo sa prirodzene bude chcieť vyčistiť. Choď potom len na pohotovosť. Samozrejme sa treba dostať čo naskôr z nádchy. Je to len jednodňový zákrok, uspia ťa a zobudia, potom ešte ťa nechajú na lôžku asi 5-6 hodín a pustia domov. Horšie je to so psychicky, je to veľmi ťaýké. Aspoň u mňa bolo, pretože na babätko som sa veľmi tešila. A ešte stale si občas dam otazku, kde je?