Spontánny potrat, cisársky rez a znova potrat

matata123
29. feb 2012

ahojte tehulky, mamicky,ale aj ostatne co mate skusenosti.. pred par rokmi som malaz spontanny potrat. zvladli sme to.. o rok na to som otehotnela znova. a mam syna uz ma 3r. Tehotenstvo bolo bezproblemove... aj na priek tomu ze asi 2 tyzdne predtym nez som otehotnela som sa dostala zo silneho zapalu mocovych ciest a bolo tam cosi aj s oblickami koly ktorym si ma chceli nechat aj v nemocnici.. no zostala som tehotna ani neviem ako,... a bolo vsetko fajn.. pri porode prisiel urgentny cisarsky koly pomalemu priebehu porodu.. a ohrozenia maleho.. vsetko islo nakoniec chvala bohu dobre.. o 3 roky na to som zasa otehotnela uz s tuzbou po dalsom dietati.. par mesiacov to trvalo.. snazili sme sa.. ale nakoniec sa to podarilo.. no v 8tt som mala nieco.. so zaludkom.. ja neviem cim to bolo sposobene ale viroza to nebola.. zvracala som kazdych 10minut.. aj ked nebolo co.. za calo to vecer.. okolo 20.00 o 2.30 rano sme sli do nemocnice.. tam mi povedali ze nemozu somnou nic robit... poslali ma domov.. neskor to preslo ,,, cca o2 tyzden na to som sla na ultrazvuk.. tam mi povedali.. vsetko je fajn.. ale babo je mensie ako ma byt .. tj. o 1.5 tyzdna.. prisla som zasa o 3t. bola som v 13tt a vtedy povedali ze srdiecko nebije a niesu ziadne odozvy.. ani nic.. proste ze moje babo uz nezije.. bolo to ako keby mi niekto ukrojil kusisko srdca.. o 2tyzdne dalsi ultavuk.. ziadna zmena.. tak sme prisli o babo.. som uz po 2 cikloch.. ale zatial som nebola na ziadnom visetreni po potrate... cakam a idem v marci.. moja hlavna otazka.. je .. chcem zasa otehotniet.. stale mi je smutno .. a luto co sa stalo.. manzel sa boji ze sa to stane zasa.. mam pocit ze viac ako ja.. comam robit?? poradte mi... skusit to... ? pockat? ako ho presvedcit?? mam ist najprv k lekarovi?? viem .. je to najrozumnejsie.. ale ked ja nevladzem cakat.. a teraz by som mohla otehotniet v tychto dnoch..

bublinkaa2
21. mar 2012

Ahoj matata123, presne takuto istu verziu som mala aj ja, spontanny potrat v 8tt, rok snazenia a podarila sa nam bez akychkolvek problemov zdrava dcerka, ktora teraz tiez ma 3r. Pol roka po porode sme zatuzili zamiesit surodenca, co vyslo na prvykrat. Ani vo sne ma nenapadlo, ze nieco nebude v poriadku, ale tiez v 11-12tt neviem uz presne stale nevideli srdiecko, tak nasledovalo cistenie. Ako poctivka sme s manzelom cakali pol roka, ked sme si povedali, ze to skusime znova. A tiez na prvy sup. Lenze to som nestihla ist ani lekarovi ked to v 6tt same odislo. Tak sme tomu dali rok, mysliac si ze pol roka bolo malo. No samozrejme sme mali rovnaky scenar, hoci krasne v 7tt bilo srdiecko a v 12tt nam prestalo bit. No myslela som, ze sa zrutim, ze to snad ani pravda nemoze byt... Doteraz sa nam nepodarilo donosit dietatko a to som dnes zistila ze mame pozit.teh.test. Lenze tentokrat je nase cislo uz 6!!!!!!!!!! po nasej zdravej dcerke, ktora teraz v jan.mala 3 rocky. Tolkokrat som to uz chcela vzdat, ale neda mi to, kedze jedno tehu bolo uplne bezproblemove a po 3 neuspechoch nas poslali na vysetrenia aj s manzelom a vsetko hematologia a aj genetika su uplne v poriadku. Podla lekarov sa to len stava!!! Fakt netusim kde je problem. No uvidime ako zacne toto tehu, v piatok chcem znovu testovat a ked budu ciarky rovnako silne, tak zacnem verit v obrovsku nadej... No a moja rada, nema vyznam cakat niekolko mesiacov a pod.lebo u mna to ziadny vyznam nemalo.. Neviem inak poradit, lebo sama som zufala zienka. Drzim ti silno palce, aby tvoje dalsie tehu bolo uspesne... tfuj tfuj tfuj pre stastie... 🙂 🙂 🙂

renik5
22. mar 2012

Ja som mala potratov niekoľko, mám 3 deti, nečakala som na nič, nechala som to na prírodu. Po potrate sa najlepšie a najrýchlejšie otehotnie.

afrika
23. mar 2012

ahojte, ja síce bábo ešte nemám, no jedno mám s vami bohužiaľ spoločné. ja som potratila 4x. naposledy to boli dvojčiatka. mám veľký problém aj otehotnieť. nič veľmi zlé mi vo výsledkoch nenašli ☹

lulu10
23. mar 2012

@afrika ahoj aj pokracujete nejako dalej?

afrika
23. mar 2012

@lulu10 no tento mesiac si idem pichať gonal, ale to len na plán. pohl. styk alebo IUI. kvôli práci teraz nemôžem ísť na IVF. nerozumiem prečo nemôžem donosiť bábo. dr v nemocn. mi odporúčali mať pauzu 2 - 3 roky, ale dr v heliose mi povedal, že si nemyslí že to pomôže maternici. že kľudne môžeme skúsiť aj skôr, lebo lepšia už asi nebude ☹

lulu10
23. mar 2012

@afrika bola si na hysteroskopii? spermiogram mate dobry? ja mam tiez 3x za sebou potrat...zacali sme dalsi pokus, skusame prirodzene,nemam problem otehu

afrika
23. mar 2012

@lulu10 máme aj hystero, spermiogram-horšia morfológia. a tebe zistili čo je s tebou prečo potrácaš?

afrika
23. mar 2012

@lulu10 v koľkom tt potrácaš?

lulu10
23. mar 2012

@afrika ja hned na zaciatku 6-7tt ☹ mame tiez zly spermiogram-tiez morfologia, ale pri hyteroskopii mi nasli prepazku az do polovice maternice tak som bola na laparke kde ju odstranili, dr.tvrdi ze to bol dovod potratov, tak uvidieme... a co u vas? ako ti dopadla hytero? nasli nieco?

afrika
23. mar 2012

@lulu10 mám veľmi zlú sliznicu maternice, dosť oslabenú maternicu, PCO.
hádam je to u vás naozaj kvôli tej prepážke, to by si mala super. ty aj napriek zlej morfo dokážeš v pohode otehu?

afrika
23. mar 2012

@lulu10 men. cyklus máš pravidelný?

lulu10
23. mar 2012

@afrika cyklus mam pravidelny a ovu krasne na 14dc,citim ju uplne krasne, a aj ovu testy to potvrdili, otehotnela som vzdy na 3 mesiac skusania prirodzene... aj nieco beries na tu sliznicu?

bambi2
23. mar 2012

@afrika na oslabenu maternicu pomahaju kupele zo slezu nebadaneho... ale musi byt kvet! robia sa hned po menzese, 3dni po sebe... ja som ich tiez robila...a fakt pomaha
🙂
a alchemilku nepijes?? mam knizku, vcera som akurat pozerala, ak chces, neviem ci to bol caj alebo tinktura na opakovane potraty. ja som pila aj caj na zlte teliesko. mozno aj ten by bol ok taku 3 mesacnu kuru urobit...

afrika
23. mar 2012

@bambi2 prosím ťa pekne a odkiaľ to zoženiem? vôbec to nepoznám 😒 . na sliznicu užívam ethynilestradiol alebo estrofem, estrimax. no moc mi to nepomáha.

afrika
23. mar 2012

@bambi2 pijem aj alchemilku 😉

afrika
23. mar 2012

@lulu10 na sliznicu užívam ethynilestradiol alebo estrofem, estrimax. no moc mi to nepomáha.

bambi2
23. mar 2012

@afrika alchemilka sa pije prvu polku cyklu. cize po ovulku... potom som pila ten caj na zlte teliesko, druhu polku cyklu teda po prvy den ms. dostanes vsetky bylinky na nete. dokonca ak by si chcela ten caj na zlte teliesko tak @cajova_lienka by mala z neho tiez mat. tiez ho brala a ho uz nepotrebuje mozno by ti predala to co jej ostalo.

pozeram, ze je to tinktura na tie opakovane potraty. ak chces napisem ti recept, bolo by dobre vyhladat na nete nejaku lekaren kde by to namiesali. a ak ti mozem poradit, objednaj si olej z psenicnych klickov a lanovy olej pit...

afrika
23. mar 2012

@bambi2 ďakujem ti veľmi pekne

bambi2
23. mar 2012

@afrika malickost, neni zac dakovat...

cajova_lienka
23. mar 2012

@afrika Ahoj ak chces kus z toho caju na zlte teliesko ti viem predat - mam ho kopu a verim ze uz o nebudem potrebovat 🙂

cajova_lienka
23. mar 2012

@bambi2 kukni pls do temy tehotna po potrate - chcela by som tvoj nazor Dik.

bambi2
23. mar 2012

@cajova_lienka ok idem.. 🙂

anuska30
4. jún 2012

@cajova_lienka ahoj.Citam,ze predavas caj na zlte teliesko.Ja by som tiez mala zaujem.Potratila som minuly rok v oktobri v 8tt a teraz pred 3 tyzdnami v 5tt.som uz z toho na prasky.

cajova_lienka
4. jún 2012

@anuska30 Ahoj, prepac ale uz ten cajik nemam ale mam niekde zoznam co do neho patri a gramaze. hodim ti to do IP a vies si to nakupit pripadne dat navazit v nejakej bylinkarni alebo lekarni. 😀

anuska30
4. jún 2012

ahojte.Dievcata ja som potratila minzuly rok v 8tt a teraz pred 3.tyzdnami v 5tt.Prvy x som bola cistena a tera to odislo samo.Lekar vravel,ze taketo tehot. v 5tt sa ani nepocita ako potrat,vraj vela zien potrati a ani o tom nevie.No ja som vedela a bolo to uz 2x.Uz som bola nahnevana ze nic so mnou nerobi a isla som k svojej lekarke nech mi urobi nejake vysetrenie.Urobila mi krvny obraz,quik a Crp a zatial vsetko ok Este cakam na vysledky CMV a v juli na endokrinologiu.Moj gyndos nebol z toho nadseny.Mame ist aj na genetiku,ale vravia,ze ked mame zdrave dieta,tak genetika je asi zbytocna. Inak mi poradili ist si dat urobit komplet vysetrenie do centra asist.repr. Zajtra idem volat do Martina a zistim.Pred mesiacom sme mali ist s manzelom na vyset.na iui a bola som tehu. akurat ze som potratila.Pijem alchemilkovy caj a kazde rano pijem lanove semienka namocne vo vode. Pomaha mi to na ovul.sliz.

anuska30
4. jún 2012

@cajova_lienka dakujem. Ty si mala nejaky problem so zltym telieskom alebo si to pila preventivne?

cajova_lienka
4. jún 2012

@anuska30 bola som po MA a chcela som sa dat co najskor dokopy aby sme mohli opat otehotniet - a podarilo sa hned po dvoch mesiacoch povinnej abstinencie hned na prvy sup 🙂

anuska30
7. jún 2012

@cajova_lienka ahoj,prosim Ta,ty si si ten vitex jahnaci objednavala cez internet,lebo vcera som sa nam pytala v lekarni a hladela na mna ako puk 🙂 a vraj oni to nemaju ani na objednavke. Dakujem

cajova_lienka
7. jún 2012

@anuska30 vitex som zohnala tusim v lekarni alebo bylinkarni, ale ano da sa kupit aj cez internet

bublinkaa2
29. jún 2012

Ahojte baby, aj som uplne zabudla, ze som sem pred tromi mesiacmi prispela mojim pribehom, az mi to dnes jedna baba pripomenula... Tak len napisem tolko, ze toto nase posledne tehu je zatial uspesne, v nedelu zaciname 20tt a uz veselo kopkame... 🙂 A vlastne jednu zvlastnost podotknem, ze toto je tehu hned prvy cyklus po samovolnom potrate v 5tt, i ked sa to mozno potratom nazvat neda, zvyknu tomu hovorit chemicke tehotenstvo, ze testy su krasne pozitivne, potom blednu a za par dni pridu kramy... Takze u mna sa zatial potvrdilo, ze po potrate netreba nechavat prestavku, lebo 5x sme nechali obrovske pauzy a nic z toho... Ale samozrejme moze to byt u kazdeho individualne...
Drzte sa a vsetkym drzim silno silno palce... 🙂