ahojky potrebovala by som poradit. mam 28 dnovy pravidelny cyklus uz dva roky ale stale som mala pred menstuaciou spinenie asi 4 dni. snazime sa o babatko tak som si dala vysetrit stitnu zlazu a vysledok je ze mam znizenu cinnost takze beriem euthyrox, dalej mam vysoky prolaktin na neho beriem cabest a na to spinenie som zacala pred dvoma mesiacmi brat duphastom od 15 dna cyklu lebo mi vraj chyba progesteron. duphaston mi minuly mesiac pomohol nemala som pred menstuaciou ziadne spinenie a prisla mi presne na 28 den.tento mesiac konkretne vcera sa stalo nieco zvlastne napriek duphastonu mam v 20 dni cyklu spinenie a trva uz druhy den a mam aj slabe bolesti ako pred menstruaciou. neviete mi poradit co by to mohlo byt? v 20 dni cyklu som spinenie este nemala zda sa mi to skoro a okrem toho beriem ten duphaston tak by sa spinenie nemalo dostavit vobec........dakujem za odpoved
To špinenie je prioritne vecou nízkeho progesterónu. Ten pomáha udržiavať sliznicu akoby pokope a keď je ho málo, tak sa začína odlučovať skôr. Duphaston užívaj aj naďalej, kúp si vitamín B6 - Pyridoxin + ostatné vitamíny skupiny B, keď má telo málo vitamínov B, tak pečeň nevie inaktivovať estrogén a ten sa tvorí tam, kde sa už nemá a preto sa nevie tvoriť progesterón.
ďalej odporúčam v druhej fáze cyklu nejesť mäso a živočíšne tuky - prostaglandín potláča funkciu žltého telieska a to nemôže tvoriť progesteron.
Treba jesť vlákninu a veľa surovej zeleniny - priaznivo pomáhajú znižovať tvorbu estrogénu v druhej fáze a tak uvoľniť miesto progesterónu.