Som 4 mesiace po vysadení HAK. MS prichádza načas každých 28 dní a doteraz som nemala žiadne problémy lenže už 4 dni mám hnedé spinenie trochu. Začalo to krvácaním a dosť výrazným počas styku, vypadla mi asi 2cm hrudka a potom to spinenie. V bruchu som pociťovala už niekoľko dní občasné pichnutie a cítim aj taký tlak v podbrušku. Test negatívny. Čítala som rôzne diskusie ale každá je niečím iná a preto skúsim či máte takúto skúsenosť. Neviem či som mala ísť už k lekárke alebo počkať ešte necelý týždeň do MS a potom to riešiť? Netuším.
Niekto má rozhádzané hormóny, niektorá je tehotná, niektorá ma cysty, iná zápal, a ja mám neviem čo. Poraďte prosím.
@janetinka27 aj niečo takéto som čítala. Možno vplyvom stresu a nie vzorového stravovania by to mohol byť aj môj prípad. Našla som si článok a v ňom viac príznakov nedostatku progesteronu a sedí to na mňa.
Je potrebné ísť k ženskej? Mám počkať kým prebehne ms a ísť?
Ahoj, mozno u teba je to jednorazova zalezitost abo nasledok uzivania hak, s ktorym sa telo vysporiada.
Nizky (abo uplne ziadny) progesteron byva pri anovulacnom cykle (bez ovu nie je zlte teliesko a tym padom ani progesteron) abo napr.pri nedostatocnej cinnosti zlteho telieska (ovu prebehne, teliesko vznikne,ale produkuje malo progesteronu)
Vystelka tak moze byt vyssia a nachylna na krvacanie pri podrazdeni (napr.pri styku) abo celkovo krvacava,bo teli sa jej chce zbavit
@janetinka27 ďakujem za informácie, to som nevedela. Nikdy som neštudovala detaily. Teraz máa to zaujíma, lebo nestretla som sa s tým aby mi takto haproval cyklus. Zaujímavé je, že po vysadení žiaden problém a pritom čakala som všeličo. Brala som hák len krátky čas a to pol roka. Nejak to už neriešim a nechávam všetko na prírodu, čiže sa ani nenahlim k ničomu. Teraz som nevedela ani či k lekárke či nie, čo sa to deje, nečakala som to 4 mesiace po vysadení. Čudné mi to prišlo.
A zároveň nerada by som niečo zanedbala 😊
Ano,moze to byt cokolvek,skor by som sa pozorovala.ak sa to bude opakovat,treba ist k dr,z dlhodobeho hladiska je nizky progesteron neziaduci a aj potencialne nebezpecny, vysoka sliznica je neprijemny stav, ktory moze viest k dalsim diagnozam
Moze by nizky progesteron