Špinenie počas cyklu pri snažení sa

kajus_a
31. dec 2013

Ahojte. Už vyše pol roka sa snažíme o bábo. A teraz aj minulý cyklus som mala asi na cca. 20. deň špinenie, ale menzes som dostala normálne na nejaký 30 deň. Môže to nejako súvisieť s tým, že sa snažíme? Lebo predtým sa mi to nikdy nestalo.

kazunomiya
31. dec 2013

@kajus_a špinenie v strede cyklu býva výnimočné, a najčastejšie je v súvislosti s ovuláciou (ak neberieš lieky). Môj názor je, že ak je to jednorazová záležitosť, netreba sa znepokojovať, ak by sa to opakovalo, treba sa radšej opýtať lekára.
A inak treba si to radšej poznačiť, nech vieš, na ktorý deň cyklu to presne bolo. Ovulácia býva v normálnych, zdravých cykloch ca. 11 až 16 dní pred menštruáciou. Čiže mohol by to byť tento prípad u teba.

kajus_a
autor
31. dec 2013

@kazunomiya lieky neberiem. Čiže môžem to chápať tak, že je to signál ovulácie? Mám kúpené ovulačné testy, tak budúci cyklus začnem poctivo testovať. Lebo som myslela, že ju mávam skôr.

kazunomiya
31. dec 2013

@kajus_a no lepsie by bolo cyklus sledovat nech zistis ze ci je to v case ovulacie alebo nie... ja som pouzivala sledovanie bazalnej teploty a hlienu, mozem len odporucat. S ovulacnymi testami nemam skusenosti ale urcite su tiez sikovne na toto.

kajus_a
autor
31. dec 2013

@kazunomiya začnem to viac sledovať a ďakujem za tvoju reakciu 🙂

bambinkaa
31. dec 2013

@kajus_a ja mam ovulaciu raz skor, raz neskor, teraz ani neviem, lebo aj BT mi skace. Kazda zena moze mat ovulaciu rozne, nemusi byt presne na den. Aj ja som si zacala meriat BT. To spinenie som mala aj ja, tento cyklus bola dokonca ovulacia krvava (ak to bola ovulacia, lebo BT mi klesla potom spat), ale neviem ci to priamo suvisi s tym ze sa snazime. Este mozno ked pojdes na gyn. prave v case ovulky - 1, 2 dni pred, tak moze sa Ti pozriet na folikul a povie Ti priblizne den ovulacie, tiez je to dobra pomocka. Vola sa to folikulometria, ked praskne folikul, z toho je bunka, ktrou treba oplodnit. Vela stastia Ti prajem. 🙂

kajus_a
autor
31. dec 2013

@bambinkaa pred pár mesiacmi, keď som bola na preventívke, tak mi doktor povedal, že o deň dva budem mať ovuláciu a to vychádzalo tak na polovicu cyklu, tak som sa spoliehala, že to mám vždy tak, ale asi to mám teda raz tak raz tak... Na meranie BT som "lenivá" 😢 Skúsim ovulačné testy - mám ich tak na dva mesiace a potom uvidím.

bambinkaa
5. jan 2014

@kajus_a mas tolko vela ovulacnych testov? si kupila viac baleni? ci tam ich bolo vela? to kupujes z internetu? Mne teraz aj ms meska, asi bola ovulka posunuta? neviem, tak sa hovori, ze 14 po ovulke pride ms. Ze vlastne spätne od menzesu si vies vyratat ovulaciu, kedy bola. Skoda ze vela metod funguje len spätne 😠 to celkom nastve 😎

kikuska9935
6. jan 2014

mne ovulacne testy nicneukazali, robila som si ich 2mesiace. :( a ked som bola u lekara, tak mi vravel, ze ovulaciu som mala....no podla testov nie.... :(

ponozkazt
6. jan 2014

nechcem ta strasit, ale ja som spinila cca 4 posledne cykly (snazime sa asi 2 roky) a pred mesiacom mi laparoskopicky potvrdili stredny stupen endometriozy .. Podla doktorov, to bolo z toho .. V kazdom pripade, ak sa to bude opakovat sla by som za lekarom ..

kajus_a
autor
6. jan 2014

@bambinkaa cez neto som si objednala, bolo to balenie asi 21 ks + 2 tehotenské zdarma. Veď práve, ovulácia je v strede cyklu, ale ako viem dopredu, koľko bude trvať cyklus...? 😒

kajus_a
autor
6. jan 2014

@ponozkazt no uvidím ešte jeden cyklus, ak sa to bude opakovať, tak pôjdem radšej k doktorovi

ema263
6. jan 2014

ahoj, prosim ta, kedy pocas cyklu si spinila a kolko dni? Mala si aj ine priznaky endom?
@ponozkazt

hatapkagb
6. jan 2014

@kajus_a Suhlasim s
@ponozkazt ak sa bude opakovat spinenie,krvacanie mimo cyklu treba ist,aj mne v auguste zistili endometriozu,najprv som spinila potom som krvacala 3mesiace s par dnovymi pauzami.

kajus_a
autor
24. feb 2014

@ponozkazt, @hatapkagb ja iba hlásim, že posledné dva cykly mám bez špinenia počas cyklu, tak hádam je to už všetko v poriadku 🙂