Ahojte, kto máte skúsenosť s kyretážou po MA, ako dlho ste sa potom čistili? Ja mám zajtra 3. týždeň po kyrete a stále špiním takou svetlo ružovou krvou. Je to málo, tak na 1 vložku na deň, v noci vôbec. Akoby taký ružový hlien. Do toho ma začal svrbieť celý spodok, čiže asi nejaká mykóza aj. Je to ešte ok?
Ja som špinila 6 týždnov,,,tiež som sa obávala, bola som 2x u lekára ale všetko bolo ok,,,po 6 týždnoch to prešlo do normálnej menštruácie a do normálneho cyklu
@maria535 tak ja som infekciu- zápal mala, to bola v podstate príčina potratu v 15tt, mala som crp 150. Preto som ešte týždeň po kyrete ležala v nemocnici, dávali mi atb do žily a po prepustení som ešte ďalší týždeň užívala atb, tie som dobrala minulú nedeľu a v pondelok mi dr potvrdil, že zápalové hodnoty sú už ok. Skôr to svrbenie pripisujem tomu zákroku, zrejme tam bolo narušené to prostredie, tak sa z toho spamätáva a tiež užívaniu atb. Skúsim si zajtra kúpiť canesten
@maria535 a to dočistenie ti robili len injekciami, alebo ti robili zase ďalší kyret?
Jaaaj velmi ma mrzi tvoja strata 😞to svrbenie si myslim ze ako pises moze mat suvis s atb..no na to docistovanie mi dali 2 davky misoprostolu a plus len tie injekcie nastastie zakroku som sa vyhla…mala som este 2 mesiace na to problem s krckom bola som na konizacii dala som sa dokopy a v decembri sme dostali “zelenu” a hned sa nam aj podarilo otehotniet a aktualne som na tom tak ze vo stvrtok mi oznamili ze znova MA 😞😞takze kolotoc znova..teraz mi dali tablety aby sa to rozbehlo samo ale som uz po druhej davke a nic sa nedeje takze predpokladam ze zakroku sa nevyhnem …
ja som ale mala vsetko v poriadku a po pricine preco sa toto deje budeme musiet patrat
@maria535 joj, to ma mrzí, čo musíš prežívať, ja mám toto čerstvo za sebou a neviem si predstaviť to zažiť znova. Ja som špinila od začiatku tehu, podchytilo sa to utrogestanom, ale bohužiaľ, ten zápal tam asi bol dlho, aj keď ma nič nebolelo. Asi nikdy som sa netešila na príchod prvej ms ako teraz, nech sa už môžeme začať zase snažiť. Ako si zistila problém s krčkom? Skús si dať spraviť krvné testy, tam sa môže niečo ukázať, držím palce a želám veľa síl.
ja som so spinenim nemala problem ani predtym ani teraz…mala som preventivne nasadeny progesteron ale problem nebol ziaden teda..no na to cakanie na prvu MS si tiez velmi dobre pamatam a nabehla krasne tusim 5 tyzdnov od zakroku..este by som povedala ze sa mi upravila ze chodila ako hodinky aj ked ani pred tym som nejaky problem nemala posun max +-3 dni..a co sa tyka krcku maternice to je to zakerne ze na toto nijako neprides ..kazdy rok vramci preventivky je dolezita cytologia..mne ju moja lekarka urobila ked som bola po zakroku uz docistena doliecena tak preventivne a zrazu bum predrakovinove stadium…a pritom rok pred tym ked mi robila tiez vramci prehliadky tak vsetko ok..ale tou konizaciou to nastastie vsetko odstranili a dala som sa dokopy aj ked samozrejme je clovek viac sledovany
mam to za sebou minuly rok..po kyrete krvacanie/spinenie mi trvalo cca 18dni urcite..pokial nemate bolesti tak by to malo byt ok…ja som asi po tyzdni od zakroku mala silne bolesti tak som sla naspat a museli ma docistovat misoprostolom plus injekcie na stahovanie maternice asi 3 som dostala ale na sone mi nasli pozostatky tak preto to docistovanie…to svrbenie ak je to prilis by mohla byt aj infekcia to by som riesila s lekarom urcite