Mile žienky som pred prechodom a trapi ma už dlhodobe špinenie nereagujuce na liečbu Duphastonom. Kvoli tomu problemu mam o 2 dni podstupiť kyretať. Na USG nieje žiadny pozitivny nalez, že vraj je to hormonalna nerovnovaha. Mate prosim s tym niektorá skusenosti? Pomohla Vam kyretaž? Ďakujem za prispevky.
Robili mi hormon. profil, mam malo progesteronu. Niekedy sa mi objavovalao špinenie par dni pred menzesom, ale teraz už 5 tyždňov mam krvavo - hnedy vytok.Pred 2 mesiacmi som mala cystu, ktora po menzese praskla a potom som na 12 deň začala špiniť a špinim dodnes aj keď uživam Duphaston.Aj mne lekar povedal, že keď nepomože kyretaž, tak operácia.Sama neviem, čo sa so mnou deje, mam z toho veľký strach. Pred rokomsom mala robenu kyretáž a vysledky z Histologie aj cytologia boli v poriadku
Až teraz sa objavilo to špinenie, ktore nechce prestať. Na duphaston moje telo nereaguje, skor je to ešte horšie. Norethisteron mi lekar nechce predpisať, že obsahuje estrogen a tym padom by sliznica narastla viac, ako ma a silno by som krvacala aj by sa predlžilo obdobie do prechodu.Už som z toho zufala, cely život som nemala žiadne problemy až teraz. Uvidime, či nie je tam nejaky polyp, alebo čo, ale na USG ho nie je vidno, iba nepravidelna sliznica, ale že to može byť z toho špinenia, že sa odlučuje sliznica.
@iveta6868 mamine to veľmi nepomohlo, musela na odstránenie ženských orgánov 😕