Špinenie a ďalšie lieky s progesterónom

mikema
3. feb 2015

Ahojte baby, mozno niektora z vas nieco podobne zazila. Mam podozrenie na endometriozu, ale zatial nic nie je potvrdene. No uz vyse roka mam problem, ze pred menstruaciou asi tyzden spinim. Inak je moj cyklus 28 dnovy a ovu test je na 15. a 16. den vzdy pozitivny a aj folikul moj lekar videl... Najskor som dostala Utrogestan, nepomohol. Potom Duphaston, tiez nepomohol, prave naopak, moje spinenie bolo este silnejsie a dokonca aj cerstva krv bola pri tom par krat. A teraz mi predpisal Arefam, ale to je to iste ako Utrogestan. Uz neviem, co robit... ☹ Ma to vobec zmysel brat to?

evakva
3. feb 2015

@mikema Aj ja som mala tento problém a tiež mi nič nepomáhalo. Od jednej baby tu na koníku som dostala typ na čaj s byliniek a samo sa to upravilo. Ak chceš, pošlem ti ho

mikema
autor
3. feb 2015

@evakva Posli! 😉 Dakujem!

evakva
3. feb 2015

@mikema Tak tu je ten caj. Do ovulacácie piť 3-krát denne alchemilkový čaj. Po ovulách piť čaj z týchto bylinek (čaj na podporu tvorby žltého telieska):
alchemilka obycajna / alchemilla xanthochlora 50g
vitex jahnaci / vitex agnus castus 50g
rebricek obycajny- kvety / achillea milefolium 30g
pakost smradlavy / geranium robertianum 40g
medovka lekarska / melissa officinalis 30g
Dávajú sa 2 čajové lyžičky do šálky na 200ml vody, 10-15 min. nechať luhovať. Čaj treba piť 2- 3x denne v 2pol. cyklu, teda od začiatku ovulky po začiatok mrchy. Nám pomohol aj k otehotneniu. Nie všetky bylinky kúpiš v lekárni, no cez net zoženieš všetko.

mikema
autor
4. feb 2015

@evakva Dakujem, este si to prelozit do nemciny a mozem objednavat 😀 Vyskusam.

mikema
autor
4. feb 2015

@evakva Tak uz som bola v lekarni a alchemilku som dostala hned a ten zvysok mi namiesaju a zavolaju, ked to bude hotove. Kedze som teraz 5dc tak zacinam teda s alchemilkou. Ak mi to pomoze, poslem ti veliku kyticu kvetov ako vdaku 😀

evakva
4. feb 2015

@mikema Ja som mala cyklus pravidelný ale dlhý 32 dňový a 7 dní pred a 7 dní po menzese špinenie + slabý menzes. Tento čaj zrušil úplne špinenie, menzes sa predĺžil a zosilne + za pol roka tejto kúry sa mi podarilo otehotniet. Lekarí mi pritom vraveli, že prirodzene to nepôjde. Nič iné som okrem toho nebrala. Tak sná´d pomôže aj tebe. Poznám minimálne ďalšie dve z koníka, ktorým pomohol. Inak mám to od jednej baby, ktorá žije v zahraničí (buď Nemecko alebo Švajčiarsko).

mikema
autor
4. feb 2015

@evakva Dakujem, Alchemilku uz mam aj chuti vyborne, ten zvysok mi namixuju v lekarni a zavolaju, ked to bude, kedze nemali vsetky bylinky a musia objednat. Aj som googlila a citala na co su tie bylinky a znie to vsetko moc dobre 🙂 Ja mam cyklus 28 dni, ako hodinky, ale co z toho ked potom 7 dni spinim a 7 krvacam? A Duphaston ma uplne polozil, som spinila strasne moc a dokonca aj s cerstvou krvou. Za to mi teraz konci menstruacia uz po 5 dnoch, az sa divim. Ale Duphaston uz do ust nedam. Som aj pocula, ze to mnohym cyklus len dokazilo... Velmi dufam, ze mi tie cajiky pomozu. Dakujem krasne za tip!!! A inak tie latinske nazvy super pomohli, hned som nasla aj nemecke vyrazy! Vdaka este raz! Dam potom vediet, ci mi zabrali! 😉

dorotka2013
4. feb 2015

@evakva nevadi ze aj v cajiku po ovulke je alchemilka? ja pijem alchemilku vzdy do ovulky,potom uz nic...skusila by som tvoju zmes...uz skoro 2 roky sa snazime...chytam sa vsetkeho co by mohlo pomoct...

evakva
4. feb 2015

@dorotka2013 Mne to takto napísali a pomohlo. Tak asi nevadí. Ja som toto skombinovala len s meraním bazálnej teploty a pomohlo

evakva
4. feb 2015

@mikema Dúfam, že pomôže. Tá baba mi to dala aj s tými latinskými názvami a ja som si to tak aj uložila. Tiež mi to pomohlo zohnať bylinky, nakoľko niektoré nepoznali.

mikema
autor
4. feb 2015

@dorotka2013 Ja som citala ze alchemilka na zaciatku podporuje vznik vajicka a lepsiu vystelku maternice a v druhej polovici cyklu podporuje zas progesteron, takze ju mozes pit cely cyklus. A v prvej polovici vraj aj odvadza kadejake jedy z maternice... Takze je dobra na cely cyklus. Tak som sa docitala 😉
@evakva Ozaj a vies ako dlho si to pila, kym ti to zabralo? Bol to hned prvy cyklus? Ci nie? Ja si zivot bez spinenia uz ani neviem predstavit, to by bolo UZASNE! 😀

evakva
4. feb 2015

@mikema Pila som to cca 2 mesiace a už bolo zlepšenie. Mala som problém aj s rastom sliznice maternice (bola veľmi nízka) a po kontrole mi povedali, že zrazu rastie normálne. A ako píšem, po 6 mesiacov som spontánne otehotnela.

mikema
autor
4. feb 2015

@evakva Juj parada! Ja som mala raz velmi nepravidelnu sliznicu. Teraz naposledy neviem, lebo som bolo zaciatkom cyklu, tak len povedal, ze rastie. No ved uvidime. Hlavne, ze mi ten caj chuti, dufam, ze bude aj ten druhy mix chutit... 🙂 Lebo nasilu by som to asi nedala, nie som moc cajickarka..

evakva
4. feb 2015

@mikema Mne celkom chutil.

mikema
autor
4. feb 2015

@evakva Aj mne Alchemilka velmi chuti, tak som zvedava na ten mix. 🙂 A hlavne na ucinky. 😀

lapalma
19. feb 2015

@mikema ako účinkuje ten čaj ?
máš už nejaké výsledky ? ja som si ho namiešala, ale pijem ho krátko, takže si tu rada prečítam skúsenosti

mikema
autor
19. feb 2015

@lapalma Poviem ti zajtra! Zajtra mam tyzden do menstruacie. Tak normalne by som mala zacat spinit... Tak uvidime- Ale posunula sa mi ovu z 15-16 dna na 14-15! A mala som po prvy krat natahovaci hlien. 😀 Tak pochybujem, ze to je nahoda. Teraz pijem ten mix byliniek a som zvedava, co nieco pomoze... Som uz strasne zvedava na zajtra!

lapalma
19. feb 2015

OK...držím ti palce 😉

mikema
autor
24. feb 2015

@evakva
@lapalma Tak babulky, neviem, ci to je cajom, alebo tym progesteronom, ktory beriem uz 4. cyklus, ale som tri dni pred mens a po spineni ani stopy. Vobec nic. Ani bolesti nemam, to som väcsinou mavala v druhej polovici cyklu, obcas... Takze som stastna ako blcha a cajik pijem poctivo kazdy den. Ak do piatku nepride spinenie, je to zazrak i ked aj teraz je to uz super, lebo som to mavala vzdy 7 dni pred mens...

evakva
25. feb 2015

@mikema Super. Verím, že čaj pomôže.

lapalma
25. feb 2015

@mikema
@evakva ....ďakujem vám baby za reakcie...ja som pila len pár dní a špinenie sa obmedzilo, ale brala som aj duphaston, takže presne neviem, či aj ten nemá na tom podiel. Bola by som rada, keby ste tu ešte o mesiac napísali,,,aj ja napíšem, ako to pokračuje 😉

mikema
autor
25. feb 2015

@lapalma Ja som mala duphaston minuly cyklus a spinila som este viac aj mens. som mala hrozne silnu, tak neviem, ci mi vtedy neodisla ta cysta (mala som krvavu cystu na vajecniku...).
No a teraz nic, pozajtra ma prist mens. a ja ziadne spinenie, nic. Tak som rada.

@evakva Dakujem ti zo srdca za tento tip! Naozaj pomohol. Ak uz nie pri spineni, ale mala som aj ovulku krasne na 14.dc!!!

lapalma
25. feb 2015

@mikema Držím ti palce....aak sa snažíte, tak 😉 skorý úspech....

mikema
autor
25. feb 2015

@lapalma Dakujem, ano snazime sa. 🙂 Aj tebe vsetko dobre!

evakva
25. feb 2015

@lapalma
@mikema Baby ak sa snažíte a nájdete si //, tak potom treba čaj vysadiť. A verím, že Vám obom pomôže 😉

mikema
autor
25. feb 2015

@evakva Dakujem za tip!

lapalma
25. feb 2015

@evakva
@mikema ...dakujem za tip aj ja ..žiaľ, u nás ešte dlho nemožné ☹

mikema
autor
25. feb 2015

@lapalma ☹ Oh a preco, ak sa smiem opytat?