Ahojte,do kolkych dni od zaciatku menzesu objednávaju na sono prsníkov. Dnes mam 4ty den menzesu a neviem ci mam este sancu sa objednať. Ďakujem
@neferneferuaton ja keď sa objednávam nikdy neriešia fázu cyklu. Stalo sa,že som bola už aj počas ms.
@vyrovnanaosoba
@lilyianka u nas to riesia. Musím volať vzdy v prvý deň menzesu. Neobjednala ma, tak chcem skúsiť zavolat znova. Len aby nemali problem, ze co volam az po menzese. Nechápem ale prečo to niekde riešia a niekde nie. Nepamatam si uz ako to bolo pred 2mi rokmi, ze do kolkych dni sa objednavalo.
@lilyianka ano pocas ms a niekolko dni po skonceni, potom uz nechcu
@neferneferuaton den cyklu sa riesi iba pri mamo - az od 4dc tobia, pri sono je to uplne jedno.
@neferneferuaton ešte nejaké dva dni po menzes je to vraj fajn, tak mi gynoska hovorila. Ale u nás sú také cakacky na termín, ze nemá zmysel riešiť cyklus...
@xxemma vzdy sa pytaju na menzes na sono prsníkov
@rude_baby u nas sa musí volat prvy deň menzesu. Ponukne ti nanajvys jeden termin a ak ti nepasuje, skús o mesiac
Kedysi sa objednavalo pol roka dopredu a rataj menzes🤦🏻♀️
@neferneferuaton chodím na tieto vyšetrenia už roky. nikdy neriešia pri sone cyklus. pri mamografii áno. a veru, párkrát som sa aj opýtala, či na tom záleží, aby sme neurobili chybu pri dohadovaní termínov. vždy mi pekne vysvetlili, že pri sone je to jedno. pri mamo nie. však si over na iných pracoviskách čo ti povedia.
@lonely66 u nas to riesia a dost presne. Normálne uvazujem ,zeju oklamem , ze volam v prvy den hoci bude aj posledny, však na to nepríde. ine pracoviska v mojej dostupnosti pokial mam dobre info maju dlhú cakaciu dobu
no u mňa sa nepýtajú ani pri sone, ani pri mamo...u nás sa termín dáva na sono rok dopredu a na mamo 18 mesiacov...to sa s cyklusom vyratat nijako neda a terminy neprepisuju
@neferneferuaton no ved vidis, ze vsetky ti pisu, ze dc sa neriesi. Divny dr.
@neferneferuaton ešte upresním tú mamografiu. tam, kde chodím, objednávajú do max. 3 mesiacov (niekedy aj skôr) s tým, že prízvukujú, že prvých desať dní cyklu je potrebné previesť vyšetrenie. takže na 2-3 mesiace sa to väčšinou vypočítať dá, ak žena nemá náhodou nejakú vážnu poruchu, ktorá jej rozhodí cyklus skrz-naskrz.
@xxemma nie divny dr ale divny system objednavania v nemocnici bohužiaľ.... A protivna sestrička co vas ani neobjedna....
@lonely66 no ja som kvoli sonu pred 2mi rokmi rátala menzes pol roka dopredu. Ze ak náhodou bude meskat mam zavolat a preobjednaju ma
Ja som bola cez menzes. Je to dosť problematické keď sa musím objednať pol roka dopredu a majú voľných len pár termínov. Ale nepýtal sa ma nikto nič či mám alebo som už mala menzes a kedy
@neferneferuaton 10 dní od menštruácie
@neferneferuaton mňa sa teraz na preventívnej ani nepýtal kedy som mala menzes, urobil mi sono. Mala som 5 dní do menzesu.