Som po operácii maternice a zamietli mi kúpeľnú liečbu

sonya51
29. jan 2021

Dobrý deň prajem, chcem sa vás ženy opýtať. Som po operácii maternice (odstránenie) laparoskopicky. Viem, že nárok na kúpeľnú liečbu mám. Ale dnes mi prišla odpoveď zo zdravotky, že mi žiadosť zamietli. Aké máte skúsenosti prosim

sisa_s
29. jan 2021

Odkial viete, ze mate narok?
Ja som narychlo nasla toto na vszp: Stavy po operáciách vnútorných rodidiel do 6 mesiacov po operácii, vynímajúc operácie diagnostické a laparoskopické bez komplikácií.
Vo vyjadreni nie je dovod zamietnutia?

sonya51
autor
29. jan 2021

@sisa_s pýtala som sa hneď v nemocnici. Aj kolegovia žena sa nedávno vrátila z Lúčok a tiež jej vzali maternicu.

sisa_s
29. jan 2021

@sonya51 bola tiez laparoskopicky a bez komplikacii? A ktora poistovna?

sonya51
autor
29. jan 2021

@sisa_s Union a tiež laparoskopicky.

sisa_s
29. jan 2021

@sonya51 no ak islo o laparoskopicku operaciu a bez komplikacii, nepatri to do indikacie kupelnej liecby podla zoznamu, mozete podat ale odvolanie, ak neuviedli v zamietnuti dovod

sisa_s
29. jan 2021

@sonya51 no ja vam len pisem, co som nasla v indikacnom zozname danej poistovne...nie ste fajciarka, nemate epilepsiu, velmi vysoky tlak, cukrovku, aktivny nador, inkontinenciu? Vtedy casto zamietaju tiez

sonya51
autor
29. jan 2021

@sisa_s ďakujem vám za odpovede 🙂

janynyna
29. jan 2021

Nechápem. Ja som mala operáciu maternice s tým, že mi ju nechali a na liečení som bola v Luckach. Skus odvolanie,teda ak sa to dá. Ja má VšZP. Na liečení som bola 5 rokov dozadu.

e1i
29. jan 2021

@sisa_s laparoskopia diagnostická nemá nárok na kúpele. Laparoskopicky asistovaná vaginálna hysterektomia by mala mať nárok. Zavolala by som do poisťovne a informovala sa.

sisa_s
29. jan 2021

@e1i vynímajúc operácie diagnostické a laparoskopické bez komplikácií...toto pise v indikacnom zozname, chapem to tak, ze laparo bez komplikacii 🙂
+ Nasla som aj toto vyjadrenie lekara:
https://primar.sme.sk/poradna/2028656/1/rekenva...

sonya51
autor
29. jan 2021

@e1i mala som laparoskopicky asistovanú vaginálnu hystetektomiu

lucia851
29. jan 2021

@sonya51 prečo vám odstránili maternicu? Ja už čakám 4 mesiace na odstránenie a kvôli núdzovému stavu ma nechcú operovať

e1i
29. jan 2021

@sisa_s ja zas chápem tak ze laparo napr v prípade ze si baba dá zistiť priechodnosť. Predsalen hysterektomia je dosť veľký zákrok a laparoskopicky sa len uvoľňuje zo závesov.

Stále som toho názoru že by mala kontaktovať poisťovňu a informovať sa na dôvod zamietnutia

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sonya51
autor
29. jan 2021

@lucia851 kvôli veľkým myómom. Už ma predtým raz operovali a vybrali mi len veľký myom. A teraz mi narástli zas a hneď 3.

lucia851
29. jan 2021

@sonya51 aj mňa mali kvôli myomom operovať a nechcú kým neskončí núdzový stav

lucia851
29. jan 2021

@lucia851
@sonya51 a kde vás operovali?

sonya51
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sonya51