Som po mimomaternicovom tehotenstve a vzali mi ľavý vaječník

momo1998
5. nov 2021

Ahojte chcem sa spýtať som po laparoskopii kvôli mimomaternicovému tehotenstvu odobrali mi ľavý vajcovod.. Je to už dlhší čas. Mate niekto skúsenosti s ďalším tehotenstvom po niečom takomto.. Veľmi ma to zaujíma pretože nikoho s niečím takým nepoznám a samozrejme nechcem skončiť so snažením len mám obavy.. Pretože nechcem zažiť zas niečo také. Ďakujem

emalka
5. nov 2021

Mimomaternicove som mala v 12/2020 a opat som otehotnela 05/2021 a vsetko je ok 🙂

momo1998
autor
5. nov 2021

@emalka boli ste tiež po laparoskopii?

emalka
5. nov 2021

@momo1998 hej, tiez lavy vajcovod.

poopsie
5. nov 2021

Ja som mala dve mimomaternicove medzi nimi sa nám podarilo jedno dieťa

ingrida1127
5. nov 2021

@momo1998 Ahoj,v decembri minulý rok mimo maternicove tiež mi zobrali ľavý vajcovod.
Povinná 3 mesačná pauza teda do marca a v máji už ms neprišla momentálne som 27 týždeň 🥰🥰.
Prajem veľa šťastia ,hlavne sa daj teraz do poriadku či už po fyzickej alebo psychickej stránke.

e1i
5. nov 2021

@momo1998 aktuálne som 4 týždne po laparke, po ivf mimomaternicové a dalsi vklad dr doporučuje po 3-4 cykloch

pehavcek
5. nov 2021

Mam kamaratku, ktora mala takto este dve deti 😁

momo1998
autor
5. nov 2021

@ingrida1127
@pehavcek
@poopsie
Ženy normálne ste mi spravili deň viete zatiaľ nemám deti a som veľmi rada že to nieje môj koniec s rodinkou úžasných lebo nie som za umelé.. Naozaj ďakujem 🥰🥰

poopsie
5. nov 2021

@momo1998 ani ja niesom za umelé preto nemáme druhé, boli sme na konzultácii v CARe... Ale neostala som z toho vôbec nadšená... Kúpili sme si psa... A nevieme čo skorej, spať to nedá 🤣🤣

momo1998
autor
5. nov 2021

@poopsie ako ku psíkovi sa zatiaľ neschylujem pretože ak sa nám tak nepodarí tak si adoptujeme 🤣🤣

kimina21
5. nov 2021

@momo1998 moja kamaratka mala prve tehotenstvo mimomaternicove,prisla o vajcovod a potom otehotnela bez problemov a uz ma dve zdrave dcerky.drzim palce aj tebe🍀♥️

emalka
5. nov 2021

@e1i aj moje bolo po ivf, v nemocnici na mna pozerali ako na zjavenie.

markusa138
5. nov 2021

@poopsie a teda už nemáš ani pravý ani ľavý vajcovod a už sa ti ani nebude dať otehotnieť ? Dobre to chápem ? Nikdy som sa nezaoberala touto temou ale zaujalo ma to ... A to vždy pri mimomaternicovom zoberú vajcovod ? Pardon za toľko otázok

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
2helka20
5. nov 2021

@momo1998 ahoj,ja som prvé bábätko potratila 3/2015, druhé bábätko som mala mimomaternicovo a prišla o pravý vajcovod 8/2016, môj gynekológ mi kázal ukázať sa po 1.menstruacii, všetko bolo ok tak nám povolil snažiť sa a vyšlo to takmer hneď, synček sa narodil 8/2017, dcérka 3/2019 a ďalšia dcérka 3/2021 👍😉 buď ten jeden vajcovod prebral aj úlohu chýbajúceho alebo sme chytili dobrú vlnu,lebo všetky sú plánované 🙂

momo1998
autor
5. nov 2021

@2helka20
@malicka1986
Ďakujem veľmi pekne spravili ste mi super deň normálne som to nečakala ale som veľmi rada za toľko informácií ☺️☺️☺️☺️☺️☺️ isto veľmi pekne ďakujem 🥰🥰🥰

kkovacovak
5. nov 2021

@momo1998 ja som mala laparo na začiatku leta 2020. Odobratý ľavý vajcovod. Snažiť sme sa mohli o mesiac ale sťahovali sme sa potom sme mali covid tak sme to nechali až po novom roku. Sama doktorka povedala nech sa dám dokopy po bytovej stránke že aj stres má čo dočinenia s takýmito vecami. Otehotnela som vo februári a teraz v najbližších dňoch čakáme prírastok. Takže mne to šlo v podstate hneď.

poopsie
6. nov 2021

@markusa138 už nemám ani jeden vajickovod, odstraňujú podľa mieri poškodenia... Na Slovensku asi vždy...deti by som mohla mať len ak po umelom oplodnení a nemám v sebe takú motiváciu, aby som si pichala toľko injekcií a toľko trpela
Ženy, keby sme žili v UK vyriešila by to jedna potratova tabletka 😉

kkovacovak
6. nov 2021

@poopsie nie je pravda že ho odstraňujú vždy. Podľa toho aké je veľké a keďže väčšinou sa na to príde neskôr tak je to pravdepodobné. Mne to hovoril lekár v nemocnici pred operáciou. Potratovú tabletku by som ja osobne do seba nedala vôbec a hlavne neporovnávajme anglické a slovenské zdravotníctvo lebo to anglické je otras 😄

poopsie
6. nov 2021

@kkovacovak lenže nikto ťa neotvorí na vlastnú zodpovednosť len tak, vždy sa čakalo na to ako ukáže sono... A potom ta miera poškodenia je dosť vážna... Ja by som si radšej dala potratovu tabletku a mala ďalšie dieťa....

poopsie
6. nov 2021

@kkovacovak a ešte k tomu, že sa to odhalí neskoro nieje pravda...dávali si na čas, hľadali vzdy vyše týždňa... Keby nehľadali a zjedla by som jednu tabletku,mohla som mať iny život 😉k lekárovi som išla hneď keď vynechala menštruácia, čiže 4tt..to je neskoro podla teba?

kkovacovak
6. nov 2021

@poopsie tak to potom neviem kde si bola lebo moja doktorka keď videla že mám pozitívne testy a plod nie je v maternici tak išla po vajcovodoch kde ho našla, hneď ma urgentne posielala do nemocnice a 3 hodiny na to som bola operovaná. Veď je to život ohrozujúci stav tak ako je možné že to týždeň riešili.

poopsie
6. nov 2021

@kkovacovak bola som v nemocnici dva krát a v dvoch rôznych nemocniciach.. Ešte nekrič hop.. Nepreskocila si.. Ešte ťa môže život poučiť ako to je možné 😉

kkovacovak
6. nov 2021

@poopsie ja len píšem že mám skúsenosť že to brali všade veľmi vážne a konali rýchlo tak mi príde divné že na to inde takto kašlú a nechajú ženu v ohrození.

emalka
6. nov 2021

@kkovacovak to si musela byt okolo 5-6 tyzdna, kedze bolo plod vidiet. @poopsie pise ze bola na sone skor a vtedy tam naozaj este nic nevidiet ci v maternici alebo vo vajcovode. Takze rozumiem tomu ze cakali kym sa to potvrdi.

mimi2120
6. nov 2021

Známa takto teraz čaká dvojičky.

poopsie
6. nov 2021

@emalka moje hcg nestupalo takže bolo jasné, že to nieje normálne životaschopné tehotenstvo.. Vravim tabletka by to vyriešila...

emalka
6. nov 2021

@poopsie rozumiem, u mna tiez. To ze je mimo sa zistilo az v hodine dvanastej, dovtedy si doktorka myslela ze je to v maternici a vyriesi sa to samo (pseudovacok a krvacanie spod neho, mlada neskusena doktorka). Za tabletku som aj ja, jednoznacne.

vedorka
7. nov 2021

@momo1998 poznam kamosku, co je zobrali jeden uplne a z druheho tiez nejaku cast a ma deti. Druhej zobrali oba, ale hned odobrali vajicka a cez umele mala potom dve deti.