Som chorá a zamietli mi invalidný dôchodok

mafijanka
12. jún 2017

Ahojte viete mi prosím poradiť. Mám zdravotné problémy a som na pn. Podala som si ziadost o invalidný dôchodok ale aj pri odvolaní bol zamietnutý. Podali sme žalobu na sud ale to asi potrvá. V septembri mi konci pn to bude vlastne rok co marodim. Do práce nezvladam ísť. Budem mať nárok na nejakú sociálnu dávku keď manžel pracuje? Poradte mi prosím. Už teraz mám nervy ze budem ostanem úplne bez peňazí. Dakujem

esther03
12. jún 2017

@mafijanka ak budes zamestnana (aj ked stale na PN), tak na ziadnu davku mat na rok nebudes podla mna. Ak sa vsak das vypisat, znamena to, ze si prace schopna...Ale informu sa este na UPSVAR ci nahodou nejaka hmotna nudza...

mafijanka
autor
12. jún 2017

@esther03 No tohto sa bojím. Mne končila rodičovská dovolenka minulý rok koncom augusta. Nastúpila som do práce kde som bola 5dni a nezvladla som to. Musela som ísť na pn. Mám dosť závažnú neurologicku chorobu plus skoliózu chrbtice. Ach tak budem úplne bez peňazí keď mi skončí pn .lebo neviem ci sa ten sud dovtedy bude konať a ci má uznajú invalidnou.boze .to bude. Skúsim ešte zavolať na úrad práce. Ale uz viem co mi povedia manžel pracuje nech sa stará. Jaaj

esther03
12. jún 2017

@mafijanka no ak mas manzela, ktory zaraba, tak hmotna ti urcute nevyjde, berie sa spolocny prijem rodiny.

waggi
12. jún 2017

No v tom štáte je to tak, že ak len jeden v rodine zarába tak nemáš nárok na žiadne dávky, možno by sa mohla udeliť nejaká výnimka ak manžel zarába minimálnu mzdu ale to asi nevybavíte inak ako to už riešite a teda, že sa odvoláte a pôjde to cez súd. Bohužiaľ to teraz funguje takto a nikoho to nezaujíma

ratira
12. jún 2017

Podla mna neexistuje ziadna moznost udelenia vynimky, no najlepsie bude, ak sa skusis ist na to este raz popytat na urad prace alebo este lepsie na socialku, mozno ina pani za priehradkou bude vediet ako na nejaku. tu obkluku

iwww
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sunshine85
Autor odpoveď zmazal
Zobraz