ahojte baby .....nejako mam problem s menzesom a velmi tuzime po druhom babetku...lekarka mi aj napriek mojim prosban naordinovala liecbu hormonmy antikoncepciu co je prvavy opak toho co chcem...cize idem proti sebe....to ze nemm enzes alebo mam ale velmi zriedka odovodnila tym ze mam vysoky stresovy hormon,,,ako mala som velmi tazky rok ...odporucila mi brat antikon..aj ked nechcem aspon pol roka...chcela by som sa opytat aku mate skusenost po vysadeni hormonov ....podarilo s avam otehotniet?mam strach ze tie tablety zanechu v tele vela svinstva a samozrejme chcem aby bolo vsetko v poriadku-....bojim sa otehotniet hned po vysadeni ale druhe dietatko velmi chceme...dakujem za vas nazor
@jankabj033 no neviem, ci to bolo prave najrozumnejsie riesienie nasadit HAK, len na zaklade zvyseneho prolaktinu. Ostatne hormony si mala v poriadku ?? Robila kompletny hormonalny profil ??
Ak nemavas menzes, zrejme budes mat anovulacne cykly, prolaktin ti moze blokovat ovulaciu,hoci tam mozy byt aj ine priciny, tym padom ti nemusi chodit MS vobec. Na prolaktin su lieky, ja som to tiez brala, celkom pekne sa to da upravit.
Tak ale uz ked sa teraz bloknes na polroka s HAK.. cyklus sa ti moze dat dokopy a nemusi. Su zeny,ktore s tym problem nemaju, naopak ti to moze este viac rozhadzat hormony.
Lekarka mala hladat pricinu, teda nemyslim, zeby to bol len prolaktin, ale aj to ci mavas ovulaciu... Odstranit ju a az ako krajne riesenie nasadzovat HAK. Este by si to s nou mohla prebrat, tot moja rada. 🙂
@jankabj033 ja som mávala veľmi nepravidelné cykly (až také nepravidelné, že mi vždy dali injekciu Agolutínu, ako by sa malo čakať pol roka, či príde-nepríde). Dlhodobo som brala antikoncepciu, po vysadení som rok fungovala na Agolutíne alebo Duphastone. Následne sme sa začali snažiť o bábätko, ďalšieho pol roka som mala menštruáciu zasa len po Agolutíne alebo Duphastone. A začala som piť aj alchemilku. Menštruácia sa začala dostavovať samovoľne, cyklus som mala síce 39-50 dňový, ale počas asi 4. takéhoto cyklu sa mi podarilo otehotnieť.
Od bývalého gynekológa som ale počula, že prvý cyklus po vysadení antikoncepcie je telo "náchylné" otehotnieť, že nejako pôsobia tie hormóny.
U mňa osobne ale nefungovalo to, že antikoncepcia by mala naštartovať cyklus. Bývalá gynekologička (bola som u nej asi 8 rokov, celú dobu som brala antikoncepciu) trvala na tom, že po 10.-tich mesiacoch brania antikoncepcie si treba dať "očisťovaciu pauzu" 2 mesiace. Počas tých 2 mesiacov som nikdy nedostala samovoľne menštruáciu, vždy som musela ísť na Agolutín.
to mi je luto ze je to tak.len ja som taketo problemi nemavala nikdy az teraz ked toho dtresu bolo ozaj privala kedze mi nahle zomrel otec vo veku 43 rokov..ozaj bolo vala aj na kona nie t na zenu...len sa bojim aby ucinok tych tabliet netrval dlhsie a nepreniesol nieco na potom pocate dietatko.......
@lauritka ahoj...no ja som HAk velmi branila ale vraj to pomoze....cyklus mavam inac pravidelny len teraz posledneho pol roka je to katastrofa ..ale ozaj som mala velmi tazy rok ...dve tazke choroby v rodine k tomu tri pohreby v blizkej rodine manzela mam vo svete cize mam sa co obracat sama......ja som este mlada mam len 21 rokov a nerada by som sa dopovala ....lekaraka mi robila hormonalny status a vysiel mi len velmi vysoky stresovy hormon inac som raj poriadku len si tym nie som z tak ista kedze v oktobry som bola na operacii brusnej dutiny a v prepustacej sprave sa pise ze je tam akasi cysta,ktoru lekarka nevidi..... 😢
@jankabj033 uh tak to mi je luto, to sa ani necudujem, ze to vsetko zahaprovalo.
ale kedze mas len 21 rokov, si este mladucka. juj. 🤐 😵 keby si to nechala par mesiacov tak? ci sa to neupravi samo ??
to vsetko mohlo byt sposobene prave tym stresom... este trosku pockat, kym sa das do kludu a potom uvidis.
skus pit nejake bylinne cajiky, alchemylku, pripadne uzivat prirodne kvapy gynex alebo gemigrad na harmonizaciu cyklu a mozno ti cto pomoze, nemas sa kde ponahlat...
to je divne ze ti dala HAK aj ked si nechcela ved musela byt aj nejaka ina moznost.... aj kolegynka mala taketo problemi a doktor jej povedal ze bud HAK alebo nejake ine lieky ktore posobia skorej prave opacne...
a ja osobne by som HAK nebrala je to total chemia, aj ked je jasne ze na teba to nemis mat vplyv..
@lauritka ahoj nemam sa kam ponahalat ale rada by som este jedno dietatko cim skor aby sa mal maliny s kym pohrat a aby sme mali este dcerenku....ten moj cyklus?ach jaj..strase daco nenormalne bolesti podbruska,bolest hlavy a aj vracanie a hnacka....vraj sa branim HAK upravi aj to....no skusit to mozem povedala som ze maximalne ozaj pol roka viac ani den
@jankabj033 Suhlasim s Lauri, skus nieco prirodne, mne pomohla vcelia materska kasicka, pekne harmonizuje hormony, femi kvapky su super na ovu a bylinka vitex jahnaci, dostat kupit aj v tabletkach ako agnucaston znizuje prolaktin a pomaha upravit cyklus 😉
@jankabj033 no je to na tebe. HAK moze pomoct a nemusi. rozhodnut sa musis hlavne ty. 🤐
@oskvarka hoj uz som to zacala brat ...ako nemala som len tieto problemy s cyklom ale aj poriadny PMS..ako nenormalne bolesti a zaludocne problemy ......skusim to brat odporucanu dobu ale urcite sa nebudem snazit otehhotniet aspon tri mesiace po vysadeny
@lauritka uz som to zacala brat mam vybratych cca 12 tabletiek ..myslim ze by som poblaznila telo keby som teraz zas volaco menilo..ako su zeny ktore maju dobre skusenosti tak verim ze bdem patrik tym stastnim...
@jankabj033 ja som mavala ms hrozne nepravidelnu a tiez som brala HAK a po vysadeni sa mi vajecniky slusne nastartovali mavala som takmer kazdy mesiac ms 😉 ale u kazdej to zabera inak, skus na 3 mesiace a uvidis 😉 alebo zmen dr... moja svagrina otehotne hned po vysadeni HAK ani nevie ako 😉
hej inac baby ktore ste brali HAK nepribrali ste velmi???????????uz teraz nemam idealnu postavu a bojujem s pohladom do zrkadla ..cize by asi porazilo keby som este pribrala,,,ale v pribalovom letaku sa pise ze liek moze sposobovat stratu hmotnosti..co by ma velmi potesilo ale neverim tomu,,, 😀
@irsina83 ahoj tak tato poznam aj ja .....kamoska vysadila v juny a v auguste videla dve ciarky na teste.....tak verim ze mi to pomoze aj ked velmi nechcem do seba trapat hormony...
@jankabj033 pozri je to na tebe ci skusis alebo sa dohodnes s inym dr. na inom postupe... 😉 a mas zistenu aj nejaku diagnozu???
@jankabj033 ja som brala nizkohormonalnu a nepribrala som vobec...
@irsina83 diagnozu????????????asi len tu ze sa mm ukludnit ze velmi nervacim nepravidelne jem kolise mi vaha ze je to z toho
@irsina83 to je super ze si nepribarala..verim ze ani ja nenaberem ani kilo....to by ma velmi trapilo
@jankabj033 ja mavat tiez dost silen PMS a uzivanie brufeu co bezne robim mi nepride tiez stastne riesenie doktorka mi dala aj nejake cipky silne ale este som to neporiesila lebo som mala pravidelne a teraz uz zase nemam a to sa ma brat presne pred ale teda ni ju nenapadlo davat mi HAK nastastie...
@jankabj033 ahoj 🙂 ak uz HAK beries, uz to nechaj tak a dober to... ak si mala tazky rok, mozno prave ten polrok s HAK ti umozni dostat sa do kludoveho stavu... ale urcite po dobrati si vyziadaj este jeden hormonalny profil a ak budes mat prolaktin opat vysoky, urcite ziadaj lieky, da sa to liecit aj inak ako antikou... 😉
ja som teraz necele 3 tyzdne po vysadeni HAK, brala som ju 6 cyklov, dokonca som mala teraz o dake kilecko menej, nez pred jej nasadenim... 😅 zalezi aj od znacky HAK, ktoru mas... niektora ti moze zadrziavat vodu (takze to je len take pribratie na oko a po vysadeni to ide dolu)
ale ved prinajhorsom, staci dozriet na jedalnicek, neprejedat sa ale ani nehladovat, pravidelne jest a pojde to 😉