Snažilkovanie a práca opatrovateľky

baba333
23. feb 2016

Ahojte žienky. Mám na vás otázku. Pracujem ako opatrovateľka v Rakúsku na Slovenskú pracovnú zmluvu. Čiže odvody si hradím na SK.
Snažíme sa s priateľom o dieťatko. Mám však problém že v práci mám pacianta, ktorý má približne 70-80 kg. Denne sa s ním musím naťahovať. Túto prácu teda po otehotnení ďalej robiť nemôžem. Je možné aby ma na základe pracovných podmienok moja gynekologička vypísala na PN, resp. na rizikové? Mám aj Crohnovu chorobu, momentálne 3. rok v remisii. Môj gastroenterolog sa však vyjadril, že nemá dôvod ma odporúčať na rizikové, pretože som v poriadku. Prosím o radu hlavne ženy, ktoré boli v podobnej situácii, zaújma ma ako to riešili.
Jeden lekár sa vyjadril že to mám riešiť až po otehotnení. Ale ako?! Potrebujem predsa vedieť dopredu ako sa mám najlepšie zariadiť. Nie že otehotniem a potom mi povedia že nemám nárok ani na PN, ale nemôžem ani ďalej pracovať. Čo potom?

nataliuska
24. feb 2016

@baba333 ak mas normalneho gynekologa, hodi ta na PN. Je to aj o dohode a ak mu to normalne vysvetlis, tak to podla mna pojde.