Ahojte žienky....pred mesiacom mi gynekológ zistil ultrazvukom myóm na maternici ( na prednej strane), je 11 mm veľký. S manželom plánujeme v blízkej dobe sa začať snažilkovať o bábätko. Už nejakých 6 mesiacov, vždy pred mrchou pociťujem ( asi ccá 4 dni pred) ako keby tik, alebo trhanie svalstva na maternici (neviem to lepšie opísať) vždy na rovnakom mieste. Takže tipujem, že je to asi ten myóm. A keďže sa to deje vždy pred mrchou, mám strach, že keď sa budeme snažilkovať a vajíčko sa bude chcieť uhniezdiť, či to nejako nebude na škodu to "trhanie svalstva"....bojím sa aby nenastal samovoľný potrat (či ako sa to volá). Ak máte podobné skúsenosti, napíšte 😀
@mojko83 ahoj ja byt na vasom mieste zacnem sa snazit hned, presne tak, moze vam to trvat dlhsie ako keby si myom nemala, co na to dr ? bo niekedy myom zavadzia a niekedy nie...a otazkou co potratis by som sa nezaoberala, pretoze to by sa mohlo stat aj, keby si nemala myom coz ti neprajem ale chapes ako to myslim
@nikolet_89 doktor na to, že si s tým nemám zaťažovať hlavu 😅 ....no ale človeku to nedá
ahoj ja mám tiež myóm a porodila som už dve detičky a teraz čakám štvrté,podla mňa to nema nejaky vplyv.Poznam ženu ktora čakala babo a mala 4 myómy a jeden jej rastol zároveň z dieťatkom a pôrod prebehol v pohode...Ale to je asi u každej ženy iné...
@mojko83 tak potom by nemal zavadzat, vies kazdy je iny, moja kamoska mala cystu a uz rok neviem otehotniet teraz ju uz nema a snazia sa dalej...a stale nic no dufam, ze aj jej aj tebe sa rychlo podary
@nikolet_89 Ďakujem veľmi pekne....teraz už len dokopať manžela k tomu 😀 on už dokonca aj rátal, že bábatko si urobíme koncom augusta alebo v septembri, aby sme mali jarné dieťa 😵 ....no človek mu nevysvetlí, že to úplne tak ľahko neprebieha..a už nie sme ani najmladší 😉 ...ale ja ho pomaličky spracujem 😀
@jaruska12345 neviem prečo, ale mi príde spätný meil, že neexistujúca adresa 😀
Ja mám 1 synceka, má 22 mesiacov a v maternici 2 myomy.... Jeden mi vybrali počas pôrodu- rodina som sekciou, lebo sa dosť zväčšil, a druhý tam zostal....nerob si s tým zatiaľ starosti. U niekoho to môže byt problém, ale ty ho máš malicky, , tak si nemyslím, ze keby si nemohla otehotniet, tak by tobolo kvôli myomu....
@jaruska12345 tak tu je môj meilik: munkovamiroslava@gmail.com ....ďakujem
ospravedlňujem sa za preklep ....bábätko 😀 😝