Už dlhšiu dobu sa s manželom snažíme o druhé bábätko a nedarí sa. Pred nedávnom mi môj gynekológ navrhol skúsiť rašelinové tampóny a rašelinové zábaly na podbrušok. Mala by som na tieto procedúry chodiť k nemu.
Má s tým niekto skúsenosti?
@vladkova díky. vyskúšam 🙂
na kúru začnem chodiť budúci mesiac, tak potom sem budem pridávať svoje skúsenosti. možno to niekomu pomôže.
zatiaľ viem povedať len toľko, že na kúry budem chodiť každý druhý deň. ja českom koníkovi som sa dočítala, že takéto kúry sa robia na liečeniach napríklad vo Františkových kúpeľoch a vraj je to na prehriatie a prekrvenie maternice, ak som dobre pochopila.
Ahojte baby...ja na to mam tiez zacat chodit,pokusame sa o prve babatko a zatial nic,tak mi navrhol toto moj doktor a vraj to robili v tych Frantiskovych laznich 🙂 a ze tym liecia funkcnu sterilitu a malo by to mat dobre odozvy...je to na prehriatie a prekrvenie,tak uvidime aky budeme mat ucinok...
Bola som na prvom tampone...po zavedeni bolo citit hrejive teplo a 20 min. som musela lezat zabalena v deke...stvrtok idem na dalsi..
🙈 blbost na N-tu... pokial neviete, preco sa vam nedari otehotniet, je to uplna hlupost, ti lekari z vas len sprosto tahaju peniaze.
Treba si najst najblizsiu reprokliniku a obaja si dajte co najskor urobit testy. Nemusite mat ziadne priznaky a predsa mozete mat zdravotny problem, o ktorom netusite a ktory mize tehotenstvu efektivne branit (ja som tak mala nepriechodny vajcovod, kamoskin manzel nizku kvalitu spermii).
Ak budete cakat a hrajenkat sa s tamponmi, mozete sa pripravit o poslednu sancu mat dieta (napr. predcasny prechod alebo nizky pocet vajicok tiez nezistite bez speci testov).
ps: IVF nie je prijemne a nie je to ani lacne, no aspon je to u vacsiny ludi efektivne. Viem, co hovorim, riesila som to v r. 2021 a hoci u nas sa tehotenstvo po IVF dostavilo dost rychlo (po 4 mesiacoch), bola som z toho celeho dost na nervy, kym to prislo...
ps2: IVF sa odporuca, ak za zene do 35 r nepodari otehotniet do roka a starsej do pol roka. FAKT nema zmysel cakat dlhsie - ak bude mat niekto smolu a komplikovanejsi zdrav. stav, moze dojst k tomu, ze sa s IVF bude bez uspechu trapit aj 2-3 roky a to uz je zahul na psychiku ako hrom (a to ani nehovorim o tom, ze si potom bude vycitat, ze povodne stracal cas a peniaze s nejakymi tamponmi).
ps3: a nedajte sa ovplyvnit historkami typu "nam to pomohlo" - ini ludia, iny zdravotny stav, mnohokrat je to otazka nahody a pod. a uprimne - cirkev by som v tomto tiez poslala do paze - stredoveke nazory...
ahoj skusenosti nemam... ale kolegini zevraj pomohla ocistna kura zo zeleneho jacmena..