Zdravím!
Mám 20 rokov a prvýkrát sa mi stalo, že by mi menzes prišiel skutočne slabý a trval mi už takmer tri týždne (podotýkam, som panna takze tehotenstvo vylučujem hah), obyčajne býva silný a trvá 7 dní + nie vždy príde na termín. Poznáte niečo na prírodnej báze, čo Vám pomohlo to zastaviť? Či ste to hneď riešili s lekárom? Vzhľadom na to, že mám 20, tak ešte gynekológa nemám, nejako nedokážem nájsť odvahu na prvé vyšetrenie...
V 20 rokoch uz si mala mat prehliadku davno za sebou. Nie je to nic strasne.
3t spinenie nie je OK
@tinkabroden ahoj, mala som to asi dva roky dozadu a to som mala asi 28,29.Bola som u gyn s tym.Treba vylucit nieco co sposobuje krvacanie ako napr. ranka, nejaka choroba organov.To sa robi vysetrenim.Ak sa toto vyvrati, potom je to zrejme sposobene hormonalnou nerovnovahou.Riesenia su dve, znizit stres a upravit zivotospravu alebo brat tableky na upravu cyklu.Vela zien pise o prirodnych sposoboch, bylinkach cajoch, ale ja v tomto konkretne nemam skusenost.U mna to bol velky stres co to sposobil.Urcite chod k gyn., cim skor zacnes pravidelne chodit, tym lepsie.
@eleanor13 ďakujem pekne 🙂 hodila som reč s mamou, lebo ona sama je už z toho na nervy a zavolám si k jej doktorovi na vyšetrenie.
20 rokov je idealny cas na gynekologa, ked krvacas tri tyzdne, asi nieco nie je v poriadku.
Nemusis sa nicoho bat, vysetrenie nie je hrozne, je to je lekarova praca pomoct ti 🙂