Ahojte onedlho ma caka operacia slabinoveho pruhu a mam dost velky strach :D este som nebola na ziadnej operacii takze neviem co ma caka
Nie je tu niekto kto to ma za sebou a opise mi ako to prebiehalo? ci mozem byt kludna alebo sa ma dalej bat 😃
dakujem
@madeincssr dakujem krasne ti znie ako oddychovka 😀
ja som bojim celkovo toho uspatia ( myslienky matky 2 deti ci sa este preberiem ) 😀
viem ze si tym nepomaham ale ja ma neskutocny strach z nemocnic
@walentina7 v uvodnych stadiach to tak pichavo boli na tom boku podbruska, ktora strana to je (neboli to stale). Obvodna ma tiez poslala na sono (riadne ma poprezeral, kedze sme netusili, co je to za pobolievanie), ale ono to tam este nevidno. Prejavuje sa to aj niekedy riedkou, viac zapachajucou stolicou a niekedy aj nadmernou plynatostou. Mne sa na to prislo (sam som uz pochopil), az ked som pri turistickom zostupe dolu prudkym svahom zacitil na tom mieste prudsiu bolest a nasledne doma uz uvidel v slabine malu vydutinku (podlhovastu "hrcku").
@walentina7 ja som si napriklad nasla v slabine hrcku a citim bolest pri kychani zakaslani alebo dlhsej prechadzke
dr ma kontrolival najprv tak ze mi prilozil na to miesto ruku a mala som zakaslat vtedy sa ta hrcka akoby viac vyduka
potom som sla na sono a tam sa to povrdilo
@miska2509 už si bola aha mám strach len keď otvorím dvere a vojdem dnu
nieje to celkom tak, ako to zlahcil pan hore. ak ta zoperuju klasicky, zostavas v nemocnici dve noci. ja osobne som po operacii mala nenormalne bolesti a trvalo mi par hodin, kym sa dokazem postavit na nohy. cize nie, nieje to ziadna parhodinova zalezitost
@madeincssr si písal a. Že keď ti dajú do tej ihli naladovku zaspíš a prevezú tá s posteľou na operačnu salu tak už nepamätám s izby ak ideš na operačnú
@stanovelky ja som bol na klasickej operacii pruhu, ale na jednodnovej chirurgii. Najprv mi dali nejaku tabletku na upokojenie (aby som do operacie pripraveny (pancusky a taky ten vzadu zaviazany operacny plast) na izbe podriemal a nebol vystraseny), neskori zaviedli ihlu (kanylu?) do ktorej tesnejsie pred operaciou dali nejaky "predoblbovak". A nakoniec ma aj s postelou previezli na operacnu salu, tam ma presupli na operacne lozko a az tam ma vypli (tusim do tej kanyly) za par sekund. Po operacii som sa zobudil (resp. skor ma budili) uz na izbe. Tam ma este nechali polezat pooddychovat a potom neskor popoludni som sa uz mohol obliect (operacna rana velkoplosne zalepena), tusim mi dali Fraxiparine (tie jednorazove injekcicky), instruovali ma ako si to kazdy den pichat a siel som domov (rodinny prislusnik autom). A doma k obvodnej a ona ma chcela mat tusim dva tyzdne na PN.
@madeincssr aha tak ti ti raz pichnu tu ihlu a už iba do tej ti dávajú keď dačo idú dávať ? Veľmi sa bojim ihli. A ešte Kim si tam išiel si sa bal ? a potom už viac vec nie keď ti niečo dali a na operačnom stole bol strach lebo teraz mám veľki preto sa pýtam či si mal ,či pomohlo tá naladovka
@stanovelky ano, zavedu kanylu do zily, prilepia si ju "leukoplastom", aby nepichali opakovane. Niekomu pomaha, ked sa nediva ako ho pichnu. Ja som sa kedysi velmi bal lekarov (akychkolvek), ale casom som z toho 'vyrastol'. Nemusis sa nicoho bat, sestricky su fajn. A na sale ta 'vypnu' za par sekund a uz ta potom len budia na izbe. Nic si nepamatas. Zasita rana ma nebolela, trosku neskor potom doma na PN, ale nic hrozne. Nepredstavuj si ziadne scenare dopredu, neboj sa dopredu, nema to vyznam. Ked treba, tak treba a vsetko bude OK.
@madeincssr tak bolestivé tam není nič až také Kim som hore a keď si že nahy sa prezlecem do košele tam sú pri mne doktori ...a pozerajú a dávajú mi pancusky či čo som typ hanblivich a bojím sa setko čo sa týka nemocnici ja sa bojim ísť operovať a mám to už 3 CM nad pupkom a pichá má ale inde bruchu neviem či to môže byť s toho ? Neviem čo mám robiť ( čo viem ale nedám to ) ty ako dlho si to mal a kde ?
@miska2509 je to jedna z najbeznejsich operacii a aj klasicky (nie laparo) sa robi [aj] na 1-dnovej chirurgii. Absolvujes predoperacne (interne, sono), rano prides, odlozis si svoje oblecenie, na nahe telo tu ich srandovnu "nocnu koselu", daju ti pancusky ako na prve svate prijimanie, polezis, oblbovak tabletka, zavedu ti do zily tu "trvalu ihlu" (neviem si spomenut ako sa to odborne vola), oblbovak injekcia uz do tej ihly, pospis, prevezu s postelou na salu, za par sekund ta vypnu, po nejakom case ta zobudia na izbe a si hotova. Popoludni sa oblecies, rodinny prislusnik ta odvezie domov a do "brusneho tuku" si mozno budes niekolko dni pichat take self-service tenulinke injekcicky Fraxiparin (tusim na riedenie krvi). Tyzden alebo tak budes vegetit na PN. Potom uz len na vybratie stichov a jazva sa po rokoch zahoji tak, ze ju budes musiet hladat. Vibec nicoho sa neboj. Pre mna to bol doslova zaujimavy zazitok a sestricky boli velmi mile. A to pritom ja som sa v detstve/mladosti doktorov velmi bal.