Slabá menštruácia bez sliznice

queendasadee
7. jan 2024

Ahojte baby, opäť si k Vám idem po radu. Už druhý mesiac mam slabšiu menštruáciu bez vylúčkov sliznice. Doteraz asi rok som mávala takú, že ma na povel zalievalo až po stehna a išli zo mňa kusy sliznice veľkosť až do dlane. Teraz mám dva mesiace po sebe o 3 dni presne obidve menštruácie skôr bez sliznice a bez takej intenzity. Nie že by som nebola rada len nechápem čo sa deje. Momentálne krvácam tak menej ale len čistú krv a svetlú nie tmavú ako mávam.
Problém je však v tom, že mám zduté brucho, prsia o kilo ťažšie napnuté, extrémne žilnaté, stále som unavená, začalo mi chutiť sladké čo mne nejak nikdy nechutilo. Cítim sa inak. Chystala som sa k doktorovi len ma predbehla menštruácia ktorá opäť prišla skôr ako som čakala tak som volala že prídem po nej na kontrolu. Lenže mi to nedá tak som sa obrátila na Vás. Test mám negatívny. Ale tento mesiac som mala mat termín menštruácie až o 3 dni. Čiže ešte ani pozitívny byť nemusel. Nieje to psychika respektíve vylučujem to automaticky lebo nejak netlačíme na pílu aj keď sa snažíme o druhé dieťatko 9-10 mesiacov cca. Do toho Vianoce návštevy, dovolenky v horách nemala som kedy na to myslieť. Ale tento mesiac od ovulácie ma stále boli spodok brucha aj prsia už muž si všimol ze mam strašne žily na nich a mal pravdu ja sa nejak nepozorujem. Do toho nevoľnosti od ovulácie ale nie cielene ja sa teda ľúbim najesť ale žalúdok mam stále ako na vode samé od seba to prišlo.
Viem, že asi bude najlepšie počkať na dokyho o pár dní no nejaká som z toho nesvoja aspoň to dostanem zo seba a pokecam s Vami o Vašich skúsenostiach. Takže nechápem čo sa deje, či si moje telo zo mňa robí srandu alebo stres nejak blokuje pozitívny výsledok testu alebo je to len bežné a po 30 sa mi upravuje hormonálna báza alebo čo. Ale kamarátka napríklad mala negatívne testy aj dva mesiace normálne menštruáciu a tiež bez sliznice a testy negatívne až potom na prehliadke ze tehotná...
Ďakujem Vám za odpovede ❤️❤️❤️

Dakujem

dadka1997
7. jan 2024

@queendasadee tak myslim si ze mozes byt rada za taku menstruaciu, ale ak si si niecim neni istá, tak treba ist k lekarovi

kubkovamama
7. jan 2024

@queendasadee neviem koľko máš rokov,môžu to byť obyčajné hormonálne zmeny.Tiez som prípad ako ty,dlhé obdobie extrémne silná bolestivá menštruácia,brala som lieky. Posledné mesiace slabá,presne ako hodinky,za 3 dni mám pokoj. Som spokojná,ale tiež som sa zlakla. Na rozdiel od teba ale tehotenstvo úplne vylúčené. Dr.sa vyjadrila,že to vyzerá pomaly k prechodu. Budem mať 40. Takže iné ako vyšetrenie ti odpoveď nedá. Ak to nebude tehotenstvo, urobí ti hormonálny profil.

queendasadee
autor
7. jan 2024

Dievčatá, vyššie som písala že som už u Dr mala byť zajtra ale prišla mi opäť menštruácia nečakane skôr tak idem až PO nej. Ja viem, že treba ísť k doktorovi. On oboznámený je už od minulého týždňa. Som objednaná už týždeň k nemu no menštruácia sa rozhodla prísť skôr za čo ja nemôžem.

queendasadee
autor
7. jan 2024

@dadka1997 vyššie som to v tom dlhom texte vysvetlila.

queendasadee
autor
7. jan 2024

@kubkovamama ja som tiež radšej takto ako pred tým ale predsa len človek rozmýšľa a podla mňa je tento portál presne na to určený aj keď niektoré ženy si myslia že keď niekto položí otázku je to nevhodné ale načo potom ta možnosť fóra je keď ho človek nemôže využívať lebo hneď je zle. Nemyslím na Teba (všeobecne).
Môže byť že máš pravdu že nejaká hormonálna zmena ale zvláštne sú okolnosti. Jedným tehotenstvom som si už prešla a aj nejaké potraty samovoľne čiže nie som prvorodička, že by som to zas nevedela rozoznať. Preto som na pochybách tak reku napíšem Vám keď ma doktor preobjednal skrz menštruáciu. Ja som mu volala okamžite ako začali problémy. A teraz nechápem. Raz div že zo mňa nevylezie pol človeka a raz vôbec 😂🤷🏼‍♀️

dadka1997
7. jan 2024

@queendasadee predovsetkym uvidis co povie dr.. ono to moze znamenat ozaj cokolvek .. a nemusi aj nič... ja som tiez tak cely rok mala cyklus kde som mala silnu ms trochu aj tej slizni e a potom som mala bez a trvala 3 4 dni a prelakala som sa dr povedala ze je to v poriadku,ze mozem byt rada .. a tak som to mala asi polroka a potom znova to iste 😃 a do toho tie ukrutne bolesti ktore som pred tym nemavala...

queendasadee
autor
7. jan 2024

@dadka1997 jaj Dadka kiežby to len prešlo to blbé obdobie a neznamenalo to nič vážne. Vieš nejde len o tehotenstvo bojím sa, že aby to nebolo aj niečo vážnejšie. Nemám iné problémy ani nič. Len je to cele nejaké čudné... Nechápem tomu už som myslela ze chápem svojmu telu ale zas som asi na začiatku poznávania seba samej ale naozaj nechápem. Ja som si bola istá ze som tehotná ale tak inak ako doteraz keď to bolo v hlave. Doteraz som si to nahovarala a keď prišli krami hneď mi to bolo jasné že to veľmi chcem ale teraz sa všetko dialo mimo mňa a ja som sa práveže psychicky bránila ze ved počkaj co bude ale príznaky hovorili za seba. Prsia mam stále plné žíl, brucho zdute... Včera som revala za všetko a to ja som tvrdá natura plačem až keď je toho naozaj veľa... Hodím ventil a zas je par mesiacov dobre... Ale včera z ničoho nič za všetko a potom sa pustili večer... Snáď bude všetko v poriadku...

taktotedanie
7. jan 2024

@queendasadee ano mas hormonalnu poruchu,