Skúsenosti s vrátením sa cysty po vysadení HAK

kikusa2021
29. dec 2020

Ahojte, musela som nasadiť HAK, lebo sa mi pravidelne cca každé 3 mesiace robila krvavá cysta na vajecniku a spôsobovala že som krvácala nonostop, našťastie vždy sama odišla. Doktor mi odporúčal bud skúsiť ohtehotniet alebo nasadiť HAK. Vybrala som si druhu možnosť a teda chcem sa opýtať či má niektorá skúsenosti, či sa po vysadení HAK zvyknú cysty vrátiť alebo nie. Ďakujem 🙂

1medvedik1
29. dec 2020

@kikusa2021 ahoj ja som to mala presne takto isto. Cysty sa mi opakovali, mala som veľké bolesti, do toho nepravidelná menštruácia. Dala som si v 18tich predpísať antikoncepciu.. Brala som dva roky, cysty som nemala (avšak mala som koooopu iných vedľajších účinkov spojených s HAK).. Nerobila mi dobre, išla som za doktorom že HAK vysadím.. A cysty sa vrátili. Plus ďalšie iné negatíva po vysadení. No jedno som vedela, že HAK už nechcem. Bez HAK fungujem už 4 roky. Cysty, nepravidelný cyklus riešim inak. Zmenila som doktora, robí mi vyšetrenia prečo je to tak. Pijem čaj z alchemilky, zmenila som stravu... HAK nie je riešenie. Ono vlastne tvoje telo akokeby "vypne" ale nevylieči..
Toto je moja skúsenosť, no každá sme iná. Ťažko povedať ako to bude u teba.

kikusa2021
autor
29. dec 2020

Myslela som si. Aj endokrynologička mi povedala, že sa na 98 percent vracajú. No ja chcem vysadiť, lebo už sa chceme začať snazit plus presne ako píšeš, mám milión dalších vedľajších účinkov z toho a je to podľa mna celkovo humus ta HAK. Tak snáď sa podarí skôr splodiť ako sa stihne vytvoriť ta hnusná cysta

bociandy
29. dec 2020

Hmm a nemas nahodou endometriozu? Krvave cysty mozu byt z toho. Ja som tak mala. Kym som brala HAK tak vsetko ok, ked som vysadila, cysty sa robili. Az mi museli potom jednu vyberat, lebo bola velka a nestratila sa sama. Pri laparoskopii zistili, ze mam endometriozu. Ak nechces brat HAK a chces skusit otehotniet, odporucam dietu ktora mne velmi pomohla - uplne vysadit cukor a lepok na nejaky cas. Cysty sa uplne prestali robit, nemala som ziadne bolesti pri ms a kopec dalsich zlepseni mojho zdrav.stavu. Cca po 5 mesiacoch takejto diety sa mi podarilo otehotniet.

1medvedik1
29. dec 2020

@kikusa2021 aj my sme sa začali snažiť 😊 mne teraz ide doktor robiť rôzne vyšetrenia. Minule mi povedal o možnosti dať si HAK na 3 mesiace, potom vysadiť a mám väčšiu pravdepodobnosť otehotnenia ale odmietla som. Navyše, mne po vysadení menzes museli vyvolávať, plus do toho tie cysty..
Inak, teraz mám pred menzesom a neviem či zase nemám cystu. No snáď nie, pôjdem k lekárovi po sviatkoch.
Chcem tým len povedať, že aj po x rokoch mi to neprešlo. HAK mi naozaj v ničom nepomohla, veľmi veľmi ľutujem svoje rozhodnutie.