Skúsenosti s operáciou hemoroidov

kusimo
25. jan 2023

Chcem sa poradiť, či niekto absolvoval operáciu hemoroidov laserom alebo radiofrekvenciou. Aké máte skúsenosti? Ďakujem.

simonah73
25. jan 2023

ja mam za sebou laser. co chces vediet, mozes kludne aj cez spravu.

veronka2000
25. jan 2023

@kusimo Minulý rok v októbri laser klinika Doktor Pro v Ružinove, 7 štichov. Zákrok bolestivý, ale dalo sa to zniesť, potom asi 2 tyzdne hojenie. Stálo to za to, vyriešilo mi to môj veľký problém.

janetinka27
26. jan 2023

@kusimo svokra rok 2016 v ziari nad hronom, spokojna (jedna z najtazsich pacientok)

kusimo
autor
27. jan 2023

@simonah73 Môžem sa spýtať, či si sa pred operáciou dlho trápila s hemoroidmi, či si skúšala Detralex alebo niečo podobné. A či si bola v celkovej alebo lokálnej anestéze? ďakujem

kusimo
autor
27. jan 2023

@veronka2000 Môžem sa spýtať, či si sa pred operáciou dlho trápila s hemoroidmi, či si skúšala Detralex alebo niečo podobné. A či si bola v celkovej alebo lokálnej anestéze? ďakujem

strasko
27. jan 2023

Ja by som sa pridala ak môžem, že koľko taký zákrok trvá? a riešili ste vonkajšie alebo vnútorné? Ďakujem!

simonah73
27. jan 2023

@kusimo trapila som sa dlho, resp bolo to len take neprijemne pri hygiene a tak no a potom tyzden pred zakrokom my to viac vyliezlo a nalialo sa krvou takze problem bol sadnut si a aj vsetko ostatne, tak ma to donutilo objednat sa. kym som isla este to aj prasklo. detralex som za tu dobu skusala viac krat. ono sa to objavilo prvy krat pred porodom prvej dcera (16,5r) ale po porode to zmizlo a neukazalo sa az pred porodom druhej (11r) a pocas porodu, ked bola velmi velka (4,65kg a 56cm) a tiez som myslela ze sa to cele znovu schova ale neschovalo. no a riesila som to asi 4 ci 5 rokov dozadu. bola som v Chirkoz BA, den predtym som uz od 17 nemohla nic jest a musela si dat taky tekuty klistir (vypit) okolo 22-23 ma paradne dvakrat prehnalo a vycistilo. termin som mala o 17 na druhy den, muz ma tam odviezol, dr mi to len opichal, cely zakrok sme spolu aj so sestrickou aj s nim kecali (lezis ako u gynekologa) len som videla ako mi z toho vypalovania vychadza dym spomedzi noh. potom mi to pozasival (samovypadavacie) zalepili mi to, dostala som tbl od bolesti. presla som do vedlajsej izby, kde som si lahla na postel, asi po 10 min mi sestricka odmerala tlak, bol dobry tak som sa mohla obliect a isli sme domov a okolo pol osmej som uz bola doma. byvame asi 40km od BA. dr mi povedal, ze kym odozneje jedna tbl od bolesti mam si dat uz dalsiu. po dvoch dnoch v posteli, ked som uz nevedela ako si mam lahnut, tak som zacala chodit po dome a pomaly fungovat. zakrok mi robili v pondelok a v sobotu som uz isla s mamou ako sofer do obchodu u nas v meste, problem bol len sadanie ci vystupovanie s auta, popripade dlhsie statie na mieste. po asi mesiaci som absolvovala cestu do HR (cca 1000km) bez nejakych vankusikov podlozenych pod zadkom. more mi este aj pomohlo k dolieceniu. jaj a riesil mi aj vonkajsie a povedal ze tam mam aj vnutorne. cennik vtedy mali maly rozsah 300e a velky rozsah 500e ja som mala vraj velky a platila som hned po zakroku. na to iste miesto sa ti uz nevratia ale nikde nie je napisane ze sa neobjavia niekde inde. zatial pohoda, aj ked ked niekedy viac tlacim tak sa nieco male ukaze, ale to sa zase schova, treba si skratka davat na to pozor. ak by som sa mala rozhodnut znovu, tak to absolvujem zase. poistovna mi to nepreplatila aj napriek tomu ze som bola urgentny pripad. mali podmienky, ze musis dat dopredu min 30 dni ziadost a oni ju bud schvalia alebo nie. (dovera)

strasko
27. jan 2023

@simonah73 Jej ty si super, že si to takto krásne rozpísala!! Za seba ďakujem, mne si svojim zdieľaním veľmi pomohla!!

simonah73
27. jan 2023

@strasko rado sa stalo, ak Ta este nieco ine zaujima, kludne sa spytaj. Aj dr hovoril, ze ludia sa hanbia hovorit o tomto probleme ale ze nim trpi vacsina ludi.

kusimo
autor
27. jan 2023

@simonah73 ďakujem veľmi pekne za celý popis, ešte ma zaujíma, ako ťa znecitliveli, spinalna anestézia alebo len lokálne do konečníka?

simonah73
27. jan 2023

@kusimo dostala som 4 injekcie okolo konecnika - po bokoch, hore, dolu. potom pred koncom som sa trochu mykla tak som nafasovala este jednu 😀 no najviac neprijemne boli asi tie injekcie, take stipajuce.

veronka2000
27. jan 2023

@kusimo Lokálna anastéza injekciami. Ja som mala akútny problém, z ničoho nič mi to "vybehlo" a začalo to nekrotizovať za pár dní.

beduardo84
10. okt 2023

Ahojte, nezvyknem písať na takéto fóra, ale nedalo mi nenapísať moju skúsenosť - pretože verím, že to niekomu pomôže. Keď som čítal predošlé príspevky o tom ako ľudia škrabali omietku od bolesti a podobné dramatické príspevky - rak som sa bál ísť do toho. Problémy som mal už dlhšie a riešil som to najprv Baronovou ligaturou (gumičky) 700€ v Doktor Pro...kde sa mi vrátili bolesti asi po štvrť roku. Lekár mi vtedy povedal ,že to je vonkajší hemeroid. Predtým o vonkajšom nebola ani zmienka a vypýtal za kontrolu bez ďalšieho postupu 49€ . Potom som vyskúšal kliniku na Mileticovej, kde mi Dr. odporučil LHP tj. laserovú operáciu hemoroidov. Priebeh : neprijemné 2- minúty opichovania lokálnou anestézou potom cca10-15 min. samotný zákrok, ktorý cítiť ako tlak. Bolesti v deň zákroku, zaberala kombinácia Flectoru a Novalginu. Noc bola kľudná. Dnes 1.den po OP výrazne zlepšenie.
Takže moja rada : Zoberte si zo skúseností ostatných len tie pozitívne, pretože tie negatívne vás buď odradia alebo vystrašia.

beduardo84
4. nov 2023

@beduardo84 takže píšem po mesiaci.... Po týždni od zákroku sa mi vytvorila malá hrčka. Lekár na kontrole ,že počkať cca. mesiaci nech sa to ukludni a zrejme to bude musieť chir. odstrániť. Neviem prečo, no po pár dňoch od OP sa to začalo akoby zhoršovať. Myslím tým bolesti , pálenie a tlak...

sisinger
29. dec 2023

@beduardo84 ahoj ako sa citis odstupomm casu?

beduardo84
2. jan 2024

@sisinger
Momentálne to budú (9.1.2024) 3mesiace od OP. A stále to nieje OK. Pobolievanie, nie stále ,ale je. V decembri- 2.mesiac Po OP pri kontrole Dr. skonštatoval, že mám zvýšený tonus konečníku a nebojí sa to ako má. Predpisal mi Rectogesic masť na zníženie tlaku v rekte.

sisinger
2. jan 2024

@beduardo84 tak to nie su moc priaznive vyhliadky. Drzim palce nech si cim skor fit. Ja mam naplanovany zakrok na koniec marca, ale moc sa mi do toho nechce. Kedze teraz sa len davam dokopy za zapalu sdacieho nervu a zapalu SI klbov. Cize predstava dalsej bolesti ma fakt desi....

miaela17
22. jan 2024

@beduardo84 každý má prah bolesti inde.. to ze niekto skrabe od bolesti omietku neznamená ze si vymýšľa.a nieje jedno ci vám vypálili jeden vonkajší hemoroid alebo 16 vnútorných ..takže nepiste ze negatívne komenty človeka odradia. Ja mam tu operáciu za sebou a v zivote by som ju už neobsolvovala...radšej by som každý deň rodila. Apropo o tej omietke ste čítali asi môj príspevok

angelsigh
Autor odpoveď zmazal
Zobraz