Skúsenosti s menštruačnými nohavičkami

lenkape41
8. dec 2023

Ahojte, aké máte skúsenosti s menstruacnymi nohavickami?
Ďakujem

deti95060810
8. dec 2023

u nás prepadák... dcéry odmietli nosiť.

martyzpp
8. dec 2023

@lenkape41 pouzivam nocne, tie su pre mna lepsie nez vlozky a stres, ze pretecu. Ale cez den su mi neprijemne, pouzivam ich az na posledne slabe dni. Avsak ako poistka ku kalisku alebo tamponu su podla mna super.

majamat
8. dec 2023

ako ktore.
Snugs dobry strih,a j material, no nevydrzia vela.
mam este Tesco, Perties, DIM.
Tesco fajn, bavlnene, no vyysie, ako Snugs ( oni maju ale viac strihov,m brala som nizsie )
DIM bavlnenne, nizsie, v pase je pevnejsia gumicka, ale da sa, kvalitou su hadam torsku podobne Tesco, mozno o nieco lepsie, aj hrubsie mi pridu.
Perties su velmi hrube, vydrzia fakt vela, ja mam tie zs najvycsou savostou, co je niekolkonasobne viac, nez vacsina nohaviciek na trhu, su vysoke, strih mi absolutne nesedi.

pri silnom krvacani ich treba menit castejsie, aj ked ako ktore. ked som bola v praci, nerealne. kde tam dat spinave nohavicky? toto je neprakticke.

uvadzaju v info o starostlivosti, ze vyplachnt v studenej vode. niekedy traba fakt dlho vyplachovat, lebo stale tecie dost cervena voda. ja som ich davala do boxu na praci prach, len nevyhoda je, ze su priesvitne tieto boxy, vacsinou. aspon kazdy druhy den ich treba oprat.
skusala som ich nechat namocne s tym, ez som vodu menila, priapdne nenamocene, ale vlhke,elbo su vyplachnute. celkom dost to smrdi.
tusim snugs uvadzaju ze sa mozu nosit az 12hod, no samozrejem mozu sa menit aj ovela castejsie. no ked su dlho oblecene, citit ich uz.
v noci by vydrzali asi skor tie Perties, ale tie su inak robene, su poriadne hrube.

nekupovala by soms vetle nohavicky, lebo ak ich nemozes hned oprat, vyplachnes ich, zostanu vlhke od krvavej vody, narobia sa na nich flaky, tkore oprat uz nejdu, mam jedny take od Perties.

inak a skusku su dobre tie Tesco. su lacne, asi 13e za jedny. okrem toho strihu su porovnatelne v pojode s ostatnymi.

patrisaa
8. dec 2023

Mám tri druhy od Snuggs ale za mňa je to prepadák. Cítim sa v nich ako v lacnej vložke, všetko sa drží na povrchu a stále mám pocit vlhkosti. Zvykla som si už na always vložky, všetko pekne vsiaknu a mám pocit sucha. Vymením kedy chcem, v nohavičkách mám zlý pocit už po chvíli. Viac by som si ich nekúpila a nerozumiem ako je možné že ich tak všade propagujú. Nosím ich len ku koncu na slabú menštruáciu, pri silnejšej sú pre mňa nepoužiteľné (aj tie na veľmi silnú menštruáciu). Prvýkrát po x rokoch sa mi s nimi stala v noci nehoda, čo som nezažila už pekelne dlho.

patrisaa
8. dec 2023

A ešte dodám, aj keď už mám svoje dni slabé tak s nohavičkami vydržím pár hodín. 3-4 hod a musia ísť preč, je ich proste cítiť a ja nedám dopustiť na ten fresh pocit.

jullyeverest
8. dec 2023

@lenkape41 ja som asi 2 roky používala snugs počas dňa aj v noci. Ani raz sa mi nestalo že by som pretiekla. Odporúčam strih Hugger, parádne držia. Cez deň som menila po cca 6-8 hodinách. Vydržali by aj dlhšie ale skôr kvoli komfortu som menila. 🙂

majamat
8. dec 2023

mne sa stalo, ze mi Snugs pretiekli, niektore mi pretiekli skor bokom, snzgs aj vv strede. nemala som tie nocne, ale tie denne s najvyssou savostou.
a stalo sa mi, ze ked som si ich menila, tie spinave, take poskladane som polozila na wc na zem. nahodne som na ne stupila a teda nromalne pretiekli, zostala dlazba krvava- a nie bokom. normalne v strde boli mokre.

timea301196
8. dec 2023

Mám snugs asi 5ks striedam Každých 8h vyplácham v studenej vode a hneď dam prať. Som spokojná… 🙂

marcellka32
8. dec 2023

Moja ich používa len ako poistku s vložkou do školy.... samostatne to je pre ňu nepredstaviteľné

vanilkovazmrzka
8. dec 2023

Myslienka pekna, hype riadny, ale mne to teda nepripada v nicom pohodlnejsie ako vlozka, ba naopak. Nosim ich iba ked som doma a v noci. Lebo stali nemale peniaze, tak nevyhodim to… ale dalsie by som uz nekupila.

vkatush
8. dec 2023

Ako baby píšu vyššie, každá má inú skúsenosť.
Kamoška na ne nedá dopustiť, používa iba snuggsy.

Ja ich používam prvé 3-4 dni spolu s tampónom ako poistku, moje krámy sú silné, len nohavičky by to nedali.
Posledné dni mám už len nohavičky, a aj to mám tie najviac savé.

lejla77
8. dec 2023

Ja som.velmi spokojna s Perties Bathory ... uz rok nenosim ziadne vlozky, len tieto nohavicky. Pre mna maximalny komfort oproti vlozkam..nepretecu ani v noci. Minuly mesiac som si dokupila 4 kusy. Boli v akcii za polovicu. Treba ich mat viac na vymenu.

andreakotesova
8. dec 2023

Pouzivanie menstruacnych nohaviciek mi príde nehygienicke 🤢

patus_2
8. dec 2023

@lenkape41 ja mám snuggs, wuka a love luna. Prvé 2 dni aj kališok, potom už len nohavičky. Nevymenila by som ich už za jednorázovky. Pohodlne, neposuvajú sa, nešuštia, nelepia sa na zadok. A najväčšia výhoda, zmizli mi všetky mykozy a podobné nepríjemné veci. Ale každej vyhovuje niečo iné...

jullyeverest
9. dec 2023

@andreakotesova z akého dôvodu? 😅😅

andreakotesova
9. dec 2023

@jullyeverest vložku/tampon vymením, nohavičky napr. v práci, asi nie...

jullyeverest
9. dec 2023

@andreakotesova Treba dať do sáčku a doma preprať. Alebo preprať a potom dať do sáčku. Logické.

andreakotesova
9. dec 2023

@jullyeverest neviem si predstaviť meniť nohavičky v práci... 🙈 a ešte ich tam prať 😅

jullyeverest
11. dec 2023

@andreakotesova už keď som napoly vyzlečená tak je to za mňa najmenší problém. Ak je problém prať v práci tak treba do sáčiku a doma peprať. 🤷🏻‍♀️🙂 Nikoho nepresviedčam, každého osobná vec ale napríklad v lete si pariť buchtu vo vložke je dosť hnus a pchať si tam niečo čo tam nepatrí mi tiež nepríde okej. 😀

andreakotesova
11. dec 2023

@jullyeverest tak vložku v lete vymeníš kľudne aj 10x za pracovný čas...

kristinkaris
12. dec 2023

@lenkape41 ja mám snugs a som veľmi spokojná 🙂 avšak nedrzim ich na sebe 12 hodín :D po 5-7hod mením 🙂