Ahojte,
začala som túto tému s cieľom vymeniť si skúsenosti s užívaním lieku BEAVELLE. Ja s inekciami 75 UI zacinam stimulovať prve ivf zaciatkom buduceho tyzdna. Snažila som sa ziskať nejake informacie o skúsenostiach s ním a hlavne o uspešnosti ivf stimulovane tymto liekom. Zistila som vsak, ze skoro nikto ho nepozna. Zatial sa mi teda nepodarilo zistit v ktorych pripadoch sa predpisuje a preco tak malo. normalne mi to vyslo na 3%.
Nie je to malo? inak moja diagnoza je sekundarna sterilita - teda bez zistenia nejakch zavaznych pricin.
Kazdá informácia mi pomôže a verím, že pomôže aj ostatným. tak rychlo sem s infoškami 🙂
ahoj monikasun,
priznaky OHSS si mala hned v prvy den pichnutia? rozmyslala som totiz ci si mam zobrat dovolenku, pretoze v praci si to pitie asi neustriehnem. stava sa mi kazdy den, ze az poobede ked mam pipet na jazyku si uvedomim, ze som este nepila.
nabrala si aj na hmotnosti? alebo si nejako napuchla? citala som na pribalovom letaciku, ze ked sa zvysi hmotnost (nenapisali o kolko) je potrebne vyhladat lekara.
a ako sa to OHSS vlastne prejavuje?
amigaa,
o priznakoch OHSS je tu uz urcite temicka, skus pohladat 😉
tusim sa vola Ovarialny hyperstimulacny syndrom ...
zakladna rada: ten pitny rezim si urcite ustraz lepsie a pi väcsie mnozstva tekutin
(najlepsie voda resp. mineralna voda) po cely den
a...... sme tu uz 3 🙂 super 🙂
kacarinka, dakujem za radu, viem co to je za syndrom, len ma zaujima ako sa u koho prejavuje, aby som vedela kedy je to len naznak a kedy uz treba utekat do nemocnice. ake mas s tym skusenosti?
a co bravelle? hovori ti to nieco?
amiga, OHSS sa prejavuje silnymi bolestami brucha, napuchnutim brucha a tym, ze sa pri chodzi nevies vyrovnat a chodis pokrcena ako paragraf...v neskorsich stadiach stazenym dychanim...tzn, ze voda v brusnej dutine uz tlaci na pluca....aspon co ja viem...
amigaa....ja som od druheho az tretieho dna zacinala pocitovat cinnost vajecnikov a pomaly sa mi zvacsovalo brusko, ale nie o vela....to sa mi poriadne zvacsilo a bolo velmi citlive na dotyk a bolave az po OPU...mne sestricka kazala pit po OPU Fatru a jest slane (tycinky, arasidy a pod.). Ale aj pocas stimulky som pila take 3 l vody denne (ale nie Fatru), ak ti to praca dovoli chodit na WC casto, tak nepotrebujes byt doma, ja som normalne pracovala. Ale od odberu som bola na PN do vysledkov krvi.
Inac, mne lekar povedal, ze kym sa ta bolest da vydrzat, tak nemam ist do nemocnice 😅 takze som to vydrzala a tym pitim a jedenim slaneho to aj ustalo.
ja sa bojim hlavne toho, ze ci sa zmestim pri tom do nohavic 🙂 ci nebudem musiet do prace chodit v teplakoch. lebo pri mojom stasti ja budem mat tie najhorsie priznaky z najhorsich. ale radsej nebudem malovat certa na stenu.
monika a nemas pocit, ze ten liek na nas len testuju? ved ako je mozne, ze ho zatial predpisali len 3 babam? ja myslim, ze ten puregon a gonal su asi ucinnejsie ked v 99,99% ach predpisuju. ja som hrozne podozrievava viem,......ale aj tak si myslim, ze keby s nim boli dobre skusenosti,tak by ho predpisovali aspon 1/8 bab. nemyslis?
😀 no ja si myslim, ze kedze sa uz da predpisovat, tak ho uz otestovali na inych 😀 ale aj ked nemam skusenosti s inymi liekmi, nemyslim si, ze by nebol ucinny. ja som bola tiez podozrievava, ale kedze sa mi vajicka "urodili", tak si myslim, ze vysledky to ma. A po pricinach preco nam ich predpisali radsej nepatram, aj tak je to zbytocne, hlavne treba mysliet pozitivne 😀
a neboj, do nohavic sa zmestis 🙂 aj ked ta mozno budu trosku tlacit na brusku 🙂
ahoj monika,
ako sa mas? davno som tu nebola.
tak u mna to zatial velka slava nie je, mam zatial len 3 folikuly po 6 dnoch stimulacie
☹ . takze zajtra idem na krv a vo stvrtok alebo v piatok bude odber. zrejme mi ponuknu ICSI kedze vajicok bude malo. manzel ma sice dobry spermiogram, ale zevraj sa to robi aj pri malom pocte vajicok. takze budem mat zrejme dalsiu dilemu, ci si to dat alebo nie. pocula som ze je lepsie nechat vajicko oplodnit prirodzene, resp. nechat nech sa k nemu dostane t najsilnejsia sper mia. a pri ICSI zevraj vajicko napichuju spermiou podla nahodneho vyberu rukou embriologa, co sa mi teda nepaci a podla mna to ani nie je zaruka uspechu kedze je mala pravdepodobnost ze vyberu najsilnejsiu. co ked vyberu nejaku slabulinku a ta to vajicko neoplodni?
ahoj amiga,
tak to ma mrzi, ze u teba to nema taky ucinok. A s tym ICSI mas pravdu, my sme ho sice mali kvoli zlemu spg, ale boli sme teraz u imunologa a ten povedal, ze mozno sa to nepodarilo aj preto, lebo ta spermijka nemusela byt najlepsia a "prirodu neoklames"...tak keby sme nemuseli, ani my by sme to nepodstupovali...Takze asi je na tom nieco pravdy. Ale budem ti drzat palce a sledovat, ako sa ti dari 🙂 pekny den prajem.
Přidám svou zkušenost s Bravelle, u mě 17 vajíček, z toho 15 zralých po krátkém protokolu, takže paráda. Při prvním IVF jsem měla Gonal, stejné dávky, dlouhý protokol a pouze 9 vajíček, 8 zralých. Takže záleží i na vhodně vybraném protokolu, mě sedí krátký líp. S Bravelle naprostá spokojenost.
Ahojte, aj mne predpíslai Bravelle, zatiaľ ešte nestimulujem, ale myslím, si že všetky tieto lieky majú rovnaký účinok, len je rozdielnmy výrobca, krajina a možno trošku cena. Dám vedieť po stimulke aká bude u mňa úroda
som tu nova??,ja pouzivala bravele...ihv.klud..bolo 6vaj.opl.5...vlkad.2vaj.3vaj.mrazil...ale neuspes.,po rozmrazeni ostalo 1 ale nic.....smola,teraz som 2den po ifh pri pych.brav.celkom fajn..az po odbere vajicok bolesti a spineni....22.11vlozil 2vaj.lebo len tie prezili...dalsia sanca fuc....viete my poradit...???mam lezat??nechodit nikde??alebo ako?????dik
@bbtina jaj ta dufam mam trocha strach...10den som spinila,tak mi robil hcg-25,3 a o 5dni bolo 270,8 tak vysledok znel ze som tehu......ale kamoske vkladali o den neskor a ona ma hcg 1420.....tak som trocha vcera zneistila....no ale co uz...ako to ma byt tak to bude...ja nic nerobim som na PN som leniva....ta dufam ze aj tebe to coskoro vyjde,!ty kde chodis?
@diwoska aaale, možno kamoška čaká dvojičky 🙂))) ale nie je to také individuálne väčšinou, zober si radšej iný príklad, jedna baba mala na 14 den HCG 99 a je úplne v pohode, uvidíš za 5 dní to bude v takých výšinách 🙂 Ja chodím do Martina do Iscare a idem na prvé IVF, už som myslela, že na vianoce by sme mali bublinkud oma, ale keď mi stále nedošli , tak sme to preložili na január, tak uvidím
baby, nezostalo vam niektorej nejake bravelle? ak ano, ip prosim
bbtina http:.// ahoj tak bola na ultraz.povedal sestricke je tam dutinka,zvacsene vajec.,a cisty mne nevysvetlil nic....tak som z toho paf....mam prist 4.1 nevies poradit co to znamena_??
@bbtina ahoj moja..drzim palce aby ti to vyslo...ja som z toho cela nestastna..predstav si ze ten KE dokt.bol taky odmerany...nic mi nepovedal na 1usg,len nadiktoval sest.z dutinka,vajec.zvacsene,na lav.cysty...mne kazal lieky brat dalej a 2tyzd.sa ukazat.Tak som bola5.1 a bolo to hrozne,diktoval sest.to iste..povedal mi lieky nebrat,dal mi papier ze je to nevyv.teh.mam ist na kyret a to bolo vsetko z jeho strany...hrozny pocit...preplakala som 2dni bez tabl.a cakala na mojho doktora mal dovol.do pond...ale zavolala jed.sestricke v piatok a ona mi vybavyla dokt.v nemocnici...ma vysetril..dal snimok a on vravel ze je tam dutinka a odraz plodu,zmeral plod ,ma 0,54cm,nasadil lieky a v stvrtok na KO...som z toho vsetkeho zufala..a pytal sa ze preco som isla k tomu doktorovy v Ke...tak v pond.som bola u svojho gynek.odobral krv..ster,,a on vravi ze treba cakat,ze sa uvidi ci plod rastie ta chapes tomu...ja som uz na tvary taka ustarostena....ak by to teraz nevislo tak uz na IVf,by isla do Martina,aky su tam lekary?robili vam nejake vysetrenia??mas cislo na nich da sa tam objednat???dik pa
@diwoska tak tomu teda nechápem, takto človeka magoriť.....neboj hádam porastie, to je ale na zbláznenie. Ja som išla do MT len kvôli doc. Tomášovi ale do MT do ISCARE, je tam perfektný prístup, všetko si vyšetria sami, rozumne ti nasadia protokol a venujú sa ti, je tam síce len doc.Tomáš jediný doktor, ale zvládajú to a tá charizma, zatiaľ aj dosť úspechov a to fungujú asi tak rok, číslo na recpciu je 043/4012116 tam ťa objednajú ale verím, že nebude treba....s
ahoj amigaa,
aj napriek tomu, ze som ti uz pislala do IP, tak tu este pre ostatne dievcata napisem svoju skusenost....
Ked som si liek vyberala z lekarne ani ma nenapadlo, ze ho este nikto neuzival, zistila som to az doma na nete, ze s nim nema nikto skusenosti, ale uz som do toho nechcela "sparat".
Takze pichala som si ho 10 dni, ja mam PCO (polycisticke vajecniky a s tym spojene anovulacne cykly) a partner ma "lenive" spermijky. Po prvych par dnoch som uz pocitovala zvysenu aktivitu vajecnikov, co je dobre znamenie, ze sa ti vajicka tvoria. Na OPU mi zobrali 13 vajicok (z toho sa oplodnilo 9 peknych), co bolo podla Dr. velmi dobre,ale v mojom pripade hrozil hyperstimulak (OHSS), aj som mala prve priznaky prve dni po OPU, ale potom som ich "zapila" mnozstvom vody a jedenim slanych veci.
Hoci u nas 1.IVF nevyslo, liekov Bravelle sa podla mna netreba obavat, ved sluzi k vytvoreniu vajicok, co sa u nas podarilo 🙂