Skrátený menštruačný cyklus

16. júl 2024

Žienky idem si po radu. Pred druhým tehotenstvom som mala menštruačný cyklus ako hodinky, 28 dní, 5 dní z toho menštruácia.
Po druhom tehotenstve sa vrátilo do normálu, opäť ako hodinky. No trvalo to len pol roka. Jeden mesiac som mala cyklus 35 dní a od vtedy pohroma. Najprv sa cyklus skrátil na 26, potom na 25 dní až sa mi teraz skrátil na 23 dní.
K lekárovi sa neviem dovolať / objednať sa. Keď tam človek príde tak bud nepracuje, alebo tam strávi 4-5h sedením v čakárni, nemám na to jednoducho čas a priestor pri malom dieťati, nemá mi s ním kto ostať.
Mali ste niektorá podobný problém? Môže byť za tým aj niečo vážnejšie, alebo si zbytočne robím starosti a je to normálne?
Som mladá, krvné výsledky u obvodnej Dr. sú v poriadku.
Budem vďačná za skúsenosti.

stellarstar
16. júl 2024

Je to úplne normálne keď cyklus máš raz tak a raz tak, cyklus sa v živote ženy mení

siska53
16. júl 2024

Aj mne sa tak stalo, ze sa skratil cyklus. Ale po 40tke.. na predlzenie mi pomohla alchemilka. Ja som velmi progesterom brat nechcela.

janababana
16. júl 2024

@siska53 alchemilka nemala ziadne vedlajsie ucinky?

siska53
16. júl 2024

@janababana u mna nie. Skor som sa bala toho progesteronu, kedze predsa je to hormon ..

siska53
16. júl 2024

@janababana U mna nie, alechmila u mna uplne super, skor som sa bala toho progesteronu a mala som, lebo s ami potom zas raz nevedel menzes zastavit kuru noredisteronom a pri nom som bola podrazdena a aj pribrala bez vysvetlenia cca 2kg..

drmelka
16. júl 2024

Ahojky,gynda Ti povie,ze normálny cyklus je 23 až 35 dni. Viem to podľa seba. Mne sa takto meni cyklus už vyše roka a všetky výsledky mám OK. Ale keď si si neni istá,tak im skús zavolať a opytat sa.