Skoro 50 dňové cykly

khiarka
18. dec 2014

Ahojte snazilky. Chcem sa spytat, ci sa tu niekto najde, kto ma podobny problem ako ja, a to, neskutocne dlhe cykly. Mavam ich az skoro 50 dnove, a aby to este nestacilo - Luthealna faza je len devät dni. Cize velmi kratka. Vie mi niekto poradit, ako predlzit luthealnu fazu a skratit dlhe cykly?

zuzi79
18. dec 2014

ja som tiež taký prípad, niekedy nemám aj 4 mesiace, a skončí to vyvolávačkou. Začala som brať pred rokom Inofolic, a veľmi mi pomohol, mám menzes aspoň každý druhý mesiac.

bosoriak
18. dec 2014

@khiarka Myslim, ze toto treba riesit predovsetkym s lekarom, pretoze mas zjavne nejaky hormonalny problem a na to obavam sa, nejake babske rady nepomozu. Drzim palce!

dulilinka
18. dec 2014

Ja by som išla na endokrinológiu, či je všetko v poriadku, možno Ti zistia zníženú funkciu štítnej žlazy a možno nič.. Tiež som mala také cykly ale po porode sa to upravilo. Je možné, že máš aj málo progesterónu a na to sa puašálne predpisuje duphaston alebo iné lieky u gyn.

olivka84
18. dec 2014

@khiarka ja som pred porodom mavala take 36 dnove . po porode som mala 42 dnove cykli po tom co som schudla o 15 kg sa mi skratili na 35 dnove aj to je este dost , takze tiez tam bude nejaky problem. len sa bojim ku gynekologovi ale po novom roku pojdem.

khiarka
autor
18. dec 2014

ja sa uz liecim mam PCO a znizenu cinnost stitnej zlazy, beriem Metformin a euthyrox a inofolic a vdaka tomu mam aspon ovulaciu aj ked az na 40 den cyklu cca.

khiarka
autor
18. dec 2014

Meriam Bazalnu teplotu ale myslela som si ze sa vyhnem branim este dalsim liekom, co pomohlo vam?

hikokk
18. dec 2014

Ahoj. Ja mam tiez stale velmi dlhi cyklus a nic mi nezistili. Som rok po porode a problem ten isty. Doktor povedal, ze to bude pravdepodobne psychika. No kto vie. Hm...

khiarka
autor
18. dec 2014

@hikokk a merias si bazalnu teplotu alebo pouzivas ovu testy?

hikokk
18. dec 2014

Nie nic si nemeriam a nic nepouzivam. A otehotniet som otehotnela aj napriek tomu, ze mi vraveli, ze nemozem mat babo.

hikokk
18. dec 2014
timi_timi
18. dec 2014

@khiarka ahoj mne sa podarilo skrati cyklus, mala som 48 dnovy. Rano na lacno som pila salku caju z rebricka a zacala som posledne dva tyzdne jest aj gs mimistar. cyklus mam teraz 34 dnovy.

khiarka
autor
18. dec 2014

ja som skusala dva roky nechat to len tak ale mam tiez 33 rokov a vidim ze mne sa cakanie nevyplatilo tak som sa zacala liecit, cykly mam priserne dlhe ale ovulaciu mi potvrdila bazalna tepota tak som aspon za to vdacna.

khiarka
autor
18. dec 2014

@timi_timi ten gs ministar su bylinky ?

lubinkas
18. dec 2014

@khiarka Ja som pred prvym tehu mala cykly 28 - 60 dni. Moj lekar to neriesil, vsetko bolo asi OK (na preventivky som chodila praidelne). Ked som mu povedala, ze by sme chceli mat babo a nedari sa, tak povedal, ze mi psravi horm.profil a uvidime. Ale nestihol to, lebo som v ten mesiac po 10 mesiacoch otehotnela.
Po porode sa mi cyklus upravil na 28 - 35 dni, na co mi lekar zrazu na preventivke oznamil (na zaklade ultrazvuku), ze mam PCO a s dalsim dietatkom bude problem, ak vobec bude ... Chcel mi dat lieky, ktore som odmietla, ze nech najskor spravi hormonalny profil. Opat ho nestihol, lebo som o mesiac otehotnela. Takze na zaklade svojich skusenosti mozem povedat, ze dlhy cyklus automaticky nemusi znamenat, ze sa babatko nepodari! Drzim palce!!!

khiarka
autor
18. dec 2014

@timi_timi uz som si to nasla, ja pouzivam inozitol a kyselinu listovu v podobe inofolicu

khiarka
autor
18. dec 2014

@lubinkas 🙂 tesim sa s tebou niekto ta tam hore musi mat naozaj rad

hikokk
18. dec 2014

@khiarka nie som si ista, ze dlzka cyklu ovplinila moje tehotenstvo.

khiarka
autor
18. dec 2014

@lubinkas som skoro cely moj zivot odmietala lieky snazila som sa liecit bylinkymi zdravou stravou a atb som nebrala uz asi patnast rokov a teraz sa to bohuzial bez liekov neda. Stitka sa bez euthyroxu nezrovna mam tiez pco cize beriem metformin lebo mam inzulinovu rezistenciu a este inofolic lebo bez toho som nemala ani ovulaciu. Kiez by sa to darilo aj bez liekov.

hikokk
18. dec 2014

@khiarka skus pit macerat z imela bieleho ten napravuje hormony

khiarka
autor
18. dec 2014

@hikokk dlzka cyklu tehotenstvo urcite neovplyvnila nezalezi na dlzke cyklu ale na tom ze doslo k ovu ale dlzka cyklu ovlyvnuje ako skoro ta ovu nastane a kolko pokusov mas na otehotnenie. Napriklad niekto kto ma 25 dnove cykli si meria ovu uz na desiaty den cyklu kdezto ja si pockam az do styridsiateho aby som sa prekvapila ci vobec ovu bude alebo nie. Niekto s 25 dnovym cyklom uz ma medzi tym dve ovu.

khiarka
autor
18. dec 2014

@hikokk skusim splasit nejake bylinky ako hovoris

hikokk
18. dec 2014

@khiarka podla mojich vypoctov aj podla porodu aj podla usg som otehotnela den po menstruacii, tekze som pravdepodobne mala ovu hne po ms.

khiarka
autor
18. dec 2014

@hikokk mozno si mala kratky cyklus a spermie po menzese prezili az do dna ovu max vsak okolo 5 dni

hori
18. dec 2014

ja mavam tiez take dlhe cykly, ale u mna je to z ineho dovodu - casty viacovulacny cyklus...

katuskamala
18. dec 2014

neviem ti na nic odpovedat ani z vlastnej skusenosti... no mam kamaratku, ktora mala take cykly aj dlhsie od zaciatku menstruovania. v roku 2014 mala menstruaciu na silvestra a pred par dnami porodila... tak mi povedz ako je to mozne :D ona vravi, ze to neriesila a otehotnela... (2krat) drzim palce!

trinitinka
20. dec 2014

Caute baby... aj ja mam taky problem :( Brala som anti 5 rokov .. potom som vysadila na prvykrat mi pre istotu ani neprisli.. potom ca po 50 dnoch a teraz meskaju tyzden. Sama neviem co s tym nebola som na vyvolavacke, zacala som pit jacmen zeleny (nerobim reklamu fuj ani mi to nechuti) ale potom som dostala.. skusim este tie caje, co pisali baby ze pomahaju. ale na druhej strane ani stara mama ani mamina nemali taky pravidelny cyklus a otehotneli v poho. Mozno je to dedicne ktovie.. ale veru kazda rada sa zide co s tym a hlavne ako zistime ovulku. Prajem vam krasny den a nech sa vam dari 😉

khiarka
autor
20. dec 2014

@trinitinka ja by som na tvojom mieste merala aspon Bazalnu teplotu. Podla nej zistis urcite ci mas ovulku. A je dost mozne ze sa ti cyklus neskor upravi, ze vraj po HAK je uplne bezne ze su cykly nepravidelne a dlhe. Ja som nikdy HAK nebrala u mna je to problem so stitnou zlazou a PCO. Tak vela stastia 🙂

margaretka84
20. dec 2014

@khiarka ahoj khiarka, ja som tak mala cykly tiez, od buka do buka, ked sim bola na preventivke, tak mi dr spravil hormonalny profil a vraj anovulacne cykly..... Vtedy sim babatko neplanovala, nemala som ani znamost, tak som to neriesila. Akurat som sa zacala zdravsie stravovat, vysadila som uplne sladkosti, obmedzila cukor a zacala som cvicit pilates + pila som rebricek cerstvo nazberany. Po cca troch mesiacoch som z badala rozdiel, tie cykly sice ostali nepravidelne ale prichadzali castejsie, aj po 40 dnoch co bol u mna velky pokrok. Potom som stretla tteraz uz manzela a otehotneli sme hned na prvy sup, pre nas uzasny sok 🙂 bohuzial som potratilaale hned ako sme sa zacali snazit tak som otehotnela hned po dvoch mesiacoch snazenia. Teraz uz mam doma zdraveho synceka 🙂 jedi y problem, ktory nam z toho vzisiel bol, ze som mala problem urcit termin porodu, pri takych cykloch. Nevesaj hlavu, dlhe cykly nemusia znamenat problem.vrelo ti odporucam knihu cykly,plodnost a vyziva ak ju nebudes vediet najst na nete poslem ti ju do mailu..drzim palce 🙂

margaretka84
20. dec 2014

@katuskamala my tak isto, prave som pridala prispevok. Prvykrat som otehotnelana prvy sup, druhy krat hned na druhy cyklus. A to mi chodili kramy raz xa dva mesiace. Je to aj v hlave netreba sa hned stresovat

khiarka
autor
20. dec 2014

@margaretka84 dakujem