Mam 35 rokov, už skoro rok som mala problémy s menštruáciou, chodila ako sa jej chcelo, raz po 2 týždňoch, potom zasa 2-3 týždne meškala, inokedy zasa namiesto menštruácie prišlo len špinenie. Do toho únava, vyčerpanosť, problémy so spánkom, nespavosť. Urobili mi hormonálny profil a výsledkom je nastupujúca menopauza. Zostala som v šoku. S mojimi výsledkami už len umele oplodnenie. Našťastie máme 3 detičky, tuto oblasť máme s mužom už uzatvorenú. Ale ja to stále nedokážem pochopiť. Vsetky tri deti splodené hneď na prvú šupu, 3 deti za 6 rokov. Najmladší ma 4 roky. A teraz takýto výsledok. Vždy som si myslela ze sa to týka len starších žien okolo 50-55. Mate skúsenosti co mam teraz čakať? Google som radšej vypla.
@stellarstar Moja mama mala od 36 perimenopauzu. Proste aj vtedy to tak bolo. A zeny mali casto aj od 45tky uz vsetko vybrate, vtedy akonahle cosi bolo sa vsetko vybralo. Z tych babkinych tetusiek mala skoro kazda po 45tke vybratu maternicu skrz myomy
Nechcem ťa vystrasiť ale ďalšie príznaky boli nadmerné vypadávanie vlasov, priberanie, návaly, nespavosť, nočné potenie, unava, vaginálna suchosť s tým znížená chuť na sex, častá zmena nálad, znížená koncentrácia zvýšená únava. Mne napríklad nič voľnopredajné nepomohlo.
Mne to začalo v 40-tke. Teraz mam 43 a bez nenzesu vyše roka. S deťmi problém nebol. Otehotnela som prakticky hneď. Ja osobne som spokojná. Mám pokoj.... Žiadne iné problémy nemám. Občas nával tepla, nič co by sa nedalo zvládnuť. V ničom inom rozdiel nebadám
@martinka13 dievcata beriete nejake hormony?
Mam 39 a tiez menopauzu. No vystrasili ma ze budem musiet brat hormony koli rednutiu kosti a srdcovych chorob co su koli skorej menopauze
@danielka55 dlho som tým tabletkám odolávala, ale príznaky mali negatívny vplyv na moju prácu, robila som chyby ako nikdy predtým, skoro som aj o prácu prišla. Skúšala som nehormonálne ale nepomohlo.Teraz beriem štvrtý mesiac väčšina príznakov zmizla ostatné sa minimalizovali
@danielka55 nie, neberiem nič a ani nebudem. Čosi mi dali ale keď som si prečítala vedľajšie účinky, ďakujem. V živote som hormóny nebrala a teraz s tým začínať neplánujem. Nič mi nie je, nemám absolútne žiadne problémy. Čo sa týka kostí, bola som na denzitometrii. Všetko v poriadku, budem chodiť pravidelne raz za 2 roky.
Mam 43 r a od minulého roka som perimenopauze. Vekom to už nie je tak ako kedysi že len nad 50. Poznám aj prípady 20+ ročne baby boli už v PM.