ahojte tehuľky, mamičky...viem že je tu starsia diskusia ohladom tehotenstva a skoliozy, ale chcela by som vidiet nejake aktualne prispevky a skusenosti, chceli by sme babatko, mam vsak skoliozu, bojim sa nejakych komplikacii...mate/mali ste aj vy takyto problem? ako prebiehalo vase tehotenstvo a porod? vopred dakujem za kazdy prispevok
ahoj, mala som osteoporozu a po liecbe mam uz "len" osteopeniu, tiez skoliozu, dost poskodene platnicky a poskodeny bedrovy klb, samozrejme cisarsky rez nutny.....teraz som 2x tehu, zatial komplikacie ziadne, klop-klop, ale mam trosku obavy, ako na tom opat budem s rastucim bruskom....teda opatrnost pri kazdom pohybe, hlavne zohybani sa a zdvihani sa, nedvihat nic tazke, opatrnost pri cviceni, v mojom pripade aj vela vapnika a mineralov, zdrava strava a verit, ze vsetko a aj po porode bude ok......myslim, ze skolioza, pokial nie je extra vazna, by pri tehu nemala byt problem, ja osobne som si ani neuvedomovala, ze ju mam, problemom sa stali az tie nestastne platnicky a klb.....teda nerob si takto vopred zbytocne obavy, u teba by to malo byt ok 😉
Ahoj @deticky1 , ja mam skoliozu TH-l hore nejakych 40st, dole 30st, cize celkom dost. Pocas celeho tehu som nemala absolutne ziaden problem, nic ma nebolelo, porod bol prirodzeny, tiez bez komplikacii - porodna vaha 4kg. Po porode mierne bolesti chrbtice pri kojeni, to som vyriesila tym ze dojcim len v lahu na boku a tym padom som OK. Pocas tehu som chodievala cvicit raz do tyzdna gravidjogu a obcas si zaplavat a teraz znova zacinam cvicit. Pokial mas vybudovany aky taky svalovy aparat na chrbte tak o skolioze nemusis ani ty sama vediet ;). Drzim palce.
Ja mám skoliózu, 4 deti porodené normálne a som tu 😉 Pokiaľ by som si aspoň pár-krát do týždňa zacvičila tých pár odporúčaných cvikov na chrbát, tak by som sa asi vyhla občasným bolestiam chrbta. Z tehotenstiev si nepamätám nijaké komplikácie spojené s chrbticou. Momentálne sa ozýva pri dojčení a pri nosení najmladšieho - ale ako vravím, keby som nebola lenivá cvičiť, tak by nebolo asi ani to.
@deticky1 ahoj v dnesnej dobe ma skoliozu mnoho ludi,tiez zavisi od toho aky stupen skoliozy
@deticky1