Šitie po pôrode

domcavesel
29. sep 2024

Ahojte, som 2 dní pôrode, viem, že je to veľmi krátka doba. Ale chcem sa spýtať: pôrod som mala dosť ťažký, zašívali ma.
Ako dlho Vás to bolelo tak že ste ledva chodili a nemohli ste ani sedieť ? Prípadne ako rýchlo ste šli na veľkú potrebu ? Ja som na nej ešte nebola plus vôbec nemôžem sedieť a chodím len veľmi ťažko.
Doktor mi povedal, že to potrvá ešte nejakú dobu, ale predsa aké máte skúsenosti vy ?
Ranu oplachujem zatiaľ len čistou vodou.

theanak
29. sep 2024

Ahoj, u mňa také 2 týždne kým to bolo okej. Odporúčam kúpiť si sprej Cicatridina a tým si ranu striekať, fakt to pomáha hojiť. 🙂

theanak
29. sep 2024

A na veľkú potrebu som používala glycerínové čapíky, už v nemocnici. Bez nik ktovie kedy by som išla 😀

pribinak
29. sep 2024

@domcavesel nech ti donesie muž detské plavecké koleso, to si daj pod zadok keď sedíš

domcavesel
autor
29. sep 2024

@theanak veď práve, že vôbec nemám zatiaľ potrebu ísť na veľkú 😅 a začínam mať z toho obavy celkom, a s čipkami to nebolelo ?

jesenzima
29. sep 2024

Mňa sili oba razy, ale ani raz som nemala problém s wc, alebo sedením a chodením, a to aj napriek hemoroidom ...

petamich
29. sep 2024

asi zalezi od vela aspektov, ja som bola sita veeeeelmi a teda nemohla som sediet a poriadne chodit asi mesiac a vsade som chodila s tym vankusikom a kedy mohla vtedy vetrala, cicatridina mne bola na dve veci, kedze som bola sita hlavne dnu 🙂 a prva stolica bola horsia ako ten porod, odporucam ist cim skor 😵‍💫 dlho som musela pouzivat cipky, kym sa to dalo do poriadku

dadka1997
29. sep 2024

@domcavesel kup si cicitradina 100% ... tiež ma šili, 90% žien su šite z vnutra i z vonku .. tiez som bala ist na stolicu, trvalo mi to niečo dlhšie, ale skor pre problem s hemoroidom.. 2 dni je este veru malo ... som 2 m po porode a este ma to boli

simsalabim
29. sep 2024

Mna bolelo velmi, velmi dlho a trvalo nejaku dobu, kym som si mohla sadnut na nieco tvrdsie, sex bol skoro rok na zaciatku velmi bolestivy. Este 4 mesiace po porode som nemohla sadnut na bicykel. Pomohol cas, masaz hradze a druhe sitie po druhom porode, takze sa domnievam, ze na vine bol prvy lekar, co to kadejako zosil.

3petka
29. sep 2024

@domcavesel ahoj ja som po prvom pôrode síce chodila normálne ale nemohla som sedieť len tak ako keby na pól zadku. Potom už ok. Ale jeden stich má akokeby bolel možno aj pól roka.
Pri druhom som sedela už na druhý deň normálne.

terezka2911
29. sep 2024

@petamich existuju aj capiky Cicatridina, mne ich doktor odporucal prave na vnutorne sitie

zuzkaa1991
29. sep 2024

@domcavesel ja som sediet nemohla vyše mesiaca......az potom postupne to prešlo

vkatush
29. sep 2024

Veľmi individuálne.
Ja som bola tiež menšie rešeto, ale už na druhý deň som kľudne sedela (s nohou pod zadkom, aby som mala ranu akoby vo vzduchu, akoby na pol zadku som sedela). Za pár dní, ani nie týždeň, veľmi pekne zahojené podľa slov lekárov. Ale jazvu som cítila ešte asi polroka, hlavne pri intímnostiach.

Čo sa toalety týka, nikto na mňa netlačil s tým, že musím. Ja som rovno povedala, že neviem ísť na potrebu, ak nie som doma, takže v nemocnici to nehrozí. A doma som síce išla s väčším strachom ako pred pôrodom, ale bolo to úplne v pohode.

Ak si chceš pomôcť, cicitradina alebo ešte chlorofylu či ako sa to volá (vraj je najlepší, ale farbí na zeleno).

katarina_kat
29. sep 2024

Ja mám mesiac po porode, zašita som od jednej diery k druhej 😁… nemala som veľmi bolesti šitia, lebo som to nonstop vetrala (nohavičky som nenosila žiadne, iba vsade podložky som mala a vložky navoľno), to veľmi pomôže ak môžeš aspon časť dňa to mať voľné. Plus som používala sprej Dermochlorophyl, síce farbí, ale fajn pomôc a samozrejme po každej toalete do sprchy (toto všetko som 3 týždne dodržiavala) … no a tiež som 4 dni v nemocnici nemohla ist na veľkú, radšej som nešla, potom až doma som sa odvážila, vyšiel mi hemoroid ešte aj, bolelo to, no už teraz je to v poriadku, takže aj čas pomôže ☺️

vevebono
29. sep 2024

Tak dva týždne som škriabala omietku, ale pri čúraní, veľká bola v pohode. Potom to odznelo.

petamich
29. sep 2024

@terezka2911 dostala som neskor aj ja ale mne ich prve tyzdne neodporucal neviem preco 😵‍💫 mozno by to bolo podstatne jednoduchsie 🙂

andrea2323
29. sep 2024

Kúp si vaginálnu spršku a keď pojdeš na wc, striekaj si tam vodu aby ťa to neštípalo. Potom nastriekaj hojivý sprej a lahni si navoľno na podložku aby sa ti to vetralo. Strávte s bábom čo najviac takto v ľahu, skús sa aj naučiť kojiť v ľahu (ak kojíš), bude ti to pohodlnejšie, ako sedieť. Ja som na veľkú proste počkala, raz to musí príst, ale tiež som nebola asi 3-4 dni. Potom to išlo fajn, ak nie, vypýtaj si čípok 🙂

rk123
29. sep 2024

to je asi velmi individualne naozaj.
ja som hned na druhy den chodila uplne normalne, sedela som opatrne ale nebolelo ma to nejako.
na velku som isla na druhy alebo treti den, aj mala aj velka potreba boli uplne ok.

jaskolka
29. sep 2024

Pri synovi som bola dosť pozašivana, aj vnútri, používala som ten sprej Cicatridina. Asi po týždni to bolo už v pohode.
Pri dcere som mala dva kozmetické stehy, tam som už na druhý deň bola bez bolesti. No ja celkovo sa rýchlo "hojím" a mam vysoký prah bolesti.
Na stolicu som si pre istotu vzala aj ten cipok, no nebolo to nič hrozné

domka222
29. sep 2024

Cca 2 týždne bolesť intenzívna. Prvá stolica až doma s čapíkom. Bolesť ako keby som druhý krát rodila

lenka2232
29. sep 2024

Tak ja ked som porodila,tak uz v nemocnici sa ma pytali ci som bola na velkej a ci vsetko ok..ale davala som si cipok..a bolesti som mala dlho,ale ja som mala aj vnutorne aj vonkajsie sitie..a davala som si cicatridinu a este nejake tie vyplachy vselijake,hlavne rosalgin…a ako ti tu uz radili,pomaha aj to koleso na plavanie vraj,ja som nepouzivala ale svagrina ano

domcavesel
autor
29. sep 2024

Ďakujem baby, ja som zajtra tretí deň po pôrode a na veľkej som stále nebola, vôbec sa mi nechce....ale to bude aj tou nemocnicou...myslím že doma to pôjde ak nie, pôjdem si po tie čapíky

zuzu1304
29. sep 2024

@domcavesel oni ťa nemusia prepustiť pokiaľ nepôjdeš na veľkú v nemocnici...

domcavesel
autor
30. sep 2024

@zuzu1304 tak akurát dnes som bola našťastie nad ránom, a poviem že to bola hrôza, hotový hodinový proces 😅 bolelo to dosť, ale som rada že je to za mnou, dúfam že už to bude len lepšie

earlgrey
30. sep 2024

Skoro rok. Ale tak ja som mala hemeroidy po pôrode, krvácala som z konečníka ako pri menštruácii 🫣 bez plaču to nešlo a to vôbec nie som citlivka a mám dosť vysoký prah bolesti. Hemeroidy by som nepriala ani najväčšiemu nepriateľovi. A to zošívanie ma hlavne pri menštruácii bolí aj dodnes, citlivé na dotyk (skoro 6 rokov po pôrode).

zuzu1304
30. sep 2024

@domcavesel tak super. Inak aj ja odporúčam tu cicatridina, po prvom pôrode som sa umývala len vodou a zahnisalo mi to, po druhom som sa umývala detským mydlom a striekala tým sprejom a úplná paráda, na druhý deň som kojila v tureckom sede, nič ma nebolelo...

theanak
30. sep 2024

@domcavesel nie, s čipkami som ledva dobehla 😀

sono2
1. okt 2024

@domcavesel 2 týždne. Mala som šitie 2 stupňa ale robila som oplachy borovou vodou kúpiš tinktúru v rakúsku. Zakaždým po malom wc, ale žeby som nemohla chodiť to nie.
Ťa strihali? Ja som sa roztrhla ale všetko v pohode
Moja dcéra Mala 38 cm hlavu 4,6 kg si vieš predstaviť druhá asi len týždeň, obdobne miery
Osobne som si nechala druhý deň urobiť klystir. Netrúfala som si tlačiť. Lebo na veľkú sa pred prepustením muselo.