icon

Šitie po pôrode

27. okt 2022

Ako dlho vám trvalo kým ste sa zahojili. Ja mám pocit že ma to každý deň bolí viac a viac. A už ani nemám tie čipky od bolesti s celkom ma to obmedzuje pri pohybe. Zo začiatku nič ale čim dlhšie to mám to viac bolí. Máte niečo čo možem brať od bolesti popri dojčeni? Ďakujem

tinka8512
27. okt 2022

Mne sa po prvom porode tiez velmi dlho hojilo,ledva som sedela a potom mi niekto poradil ten dermochlorofil a do 3 dni ze super, velmi mi pomohol. Ten sprej, zeleny.

amaca
27. okt 2022

Mne pomohli Rosalgin obklady

dominidi
27. okt 2022

Mne pomohlo jedine doma chodit uplne naostro, sprcha po kazdej potrebe a hned prestriekat cicatridinou👍

1mina
27. okt 2022

Po prvom porode to bola hroza, boli to ircite aj 3 tyzdne kym som prestala skripat zubami od bolesti...bola som dost sita, sestricky mi radili chodit sa sprchovat odspodu studenou vodou nachviku to ulavi, a normalne brufen ci ktore sa to moze pri kojeni som jedla...po druhom porode (o 1dnej v noci som rodila) a.rano som vstala a uplne nic, sedela som v tureckom sede na posteli a behala 🙂 to len pre utesenie ze keby nahodou nemuso tp byt znova take zle

surama
27. okt 2022

Casto sa sprchuj, vetraj, ranu potieraj Betadine (ak mas opuch), ak nie tak striekaj Cicatridine

ivangeline
27. okt 2022

Zeleny sprej a sprcha pri kazdom pouziti wc. Volne oblecenie. Saty su naj. Len tie odporucane vlozky bavlnene. Obycajne. Nic ine a bolo citelne po par dnoch,ze sa to hoji.

aceris
27. okt 2022

Za mna ginexid gynekologicka pena na umyvanie. Aj viackrat do dna....

pohodacka03
27. okt 2022

Skus potierat betadine ak to boli viac. Mne hrozilo este raz sitie, za 3 dni to preslo. Cicatridina sprej tiez pomaha

banalu
27. okt 2022

Ja 6+ tyzdnov, 3x ma zasivali, lebo mi to zvonka praskalo. Zabudli mi gazovy tampon vnutri pri vnutornych stehoch, co bol dovod praskania, zistila som to az po 3och tyzdnoch ked zo mna vysiel 🤢
Potom som sa hojila nadivoko... bez sitia...
ak to tak boli, moze byt, ze ti pustil niektory steh a ten vedla ta taha, mne sa vzdy velmi ulavilo led mi ich cvakli vsetky, kyore to ako tak este drzali pokope.
Chod sa dat skontrolovat.
Inak sprcha - po kazdom kojeni a potrebe
Betadine
Vetrat, vetrat a vetrat
Ja som pouzivala aj actimaris gel a vodicku a tiez atb masticku na zapal.
cicatridina sprej mi to este zhorsoval 🫣
Och a stidene obklady 👌

tanyan
27. okt 2022

Po 4 týždňoch som bola plne funkčná. 😉 Používala som Dermochlorophyl (najskôr sprej, potom gél) - aplikovala som to pri každej príležitosti.

svetlonos
27. okt 2022

Ahoj, mne odporucili v porodnici seraktil, je na baze ibuprofenu.

jesenzima
27. okt 2022

Oba razy som sa cítila fit hneď, ako mi vypadali štichy, cca 2 týždne??? Veľa vetrať, sprchovať, ja som krvácala slabo, takže v noci pod seba podložku a spala bez prádla ...

ivanak49
27. okt 2022

Ak máš nejaké bolesti tak určite konzultuje to z lekárom.... No trvá to dlho ja som bola zažiť a aj zo spodu aj brucho komplikovaný pôrod a ver byt za číta tam aj tam je masaker

autor
27. okt 2022

Ja praveže tiež prvý deň som vobec nič necítila fungovala som ako keby som ani nerodila ale na ďalší deň to bolo už horšie a potom každým dňom horšie. Ja som len pár dní po pôrode a rodila som prirodzene bez epiduralky a bez nástrihu malinký ma trochu natrhol vraj len škrabanec no aj tak to vyšlo na 5 štichov. Pochopitelne je to miesto ktoré sa velmi ťažko hojí no myslela som že aspoň fungovať budem vedieť lepšie. Ja si neviem sadnúť ledva chodím aj to rozčapená jak to len ide🙈😅 a tiež som myslela že keď sa budem viac hýbať tak to visc menej prebolí ale ono to zakaždým bolí omnoho viac

ivanak49
27. okt 2022

V tom prípade choďte doktorke sa skontrolovať ci je všetko ôk ci sa všetko správne hojí

jaskolka
28. okt 2022

Ja som bola po prvom pôrode pozasivana ako výšivka, bolesti asi týždeň, ale dalo sa fungovať. Po sprche som používala Cicatridinu, za mňa úplne super vec.
Doma som už normálne fungovala, cítila som to, ale ne obmedzovalo ma to. Ale je fakt, že ja mám vysoký prah bolesti, takže aj preto možno.

mtn112233
29. okt 2022

Ja som po pôrode 14 mesiacov a oblasť šitia a jazva na bolí doteraz