Silné závraty počas menštruácie

6. aug 2022

Ahojte, aj vy mávate počas menštruačného cyklu, resp. pred ním závraty? Ja mávam také točenie hlavy, že niekedy mám pocit, ako keby ma niekto omámil, alebo ako to opísať.. Viete mi poradiť, niečo účinné s čim by som si mohla pomôcť zmierniť závraty počas menštruácie? Ďakujem 🙂

lorin29
6. aug 2022

Pred menštruáciou a počas užívať zelezo😉

majamat
6. aug 2022

ja mavam hlavne to omamenie, som strasne unavena, ze ledva stojim na nohach.
sposobuju to hormony. pocas celeho cyklu sa hormonalne hladiny menia a casom to moze byt ine, ako predtym. moze sa to meni, aj ked si mozno v minulosti nic take nemala. mozno to raz pominie.

kjll
6. aug 2022

Ja mám to isté 😌

marca12
6. aug 2022

Tiez mi je mdlo,na odpadnutie a som taka vygumovana,omamena. Zvyknem uzivat pupalku,magnezium vtedy je to lepsie. Ked sa citim uz uplne zle,viem,ze musim doplnit zelezo. Chodim na krvne testy a lekarka mi predpise zelezo. Tu pupalku treba uzivat min.2 mesiace,aby si videla vysledok.

silvusa123
6. aug 2022

Ja som zvykla aj odpadávať z ničoho nič mi začalo hucat v ušiach ,zalahlo mi v nich potom mi začali bolesti a už som o sebe nevedela mne pomáhali algifen kvapky no potom mi už nepomáhalo bohužiaľ nič k závratom bude asi najlepšie piť veľa čistej vody a užívať železo ja som bolesti a silnú menštruáciu poriešila antikoncepciou a už našťastie neodpadavam ale nejdem vám tu písať aby ste aj vy začali brať hak ..skôr keď viete že vám idú svoje dni majte vždy vodu pri sebe a skúste sa jej napiť čo najviac alebo poprípade ak sa to sa vyložiť nohy na stenu a chvíľu si polezat

dadis
7. aug 2022

Ja mavam tie zavraty z bolesti..ja mavam velke bolesti, kazdy mesiac uzivam lieky od bolesti. Ked sa napr nadranom zobudim na velku bolest, chcem ist na wc a uzit si liek, tak normalne mi je na odpadnutie, huci mi v usiach, zatmieva sa mi pred ocami, ale to ta bolest asi, lebo je velmi intenziva. Ked si v posteli uzijem liek, nevstanem hned z postele, ale az rano idem na wc, tak je dobre 🤷‍♀️

nwnw
7. aug 2022

Smer Mudr.

autor
7. aug 2022

@majamat Dúfam, že to raz pominie, lebo toto je už fakt neznesiteľné. Dnes mám 2.deň menštruáciu a tak sa mi točí hlava, že už mi to lezie na nervy. Veľmi je to obmedzujúce, fakt.. Cítim sa celkovo omámene a toto zažívať každú menštruáciu je úplne vyčerpávajúce..

luccija
7. aug 2022

Chapem Ta...ja som vcera zaspala o 21 na gauci byvam velmi unavena hormony....ber zelezo a vela c vitaminu, magnezium.

autor
7. aug 2022

@marca12 Kde kupuješ pupalku? Ja pijem Gemerku, ženský čaj, beriem magnézium, ale tie silné závraty, sú veľmi vyčerpávajúce.. Mám 2.deň menštruáciu a už ledva čakám, nech skončí, lebo som už z toho vyčerpaná.

autor
7. aug 2022

@luccija Pijem Gemerku, ženský čaj, Magnézium. Ale toto točenie hlavy je strašne už vyčerpávajúce..

autor
7. aug 2022

@kjll Čo si dávaš počas menštruácie?

marca12
7. aug 2022

V zdravych potravinach pupalkovy olej a v lekarni tobolky. Zvyknem to striedat. Par tyzdnov olej potom tobolky

majamat
7. aug 2022

to zelezo si skus dat skontrolovat u dr. zelezo sa nema brat, pokial nei je potvrdeny nedostatok. ja take priznaky mam a nedostatok zeleza som nikdy nemala, dokonca mam niekedy az nadbytok Hemoglobinu, co sa pri nedostatku zeleza nevyskytuje.

inak dnes som mala taky stav a to teda ani ms nemam, dokonca este ani PMS by som nemala mat.

a v minulosti sa mi parkrat stalo, ze som skoro odpadla, ale ked so zacitila, ze je zle, lahla som si, tak som nastastie stratu vedomia nemala.

majamat
7. aug 2022

a drzim palce, nech to prejde.

katrin69
7. aug 2022

Za mladi som mala problémy, že som mala závraty až tak, že som išla zvracať, čo sa mi pravidelne podarilo. Po donútení, aby som konečne navštívila doktora (keďže som mala strach, čo bude robiť...), mi bola zistená cysta na vaječníku. Je lepšie sa poradiť s doktorom - gynekológom...

kalianka
3. okt 2024

Ahoj, pomohlo Ti niečo?

kalianka
3. okt 2024

@majamat Ajoj a ty si niečo dávaš? Ja som zničená cez ovulaciu cez menzes pred aj po. Mám takú bolesť hlavy že som nemožná existovat plus do toho som extrémne citlivá na zmeny počasia. Každú chvíľu mám pocit, že ma vykoti taká som ako omámenú a moce sa mi hlava. Tiež mám i nízke železo.

majamat
3. okt 2024

@kalianka nic si nedavam. samozrejme, ked ma boli hlava, da nieco od bolesti, rovnako pri inych bolestiach, niekedy si dam magnezko. mam pocit, ze sa po nom lepsie uvolni svalstvo a citim sa lepsie.

kalianka
3. okt 2024

@majamat a tiez mavas az taketo stavy? Ja som bola dva roky kvoli tym bolestiam aj na CT aj MR hlavy... doktor tvrdi, ze tak rychlo sa tie snimky zmenit nemozu, opakovane mi preto robil len EEG a vysetrenie u ocneho, ze tam by bolo vidiet ak by sa nieco zmenilo ako prve... lebo ja uz dakedy naozaj rozmyslam, ci nemam v hlave nador alebo mi tam nepraska daka cieva

majamat
4. okt 2024

@kalianka mne byva nanic, ale hlava ma nebolieva tak vlemi, no bolieva ma krcna chrbtica a ta ma v toimto case boli viac a z toho aj hlava.