Silné svrbenie prsníkov v tehotenstve a aj po pôrode

liuska8
4. dec 2020

Milé žienky..vie mi niekto z vás poradiť s mojím problémom? Strašne ma svrbia prsia, aj pazuchy. Každé ráno si ich umývam a dávam nové prsné vložky. Bradavky, ani dvorce ma nesvrbia.. mastím si ich kokosovým olejom. Ako sa zbaviť toho svrbenia pŕs? Mám už 3 dieťatko, pri prvých 2 sa mi toto nedialo. Mám už aj pár chrastičiek od toho svrbenia 😕 , tak budem vďačná za kazdučkú radu.

nikpa
4. dec 2020

@liuska8 a skúšala si volaky krem na mykozu? Popripade vymen prsne vložky za obycajnu bavlnenu plienku, asi to znie neprakticky ale ked to má pomôcť... pamätám si ze este v pôrodnici mala jedna tento problem a s tou plienkou jej to kazali sestričky a zabralo. Zrejme tie prsne vložky nerobia každému dobre

simonkaba
4. dec 2020

nemam skusenost ale skus nepouzivat kokosovy olej... dost vysusuje ja ho napriklad na telo nemozem vobec lebo sa rychlo vstrebava a potom ma to viac svrbi... ak nesvrbia aj bradavky tak myslim ze to mykoza nebude...

ema32
4. dec 2020

@liuska8 Akurát vcera to riešila moja známa, vravela že mast Imakord je na svrbenie spôsobené zjavne mykózou. No je na predpis ten liek. Skúste zavolat gynekológovi a spýtať sa ho popripade;)