Silné menštruačné kŕče

28. júl 2023

Caute baby, prosím Vás čo Vám pomáha najúčinnejšie na silne menštruačné kŕče bez lekárskeho predpisu? Poprípade nejaké doplnky stravy bez predpisu ako napriklad čaje alebo nejaké vitamíny? Ďakujem pekne 😇

jenny224
28. júl 2023

Mne Panadol Ultra Rapid, sumiva tabletka

micusa2222
28. júl 2023

ibalgin 500

autor
28. júl 2023

@jenny224 skúšala som Panadol v tabletkách a nikdy mi nezabral, ale skúsim kúpiť tento a uvidím 😇

uriva
28. júl 2023

Buď lieky od bolesti alebo pár dní predtým užívať magnézium, nejesť sladké alebo čo najmenej cukrov tak dva dni predtým, veľa piť dva dni dopredu a aj daný deň.

autor
28. júl 2023

@micusa2222 ani Ibalgin mi nezaberá 😂, neviem čím to je, ale vo väčšine prípadov veľa liekov pri mne nezaberá 😂

autor
28. júl 2023

@uriva vodu sa snažím piť, čo najviac, keďže som čítala, že to dokáže skrátiť o trocha menzes, mangnezium som užívala a prestala, takže ho zaradíme znova 😇

jenny224
28. júl 2023

Ten druh Ultra Rapid je dôležitý, je na silné bolesti, vyskúšaj 🙂 mne Ibalgin napr nezabral nikdy 😃

vkatush
28. júl 2023

Mne zaberal Paralen 500, dvojitá dávka Nospa, magnézium, veľa vody a teplý obklad na brucho. Ideálne aj spať prvý deň, ale to sa nedá vždy 😂
Prišla som na to, že mám veľmi nízke železo, keď som ho začala brať, tiež sa mi upravili ako zázrakom.
A minule tu niekto písal, že Ascorutin 3x2, zjemní to a dokonca možno aj skráti krámy. Nemám odskúšané, ale keď som mala problém s krvou, to bol zázrak.

pkgirl30
28. júl 2023

bez srandy, pohárik tvrdého a do sprchy teplá voda na brucho...ale to samozrejme len keď si doma a nemusíš nikam ísť

simsalabim
28. júl 2023

Brufen+No-spa naraz. Odporucene gynekologickou.

viky173
28. júl 2023

Valetol zapiť kofeínom

autor
28. júl 2023

@jenny224 Dalujem, vyskúšam 🙂
@vkatush pravdepodobne ja mám tiež nízky podiel železa, čítala som, že to môže mať aj za príčinu také tie hrudky, vyskúšam aj ten Ascorutin
@pkgirl30 ja som prestala piť, to bude asi problém 😂
@simsalabim ďakujem 🙂
@viky173 ja som čítala, že kofein treba vynechať, pretože môže pôsobiť negatívne vtedy, ale za pokus nič nedám 😇

pkgirl30
28. júl 2023

😄ja tiež vôbec nepijem, preto to tak rýchlo fungovalo pri kŕčoch, po pôrode už ani neviem čo je menštruácia

autor
28. júl 2023

@pkgirl30 v minulosti som pijavala cez menzes lenže vtedy zázrakom som tie krce nemala 😂

srnka90
28. júl 2023

Ja som mávala šialené kŕče. No počas menštruácie mám “diétu”. Proste nejem mäso, mliečne výrobky a sladkosti. Toto jediné mi pomohlo a viem byť aj bez tabletky.

svetlonos
28. júl 2023

Ahoj,
ked som vylucila na rok z jedalnicka sladkosti, mäso, kavu, alkohol a mliecne vyrobky - bolesti preski. A to som prvy den bola uplne nefunkcna, z prace som si dala ten den doktora, vilno alebo nadrobila.
Neprestala som tie potraviny vsak jest koli ms, to bol len nonus velmi uzasny.
Avsak zopar vegetarianiek pisalo o tom, ze ked prestali jest mäso, presli im aj bolesti.
Aj oreganovy olej je dobry proti tym bolestiam , mala sim ho v kapsuluach - ale pozor, vie tam byt potom problem s chybajucim zelezom. Nepamatam presne preco, treba to sledovat, lebo to je tiez potrebne.

pkgirl30
28. júl 2023

@srnka90 to hej, strava vie veľmi ovplyvniť menštruáciu, ja hlavne sledujem aj spln mesiaca podľa toho sa tiež pripraviť lebo síce už nemám bolesti ale som nafúknutá počas ovulácie už ani nehovorím

autor
28. júl 2023

@svetlonos ohh možno to bude aj tou stravou, keďže jem dennodenne mäso a mliečne výrobky kvôli proteínu, keďže cvičím a hlavne mäso zbožňujem. Viem, že nie je úplne ok jedavať mäso úplne každý deň, ale snazim sa ho pomaličky regulovať 🤦‍♀️

selena_luna
28. júl 2023

Mne zabral buscopan, alebo nospa, su to spazmolitika, uvolnuju svaly, odstranuju krce.

autor
28. júl 2023

@selena_luna ďakujem vyskúšam 🙂

svetlonos
28. júl 2023

autorka,
tiez uz mäso dlhe roky jedavam a asi pred 4-5 rokmi sa mi to nejak pilepsilo. Skus co mozes a uvidis. Kazdopadne to nebol navod na vylucenie vsetkych tych potravin zo stravy 🙂

autor
28. júl 2023

@svetlonos jasne úplne vyradenie zo stravy nemám v pláne a ani by som toho nebola schopná, keďže mäso a mliečne výrobky sú pre mňa dôležité z hľadiska výživy, len to chcem obmedziť a nejesť 7 dni vkuse a aspoň tie 2 dni nejesť mäsové výrobky. Poskúšam pomaly všetko, snáď mi niečo zaberie 🙂

maxalla
28. júl 2023

viac ako maso mi krce zhorsuju mliecne vyrobky. Recept nemam, zvycajne si to len odtrpim. Nechcem sa cpat liekmi, ak to nie je vyslovene nutne..

autor
28. júl 2023

@maxalla rovnako to mám aj ja, vždy pretrpím, lieky odmietam, len v nevyhnutných prípadov si dám, ako som spomínala vyššie vo väčšine ani nezaberajú a nechcem si dávať 3 paraleny, ako to niekto robí 🤦‍♀️, snažím sa nájsť alternatívy, ale chcela by som po ruke aspoň nejaký liek, keď idem napríklad vonku medzi ľudí.

maxalla
28. júl 2023

no ak musim niekam ist a neda sa to vydrzat, tak si zvyknem vziat take dve hodinky pred ibalgin rapid (tusim 500-ka). Tym, ze nie som naucena na lieky, tak mi to pomaha. Ale ja som ten typ, co si da tak jeden - dva ibalginy rocne..

maxalla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yoxinka
29. júl 2023

Ja som mala obrovské problémy s chrbticou, začala som chodiť k fyzioterapeutovi a vrámci terapií sme veľa pracovali s panvou, panvovým dnom. Sú to veľmi jemné pomalé presne cielené cviky s mega dôležitým dýchaním. Chodím k fyziovi dva roky a asi po polroku dom si uvedomila, že nemám bolesti pri menštruácii. Odsledovala som si to ďalší polrok a fakt, keby zo mňa netečie krv, tak ani neviem a to som mala strašné stavy. Skús pohľadať fyzioterapiu v gynekológii, nie je ich veľa, ale sú a skús. Lieky sú nanič. Je to len oblbnutie mozgu, vôbec neriešia príčinu.

marianeta
29. júl 2023

Mávala som neskutočné bolesti v prvý deň ,prezvracala som ho celý.. Jedine čo mi zabralo bol Algifen ,ale musela som si dať viac kvapiek ako je odporúčané ,inak mi nezabral. Ibalgin ,Nospa boli pre mňa ako lentilky to akoby som si nič nedala, teplo bolesti ešte viac zhoršilo .A tiež som skúsila nepiť kávu v ten deň a bolesti boli naozaj miernejšie. Algifen je na predpis ,ale gynekológ by ti ho predpísal a aj obvodný lekár.

autor
29. júl 2023

@maxalla @marianeta ďakujem baby 🫶🏻
@yoxinka k fyzioterapeutovi sa už dlhšiu dobu chystám, len ešte nebol čas, poprípade môžem niečo skúsiť nájsť na internete a následne vyskúšať, ďakujem 😇

yoxinka
29. júl 2023

Vieš čo, moc na internete nehľadaj, radšej hľadaj toho/tú fyzio. Tá panva sa vyšetruje normáne vaginálne, to bez toho fyzio nevie, aký máš problém. Preto ti odporúčam fyzio v gynekológii, lebo ti to fakt môže pomôcť, ale nerobí to hocaký fyzioterapeut.