Milé žienky. Potrebovala by som poradiť s gynekologickým problémom. Mám 28 rokov a s priateľom sme spolu vyše 2 rokov. Krvácam po (momentálne každom) pohl. styku. Prvýkrát sa mi to stalo cca pred 8 rokmi, odvtedy veľmi zriedka ale stávalo. Od Vianoc sa mi to stáva neustále, pri každom jednom pokuse, pričom krvi je veľmi veľa, hneď na úplnom začiatku aktu. Samozrejme, už to dlhodobejšie riešim s gynekológom. Všetky testy mám negatívne (kultivácia, cytológia, HPV...). Podľa slov viacerých gynekológov (za posledné tri dni som bola u 2 rôznych) ide o "kontaktné" krvácanie, keďže inak nekrvácam, podľa testov z hematológie som úplne zdravá, menštruáciu mám silnejšiu a bolestivú ale načas a pravidelne. Môj problém je dlhodobý, momentálne akútny, veľmi nepríjemný a nepraktický a najmä som z neho už psychicky vyčerpaná, keďže nemôžem mať pohlavný styk bez "prúdov" krvi a taktiež plánujeme v neďalekej budúcnosti bábätko (avšak to bez sexu nejde).
1. Máte prosím, niektorá podobnú skúsenosť?
2. Gynekológ mi odporúča kyretáž spojenú s diagnostickou hysteroskopiou (pričom som nikdy nebola tehotná, nemala cysty ani polypy...), neviem či na tento zákrok ísť - nemal by mi asi pomôcť, skôr diagnostikovať pôvod môjho problému, na ktorý nevieme dlhodobo prísť. Ak by som na daný zákrok išla, mám si vybrať súkromné alebo štátne zariadenie? Máte skúsenosť s niektorým, prosím? Mne bolo navrhované ProCare Medissimo (do ProCare-u chodím) alebo napr. Klenová v Bratislave. Za každú radu a pomoc ďakujem.
@kacenka2803 Práveže vôbec. Necítim žiadnu bolesť, nič mi nie je nepríjemné, naopak, užívam si to, tých pár chvíľ kým nezačnem znova krvácať. Som dostatočne prichystaná, lubrikant nám vôbec netreba, v tomto nemáme problém, všetko ide dobre, keby som nevidela to množstvo krvi, ani neviem že niečo nie je v poriadku. :( Ja som bola v piatok u inej (cudzej) gynekologičky v Kochu a v podstate mi povedala to isté čo môj doktor, že nevidí žiaden problém, prečo by som mala tak veľmi a stále krvácať, že asi len ísť na kyretáž + hysteroskopiu. :( To ani nie je krvácanie "po styku" ale "počas neho", hneď na začiatku. Ďakujem za tvoje rady a podnety.
Daj sa do poriadku preštudujte čo najviac držím palce
gynekolog ti niečo odporúča,zrejme ti to aj vysvetlil....a ty pýtaš názor laikov....áno,šla by som na zákrok,ak sa nechceš trápiť donekonečna
@janinah gynekológ mi to odporúča ako poslednú možnosť, keďže si už nevieme rady. Nevie mi vysvetliť príčinu môjho problému. Ja nie som o zákroku presvedčená (aj gynekológ mi vravel, že to pre mňa nie je ideálne, keďže ešte nemám deti), preto som napísala sem, či sa tu nenájde žena (aj keď laik), ktorá zažila podobný problém. Plus, druhá časť mojej otázky sa týkala priamo zákroku, kt. zariadenie si vybrať. Ja sa v daných zariadeniach vôbec nevyznám.
@libawet nie je to hlúpa otázka. 🙂 to sme samozrejme riešili, ale ja nemám žiadne baktérie ani nič podobné (moje výsledky sú negatívne). Partner sa takisto pýtal svojho urológa a ten mu potvrdil, že z jeho strany nič čo by ma takto malo ovplyvňovať. :( Plus, tento problém som mala už aj pri bývalých partneroch, pri súčasnom tiež raz za čas ale teraz to mám neustále (mám 1 partnera).
Moja kamarátka mala podobný problém. Nekrvácala po každom styku iba niekedy, ale riešila to s gynekológom. Tiež mala cytológiu a kultiváciu o.k. Napokon jej povedali, že problém je, že má tam nejaké slabé cievky, ktoré prasknú počas styku. Urobili jej mini zákrok v ambulancii, niečo ako spálenie cievok (určite som to neopísala presne, keďže nie som lekár ale takto nejak to bolo) a odvtedy je v poriadku, už nekrvácala. Bolo to pred 3-4 rokmi. Dúfam, že ti to pomôže.
Ahoj chcela by som sa ťa opýtať sex s partnerom je pre teba bolestiví ? skúste nejaký lubrikant napr. kokosový olej čisto prírodný mala by si ísť s timto intimnim problémom ku inej gynokologicke viac hláv viac rozumu podľa mňa nieje normálne krvácať po stiku .