Silná menštruácia a nepohodlie v noci

23. júl 2022

Chcela by som vás poprosiť o radu. Mám 22 rokov a asi o 14 rokov silnú menštruáciu. Krvácam 6 dní z toho 4 veľmi silno. Keď mám tampóny (nosím Ob, tie žlté "normal") tak si ich musím meniť každé dve hodiny inak pretečiem. Cez deň som sa s tým nejak naučila žiť no extrémne mi to prekáža v noci. Vstávať každé dve hodiny aby som si vymieňala tampón, to sa vôbec nevyspím. Vložky pre mňa na noc neprichádzajú do úvahy, pretože sa stále hýbem, posunie sa mi to a vždy mám zašpinenú posteľ. Skúšala som také tie menštruačné nohavičky ale nepomohlo. Preteká mi to. Viem, že veľa z vás ma tu teraz vysmeje, ale jediné ako prvé tri noci dokážem zvládnuť tak aby som sa aj vyspala je plienka. Je mi to ale extrémne trápne a celý život sa vyhýbam tomu ísť niekam keď mám menštruáciu. Teraz ma to extrémne trápi, pretože by sme s partnerom chceli začať riešiť spoločné bývanie a neviem ako by na niečo takéto zareágoval.
Pokúšala som sa to riešiť s gynekológom (vyskúšala som asi 4) ale každý mi povedal jedno jediné a to HAK. Problém je v tom, že mám zdravotné problémy, kvôli ktorým HAK brať nemôžem (vrodené krvné zrazeniny).

simsalabim
23. júl 2022

Poharik+nocna vlozka+menstruacne nohavicky.

raszuz
23. júl 2022

Ja som po porodoch zacala mat silnu menstruaciu, kriticky je pre mna druhy den. Prve dva dni pouzivam tampony super plus, dokonca na noc v kombinacii s vlozkou. Potom uz staci normal, a na noc vlozka, bud nocna, alebo plus.

marisoul17
23. júl 2022

Nekupujt žlté Normal, ale kup si s väčšou absorbcnou schopnosťou, su aj špeciálne na noc, ktore chránia ešte lepšie a vydržia celu noc. V prvých dňoch, kedy je krvácanie najsilnejšie ich používam aj cez deň.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. júl 2022

Skúšala som väčšie tampóny ale sú mi nepríjemné. Zle sa mi zavádzajú a vyslovene ich cítim keď ich mám.

raszuz
23. júl 2022

autorka su aj iba super, tie su tensie ako super plus

hipuska
23. júl 2022

Vyskúšaj menštruačný kalisok. Merula napr.je aj xl veľkosť a pritom je nízky. Ja mavam tiež silné, tiež som spávala obložená vlozkami....a teraz spavam nahá od prvého dňa ms. Priateľovi to vysvetli. Plus alchemilku si skúšala?

autor
23. júl 2022

@hipuska To som neskúšala. Nie je problém kalisok zaviesť?

liusa82
23. júl 2022

šupni si na noc ibalgin a liek ti to stlmi,myslim krvácanie.Aspoň na mňa to tak funguje a vyspiš sa

barborachors
23. júl 2022

ibalgin nie su lentilky. Je to cista chemiaba a sposobuje nádory v tele (vekom, pomaly, ale isto). Baba nech sa riadne poradi s gyn, ako zmierniť také krvacanie, lebo normálne to nie je....

janinka112
23. júl 2022

Ja odporúčam vitamín C, denne aspoň 1000 počas menštruácie, dávam si ráno 500 a na noc 500, zmierni to krvácanie.

liusa82
23. júl 2022

@barborachors a čo dneska nie je chémia? tak budem teraz trpeť ako kôň ak ma dačo bolí.To by sme nemohli jesť ani dýchať lebo všade je chémia

ivka21
23. júl 2022

Ja si dávam kvapky z kapsičky lekárskej a hneď menej krvacam. Ale teda musím si ich dávať keď si nedám v ten deň tak zas mam silne.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hipuska
23. júl 2022

Nie je problém. Treba samozrejme cvik, mne to trvalo asi 3 cykly, kým som si ho osvojila. Sú rôzne typy, treba trošku postudovat, nakoľko sa ich výber líši podľa toho, či žena rodila, ako vysoko má kŕčok maternice, či má ochabnuté panvové dno....sú rôznej veľkosti a tuhosti.

Ja musím povedať, že si už bez neho neviem ani MS prestavit. Nič nezapacha, netreba meniť po kúpaní...

zlatican
5. feb 2023

Mne na zmiernenie krvácania a úpravu cyklu pomohol prípravok Green trio. čo je zmes chlorelly, zeleného jačmeňa spiruliny. Tieto zelené potraviny pozitívne ovplyvňujú nielen čreve a trávenie, ale aj pohlavné a močové orgány či krvotvorbu. A pred menštruáciou sa nenapchávať bravčovým mäsom a mliekom, ktoré podporujú tvorbu estrogénu, čo následne spôsobí silnú menštruáciu. Treba jesť hovädzie a kuracie.

denisaaairdacova
9. dec 2023

Dobrý prosím vás čo je hák ?

palicka
9. dec 2023

@denisaaairdacova hprmonalna antikoncepcia

palicka
9. dec 2023

Autorka, mavala.som.podobny problem, na noc aj 2 vložky. Teraz si dam nocnu na klasickw nohavicky a na vrch este menstruacne. Odvtedy sa mi este nestalo, aby som.pospinila postel, pyzamo...

denisaaairdacova
10. dec 2023

Ale ja sa bojím že už je to nejaký problém keď ma jedna žena takú silnú menštruáciu

denisaaairdacova
12. jan 2024

Dobrý chcem sa spýtať čo môže znamenať keď som mala len jeden deň menštruáciu ? Dr mi dal termín aj na budúci týždeň ale chcela by som vedieť čo to môže znamenať pred desiatimi mesiaci som mala cisársky rez .

denisaaairdacova
29. jan 2024

Dobrý viete mi prosím vás pomôcť prečo mám silnú menštruáciu stále mám 3-4 dní takú silnú hlavne ráno keď svtnem ďakujem