Silná menštruácia a krvné zrazeniny počas Covidu-19

lupitko24
19. feb 2022

Ahojte, chcem sa opýtať na skúsenosti. Pred pár dňami som dostala covid a v ten deň som dostala aj menštruáciu. Prišla mi načas, ale neskutočne silná a mám veľa krvných zrazenín.. doslova zhluky 😮
Takúto menštruáciu som ešte nikdy nemala.
V pondelok budem volať gynekologičke.
Stretli ste sa s tým? Prešlo to časom?
Ďakujem pekne.

luccija
19. feb 2022

@lupitko24 mne neprešlo plus problémy s cyklom.Davaj si c vitamín a ascorutin

lianka123
19. feb 2022

@lupitko24 netreba volat, je to normalne

mondolina
19. feb 2022

@lupitko24
je to normálne, veď je to výstielka maternice. ...
Aspirin si nebrala?

baskustek
19. feb 2022

Ja som takú mala minulý mesiac. Tiež som sa zľakla, čo to má znamenať, bola som bledá, čo som aj stratila veľa železa. Tento cyklus uvidím, aký bude, nakoľko som covid prekonala pred týždňom. Z času na čas je to v pohode, ak by sa to opakovalo, až potom rieš.

lupitko24
autor
19. feb 2022

@mondolina áno, máš pravdu. Brala som aspirín, lebo som mala vysokú teplotu. Dala som si ho aj druhý deň, že pre istotu. Už si ho asi nemám radšej dávať?

iwesska
19. feb 2022

Ja som tak isto mala - 1.den Covidu a prvy den MS🙈Davala som si lipozomalny vit C 1000mg denne a k tomu serrapeptazu,ta zmiernuje krvacanie. Velmi silne som mala 3 dni,potom to postupne ustalo.

adrika25
19. feb 2022

Kocky prosím a nestretli ste sa s tým, že po covide meškala ? Mne už mešká 11 deň, zajtra budem volať gynekologické. Nikdy som toto nemala iba raz a bolo z toho tehotenstvo. Tehotná byt nemôžem. Už som z toho na nervy, nič nenasvedčuje, že by mala vôbec prísť… vyzerá akoby mi vynechal cyklus úplne.

mondolina
19. feb 2022

@lupitko24
ja som mala tiež počas covid silnejšiu ms, tiež viac zrazenín. tiež som brala aspirín. ale už mi končí.

nina255
19. feb 2022

@adrika25 ja som sa stretla, mala som dostat asi dva dni po tom ako som sa nakazila a nic…meskala asi vyse tyzdna, nic nenasvedcovalo ze by som ju vobec mala dostat…a ked konecne prisla tak velmi slaba,inokedy mavam prvy den bolesti a silne krvacanie a teraz ma absolutne nic nebolelo, pride mi to ze ju mam teraz taku aku som kedysi mavala posledne dni… este som zvedava kolko bude trvat ci taka bude aj buduci mesiac alebo sa to upravi

lupitko24
autor
19. feb 2022

@adrika25
Ahoj, keď som sa snažila nájsť si o tejto téme niečo odbornejšie, nenašla som nič. Moc sa o tom nepíše. Ale dočítala som sa skúsenosti, že buď je menštruácia veľmi silná, veľmi slabá alebo vynechávajú cylki 🤷
Tiež radšej zavolaj gynekologické a keď sa niečo nové dozvieš, budem rada, keď sem do témy napíšeš...
Každá skúsenosť dobrá.

ninusa221
19. feb 2022

@lupitko24 myslím si že to nemáš urcite kvoli tomu že si mala covid ja som po covide mala normalnu ms. A zrazeniny som raz tiež mala ale to len jeden cyklus a to bolo už veľmi dávno

lupitko24
autor
19. feb 2022

@ninusa221
Ahoj, ďakujem za tvoj názor. Dávam si to do súvisu z dôvodu, že mám 36 rokov a dva pôrody, ale ani raz sa mi také niečo nestalo.
Áno, krvné zrazeninky som mala občas aj silnú menštruáciu, ale tak toto je moc.
Budem to sledovať aj v ďalších obdobiach, či sa niečo zmení.

eliska105
19. feb 2022

mala som to isté, je to normálne...

zuzi0911
19. feb 2022

Ja som ju dostala cca na 8 deň covidu,ale tiež silnú atď...prišla s 2 dnovym meškaním...A kolegyni zas skoro 2 týždne meskala...ale teda môže to 9vpkyvnit všetko...

meg_junova
21. feb 2022

@lupitko24 ahoj, ja to mám teraz a tiež som sa vylákala, že čo to je..či nie potrat spontánny, aj keď šanca na otehotnenie u nás veľmi nízka..Prišla si na nieco
??

mondolina
21. feb 2022

@lupitko24
je to kvôli aspirínu, veď si prečítaj príbalový leták, má proti zražavý účinok, preto si viac krvácala.

mondolina
21. feb 2022

@meg_junova
brala si aspirin, resp. iný liek s kyselinou acetylsalicylovou?

meg_junova
21. feb 2022

@mondolina práveže nie, ale ja už som 2 mesiace po kovide a toto je moja tretia menstr. odvtedy

jana005
21. feb 2022

@meg_junova ahoj,ja som po covide dostala prvú menštruáciu normálne,ale potom ďalšia mi meškala 9tyzdnov. Neskutočne som krvácala prvé tri dni,vložku som si musela meniť každú hodinu.Bola som u lekárky na ultrazvuk a povedala,že pravdepodobne mi praskla cysta a že tam vidí niečo veľmi prekrvene,že sa mi to pravdepodobne bude opakovať - že menzes bude meškať a bude silný. Navrhla mi antikoncepciu.
Zatiaľ čakám čo a ako.
Ale už mi zase mešká päť dní...

meg_junova
22. feb 2022

@jana005 skús alchemilku a rebríček, mne to veľmi pomohlo upraviť cyklus

jana005
22. feb 2022

@meg_junova ďakujem. A to si mala čaj alebo tinktúru?

meg_junova
22. feb 2022

@jana005 čajík ;) aj tinkturu, na striedačku

jana005
22. feb 2022

@meg_junova ďakujem. Dúfam,že mi to pomôže.
Nikdy som také problémy nemala,vždy mi maximálne dva dni meškalo.
Tak teraz neviem,či je to kvôli covidu alebo či by to začalo aj bez toho. Ale desím sa toho,že mi bude zase meškať 9tyzdnov a potom,keď dostanem,tak pomaly vykrvácam.
Hrozné...a lekárka mi nič iné nepovie,len že mi predpíše antikoncepciu.

meg_junova
22. feb 2022

@jana005 aj moja mi vravi, že v 38 riešenie vybrať maternicu 🤔😱😅 Reku ďakujem, neprosím. Treba si pomôcť ako sa dá, no a potom lekári sa smejú, že človek má radu z modrého koníka a pojedol všetku múdrosť sveta.. Ale pravdou je, že mne koník nehorázne veľakrát pomohol.

jana005
22. feb 2022

@meg_junova ou,tak to je teda ale divné,že vybrať hneď maternicu. A ty máš tiež takú silnú menštruáciu? A aj ti zvykne meškať?
Keď lekári ti ani nepovedia, čo to vlastne je a ako sa to dá riešiť aj ináč

mishach
22. feb 2022

@lupitko24 presne. V deň covidu aj menzes. Neskutočne silný. Úplne vkuse tiekla krv. 8 dní, potom do 15 dna také slabulinke špinenie. A uvidím, či sa to bude opakovať...

maduke
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maduke
23. feb 2022

@lupitko24 Zeny, ja by som sa skor priklonila k tomu spontannemu potratu.... Vlastna skusenost... Bola som tehotna, asi v 8-9 tyzdni a mala som ist ku gynekologovi na potvrdenie tehotenstva, no dostala som koronu tak sestricka povedala ze mam prist po karantene ked budem uz negativna, ale presne po tyzdni co sa objavili priznaky korony som potratila...strasne moc som krvacala, bolesti ziadne, v sanitke ma otestovali,vysledok pozitivny na koronu, nasledne oznamenie v nemocnici ze som potratila...to som samozrejme vedela uz doma hned ako som zacala krvacat... Po samovolnom potrate trva niekedy az 8 tyzdnov kym pride dalsi cyklus,lebo telo sa cisti coho vysledkom su tie krvne zrazeniny, ktore maju roznu velkost...su to vylucky, respektive pozostatky tehotenstva a musia z tela von.... Ja som dostala menstruaciu normalne do 4 tyzdnov po potrate, nastastie nebola potrebna kyretaz, respektive nesúhlasila som s tym aby ma vycistili lekari, nechala som to na svoje telo a prirodu... Dalsi cyklus prisiel tiez po 4 tyzdnoch od posledneho a pocas obidvoch menstruacii zo mna vypadali tie vylucky, alebo teda krvne zeazeniny.... Lekar povedal ze ak ma nic neboli tak je to vporiadku.... Pocas korony som nebrala ziadne lieky, aj ked som mala zvysenu teplotu asi 2 dni ale iba 37,5°C a lezala som 4 dni v posteli co sa mi chcelo stale len spat.... Zrejme miernejsi priebeh.....pila som len zazvorovy caj s medom a citronom 1x denne a Celaskon alebo vitamin C v sumivych tabletach.... Kojim 22 mesacneho drobceka takze som ani nejak extra nechcela a ani nemohla brat nejake liky....a nebolo ani treba...prezili sme ☺️ ..,. Je tusim az 25% spontannych potratov, ktore zena ani nejak extra nezaregistruje, mozno len silnejsim a dlhsie trvajucim krvacanim, kde potom hlada pricinu no o moznom spontannom potrate uvazuje malokto... Hoci aj napriek roznym zabranam otehotniet je vzdy aj ked len miziva sanca ze pri pohlavnom styku zena moze otehotniet, lebo zivot si skratka vzdy najde cestu.... A ked nie je vsetko vporiadku ako ma byt, tak ten zivot zanikne a casto aj bez povsimnutia..... Preto ak mate sex, sanca ze ste boli tehotna tu je a rovnako aj sanca ze ste potratili.... Nehovorim ze to tak je vzdy, ale je to jedna z moznosti silnejsieho ci dlhsie trvajuceho krvacania, alebo aj meskajuceho cyklu ak je inak po zdravotnej stranke vsetko vporiadku.... Nie som lekarka, len vlastna skusenost a rozhovory s lekarmi a znamymi s podobnymi skusenostami....

lilusiik
6. mar 2022

Ahoj podľa mňa je to v poriadku ja mám po covide nepravidelný cyklus

meg_junova
1. apr 2022

@jana005 nezvykne mi meškať a áno, mávala som takú silnú, ale pomohla som si rebríčkom a alchemilku 🙂 upravilo sa to