Silná menštruácia a cca 4 cm zrazeniny

10. jan 2023

Ahojte,
v apríli som mala kyret po neuspešnom tehu v 14 tt. Odvtedy mám rozhádzaný cyklus, raz slabší, raz dlhší, raz príde skôr o 3 dni, raz neskôr. Nie je to už ako pred tým. Tento mesiac som dostala síce načas, prvý deň som mala silné krče so slabým špinením, ale od včera je to vyslovene texaský masaker. Včera každých 15 min. som menila vložky, ale čo ma najviac desí sú zrazeniny alebo výstelka.. neviem identifikovať čo to presne je. Zvykla som mávať občas, ale také miniatúrne ale včera zakaždým utretím "zrazeniny" veľké ako stred dlane. Viete mi prosím poradiť, z čoho to môžem mať? po skončení MS mám kontrolu u gynekológa ale zaujímali by ma aj vaše skúsenosti a rady. Budem vďačná, prajem pekný deň

anjelicek26
10. jan 2023

Ja by som sla hned, toto znie hrozne...

waggi
10. jan 2023

Ťažko povedať, ja som mala kedysi cystu a z nej sa mi takéto zrazeniny robili. Po jej vybratí si musím teda zaklopať, že už mám pokoj. Ale byť tebou, mala by si si s tým zájsť k lekárovi

tina_tar
10. jan 2023

Neviem ti poradit, ale mala som presne to isté 2 cykly dozadu, jeden celý deň, už som bola zúfalá, chystala som sa na ďalší deň k dr, avšak ráno to přestalo, tak som jej aspoň zavolala a len mi povedala že nevie z čoho to mohlo byť, ak by sa to zopakovala takto budeme riešiť. Mesiac pred tým som bola na preventívke a všetko bolo ok. Odvtedy sa to zatiaľ neopakovalo. Určite by som však na tvojom mieste zašla k drz nič za to nedáš a budeš vedieť na čom si. Držím palce

trgypadl
10. jan 2023

Ahooj, moznosti moze byt veľa hormonalna nerovnovaha, hyperplazia endometria, polyp, myom.... Clovek nikdy nevie... Ak krvacas tak silno aj dnes, objendaj sa na dnes a chod sa ukazat, aspon Ti naordinuje lieky... A uzivat zelezo nebude tiez na skodu, drz sa

zuzkaa1991
10. jan 2023

Ak dnes bude silne opat kravacanie isla by skm na gynfmna tak pocas ms vysetrila usg bala som sa ci som nepotratila kedze sme sa uz v tom období snazili a tiez nezvyk som mala veľmi silnu

zuzkaa1991
10. jan 2023

Ešte som si spomenula ze teta zvykne mat silnejsiu a viem ze citróny vyzmykane pila nech jej to stiahne krvacanie

janetinka27
10. jan 2023

ahoj,krvacas este tak silno? tie kusy su zrazeniny. menstruacna krv sa nezraza, ale ked zena velmi silno krvaca, tak vtedy sa uz zrazeniny zacnu tvorit.
urob si caj z kapsicky pastierskej, ak nemas, kup si pre istotu aj do buducna. pomoze aj caj z rebricka. aspon 3x denne. niekomu pomaha aj ascorutin 3x2 tbl, ale mne pomaha len malo.ovela lepsia je kapsicka caj,luhuj aspon 10-15 minut
kolko vloziek si vcera minula? zapisuj si kazdy cyklus aj pocet vloziek.snaz sa byt co najpresnejsia.
na silne krvacanie su na predpis tbl dicynone, uzivaju sa uz pred zacatim ms. pripadne ti dicynone alebo mem pichnu na zastavenie/zmiernenie krvacania.

drzaopica
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
krkavcia_mater
13. jan 2023

Ja mam taky ms uz 2 roky. Dr mi hovori, ze je to normalne a jedine riesenie mi ponuka antikoncepciu, ktoru ja nemozem. Takze dva dni nevychadzam z domu.. nezvladnem ani ist do obchodu alebo na ihrisko