Ahojte potrebujem poradiť🙏 každý mesiac mam silnú menštruáciu naozaj že veľa krvi a neskutočné bolesti. Návaly tepla,zvracanie,bolesť tela,únava,točenie hlavy a xy ďalších vecí. Väčšinou to mám už týžďeň pred menštruáciou a 1. Deň menštruácie. Včera som mala prvý deň a od rána až kým som nezaspala ma bolelo brucho ale že neskutočne. Nepomohol novalgin,teplý vankúš,magnezium a ani cvicenie.Dneska je druhý deň a odkedy som rozlepila oči ma bolí brucho🤦♀️ Idem 4.11 na gynekológiu lebo už sa to fakt zvláda ťažko. Na Vás baby mám 2 otázočky. Myslíte si že mi môže byť aj niečo vážnejšie alebo je to normálne? A neviete mi odporučiť ešte niečo aspoň na zmiernenie bolesti?
mala som podobné až do pôrodu, odvtedy len migrény... ale zájdi za dr. môžeš mať endometriózu
inak som to riešila Ibuprofenom v kombinácii so silnou kávou hneď ako mi začali bolesti v podbrušku, už keď sa to rozbehlo nepomohlo nič, len zaliezť do postele, najhoršie to bolo keď som študovala a chytilo ma to na prednáške alebo vo vlaku...
Ja som musela aj odísť z práce, keď som mala bolesti. Raz som aj nedošla až domov a manžel musel prísť pre mňa, lebo som auto musela odstaviť pri krajnici. Nezmenilo sa to ani po pôrode...
Ono záleží od príčiny, takže môžem zdieľať len vlastnú skúsenosť: pomohli mi extrémne dávky vitamínu C. Dávala som si 2-3 dni pred a počas, niekedy aj 5 tabletiek s vysokým obsahom za deň. Po pár cykloch som postupne začala znižovať dávky a teraz už beriem počas menštruácie iba bežné množstvá vitamínu C, ale spotreba hygienického materiálu mi klesla asi na štvrtinu a sprievodné príznaky takmer vymizli.
V úvode tej "terapie" som brala aj Detralex (kvôli hemoroidom) a možno aj ten mal nejaký pozitívny príspevok k zlepšeniu kvality môjho života.
Držím palce, aby sa ti podarilo nájsť tú správnu cestu k zlepšeniu.
@osem Dosť záleží aj v akom veku ...pretože ja som si tým prešla celú mladosť. Neskôr pôrodom sa to upravilo ,ale prvé dni som mávala vždy silné krvácanie,nepravidelné aj silné bolesti brucha. Ale presne alo hodinky. Neskôr od 42 už hormonálna nerovnováha to spôsobovala a blížiaci sa prechod. Čo trvalo 6 rokov. Vrátane extrémne silného krvácania,návaly atď...a návaly ostali aj nočné budenie a potenie.
@osem mojej sestre pomáha na bolesti silný čaj z myšochvosta tesne predtým ako má prísť menstruacia