Silná menštruácia

5. sep 2023

Dobry vecer. Chcem sa spýtať, minuly mesiac som bola na preventivke vsetko je v poriadku.. ale tento mesiac ako mi zacala menstruacia, je neskutočne silná, kazdu polhodinu menim vložky, som strašne slabá, nevladzem nič.. toci sa mi hlava, boli ma, som vysilená... mavate to aj vy ? :(

jaskolka
5. sep 2023

Chod normálne na gyndu, ak to je také extrémne silné, to nie je v poriadku. .

ildiko36
5. sep 2023

Daj si spravit cytologicke vyšetrenie u gynekológa ci nemas hpv virus..Lbc test za co zaplatis do 30euro..čo robia zadarmo je to zbytočne..

bluka2
5. sep 2023

Mna by zaujimalo, či s tým na nejakej gynekológii aj niečo spravia, čo pomôže. Už som s týmto problémom skúšala 3 adresy; 1- návrh vybrať maternicu, 2- skúsili sme hormonálnu špirálu, ale po skoro roku je problém zas spät, ďalšia spomenutá možnosť je taký zákrok, že spália tu výstelku maternice (potom už nie je možné mať deti); 3- lieky na zahustenie krvi, s tým že sa ma dr. 2x spýtala, či máme v rodine nejakú trombozu a predpis mi dala s tým, že sa mám sama rozhodnúť či si to dám - po tomto to stále radšej sedí doma v pôvodnom balení nedotknuté.
Akože keď človek si počas tých dni dá železo, hladina hemoglobínu sa dá fajn udržať, len je to fest nepríjemné
Tak sa sem len pripojím

lenka098123
5. sep 2023

@ildiko36 ako súvisí silná menstruacia s hpv vírusom?

loliki
5. sep 2023

Nech Ti predpíše železo, kvôli anémii a K vitamín zmierňuje krvácanie. Doteraz si to nemala?

janetinka27
5. sep 2023

Ahoj, pre zmiernenie krvacania si mozes kupit caj pastierska kapsicka, pi caj 2x denne z 1 polievkovej lyzice suseneho caju. V lekarni si kup bez predpisu ascorutin a uzivaj 3x denne po 2 tbl.
Silnejsie krvacanie ma pricinu, niekedy je to nizka hladina zeleza, ale moze to byt aj nieco ine - napr.vysoka sliznica v maternici napri.pri anovulacnom cykle alebo napr.pri nedostatocnej cinnosti zlteho telieska atd.
Ja som takto silno krvacala niekedy aj 3 tyzdne vkuse,prezit sa to dalo,ale krvny obraz po par mesiacoch bol biedny.
Niekedy telo tu silnu ms potrebuje a nie je dobre ju zmiernit, najma ak naozaj potrebuje odlucit nadmernu sliznicu.
Uzivala som aj dicynone tbl, v nudzi som uz isla aj na pohotovost v noci atd, ale tam ma vzdy sprdli. potom som uz pri sebe nosievala dicynone ampulky do injekcie na vyrazne zmiernenie krvacania, ale uz som ich viac chvala Bohu nepotrebovala.
Ak by sa silne krvacanie opakovalo, hladala by som pricinu a dr.
Myslim na teba, viem co prezivas, ver, ze to prejde, naozaj. My sme museli doma aj povyhadzovat koberceky, proste sa z cloveka leje krv a je vsade.na noc si kupujem jessa nohavicky, su sice na inkontinenciu, ale dobre saju, su pohodlne, vhodne aj na noc.drz sa.

petronela117
5. sep 2023

ked som bola mlada tak ano

ildiko36
6. sep 2023

@lenka098123 dôvodom silnej menštruácie je nejaká príčina čo treba skôr zistiť,.Hpv vírus može spraviť zmeny na krčku maternice i v maternici ktore sa rozdeľujú do štádia ako predrakovinovy stav ,čo sa da vcas liečiť, Dôvodom silnej ms môžu byť rôzne napr Adenomyóza ,myomi, polypi,poruchy endometria, zrážanlivosť krvi, a maligne ochorenie ako rakovina.Treba sa dať vyšetriť, sono brucha a ten lbc test, klasickou cytologiou zistia len zmeny na krčku ale s lbc testom vedia zistiť aj hpv vírus a či je ten agresívni typ.A ešte by som doplnila železo, lebo ked velmi krvaca pocas ms , môže byť hudokrvna.(normalne množstvo stratu krvi počas ms je ca 80ml)

autor
6. sep 2023

Ja som 2 tyzdne dozadu u gyn bola a vsetko ok aj cito mi brala vsetko ok .. teraz to mam prvy krat v zivote, .. ale to su take bolesti dnes .. na lavej strane az do krizov mi to vraza placem od bolesti :( toto som nikdy nemala pred tym :(

janetinka27
6. sep 2023

ahoj a krvacanie je stale take silne? moze to byt aj cysta, zapal atd.

loliki
6. sep 2023

A dnes si bol u Dr.? Nemáš problém s obličkami?

ildiko36
7. sep 2023

Na lavej strane bars nič nie je len vaječník a čreva.Daj si spravit sono brucha, aj krvne odbery na zapal .Na zvracanie ti občas nie je?

autor
10. sep 2023

Bola som u doktora este pred ms na preventivke tam sa objednava takze nie je to take jednoduche sa tam dostať... noo menstruacia mi skoncila v piatok vcera som nemala cely den nic a dnes mam trosku bolest a spinenie takze musim zavolat znovu a ist na gyndu :( ma to desí normálne

alison11
11. sep 2023

@bluka2 Žienky ja som mala tiež silnú ms každú hodinu som menila vložky bolo mi zle ako autorke tak som šla do nemocnice a tam mi zastavili krvácanie z injekciami,ak Vám ordinuje gyn. náš pondelky neordinuje u nás aj gynekológ pichne injekciu na zastavenie a železo Globifer bez predpisu je najlepšie bezhémové ľahko strávitelné,nespôsobuje hnačky ani zápchy či nafukovanie a telo najviac z neho využije,mne jedno balenie doplnilo zatiaľ mám nad najnižšou hodnotou.Menzesu sa teraz aj aj bojím u hematologičky mi zistili,že sa mi krv zráža len na 68% a za 16,67sekúnd a norma je 7sek. naedala mi eln ascoritin ráno a večer jednu a cez ms 2-2-2 čo len posilňuje cievy a to sa mi spravili ďalšie modriny včera ráno ☹ mám nízke faktory od V po IX poslalama do Martina na vyšetrenie .Už ako dieťaťu mi veľa krát spustilakrv znosa od 11tich ms chodila každý druhý mes a lialo aj 13dní čo mama ma nosila na gyn. na zástavu a potom na vyvolávanie žiaľ neriešila to z detským aby to boli riešili na hematologii,roky čo som brala Hak a potom hormonálnu liečbu na úpravu cyklov mi to držalo pod kontrolou nos mi operovali v 19tich a teda aj žily zleptali odtedy nos nekrváca.Nuž bez hormonálnej liečby po operácii polypu na krčku maternice museli zastavovať krvácanie a aj hneď prvá menzes spravili mi pri operácii rpedtým aj kyret maternice..