Ženy, pomohlo vám niečo co zmiernilo silnú menštruáciu? Vždy som mala silnejšiu no po treťom pôrode je to ešte horšie.
Záleží od príčiny, mne pomohli extra vysoké dávky vitamínu C. Od začiatku som mala extrémne veľkú stratu krvi a rôzne sprievodné nepríjemnosti. Začala som dávať C cca 2 dni pred začiatkom a počas a časom sa mi to upravilo tak, že mi už stačia aj bežné dávky a je to úplne iný život.
@cecilia29 dicynone moze pisat gynrkolog a bylonkovy caj sypany namiesaj: malinovy list, rebricek, alchemylka, cistec s lesny, mozes nechtik. Pridavam si v case menzes aj gynastam do zmesky no nemusis. Trn caj funguje aj proti krcom. Ascorutin. Jedna cajova lyzicka zmesky. Mozes zacat pit par dni pred menzes.
@palculienka40 ďakujem. Netreba teda celý mesiac len pred ?
@cecilia29 dr. vravela aspon tyzden pred.
@cecilia29 ja ked zabudnem tak zacinam v den menzesu a zabera.
@fiafia nie vsetky zeny mozu
Mne lekar predpisal liek Dicynone.nie je to hormon ale hemoragikum. A potom aj ten rebricek pomaha
Mne zabera caj z praslicky. Ma medzi ucinkami, ze zmiernuje silne menstruacne krvácanie. Tak som skusila, mne pomáha.
Ahojte v tejto teme som sa nasla, silna menstruacia ma trapi dlho. Doktor to riesil vitaminmy, a ked mi povedal ze on nevie posudit ci mam silnu menstruaciu tak som si nasla novu dr. Krvne straty sposobili nizku hladinu zeleza v krvi. Tie mi doplnili infuzkami. Kyretaz mi pomohla na mesiac. Vsetko mam ciste, problemom su hormony. Trojmesacne injekcie na upravu cyklu prestali po roku zaberat a krvacam opat nie tak silno no dlhodobo. A opat hormony na zastavenie. Cele zle uz som z toho vycerpana. Dycinone mne nezabralo, ani caje s alchemilky, pastierskej kapsicky. Skusim teraz Cko v piatok mi pichli neofolin na zastavenie krvaciania no ale o 10 dni to pride opat. Dnes som sa konecne dostala na kupalisko.
@cecilia29 ja som od novembra 2023 začala užívať kyselinu listovú a kvapky od Valoviča a odvtedy akoby sa stal zázrak… žiadna silná menštruácia, žiadne bolesti, je skoro úplne pravidelná -+ 1-2 dni. Predtým som musela mať aj tampón aj vložku naraz a hlavne v noci, ináč by som do rana mala všetko od krvi a moje cykly boli veľmi nepravidelné… niekedy až 50 dňové.. teraz sú +-30 dňové 🙃
Alchemilkový čaj a kyselina listová sú výborné pri prevencii a pri zmiernení silného krvácania a mne veľmi dobre padli aj menštruačné nohavičky Bellinda - https://www.bellinda.sk/products/hygiene-midisl..., pretože mi odpadol strach z pretečenia lebo fakticky zvládajú veľký objem a sťahujú príjemne podbruško a cítim sa v nich krajšia
@cecilia29 ascorutin a alchemilkovy čaj.