Silná menštruácia

lukila
20. máj 2023

Prosím nemáte niekto skúsenosť veľmi silná menštruácia so zrazeninami 9 deň, včera som bola u lekára dal mi injekcie oxytocin a tbl. Dicynone. Zatiaľ žiadne zlepšenie... Kedy by mal nastúpiť účinok. Veľmi sa bojím... Ďakujem

luccija
20. máj 2023

@lukila do 2 dni

macilaci
20. máj 2023

@lukila kúp si alchemilkovy čaj.

palculienka40
20. máj 2023

@lukila ako dávkuješ dicynone?

palculienka40
20. máj 2023

@lukila miešam si vlastný čaj a zaberá skvele. kupujem sypané - malinvý list, alchemilka, čistes rovny - pozor nie lesný, očianka, rebríček a praslička. - všetko zmiešať a potom jedna lyžička na tri deci. Pijem vždy cez menzes upravuje aj bolesti a mierni krvácanie. Plus sa musíš vyvarovať veciam čo podporujú krvácianie - lieky ako nurofen, voltaren, diclofenak, acylpirin a podobne - môže sa len novalgin, paralen, nospa, buscopan - valetol napríklad. aj bylinky a koreniny niekedy spôsobujú krvácianie - hlavne kurkuma a iné - to si treba pozisťovať, žiadna fyzická námaha, civčenie, sauna,, horúce na brucho - všetko podporuje prekrvenie ani masáže. Dicynone mne zaberá v tých najťažších stavoch tri krát denne tri alebo štyrikrát denne dve. Musíš si to odsledovať. Ešte môžu pridať exacyl no to píšu hematologovia. Ak by si to mala pravidelne mali by ťa poslať na hematologiu ak sa nezistí problém na gynekológii.

pictbridge
20. máj 2023

Dicynon mohol pichnúť mne dal jednu dávku a krásne sa mi to ukludnilo dá sa povedať hneď .

lukila
autor
20. máj 2023

@palculienka40 ahoj 4 krát denne 1 tbl

palculienka40
20. máj 2023

@lukila tak si zvys davku na 4 x 2 tablety a uvidis.

palculienka40
20. máj 2023

@palculienka40 ked to prejde vysadis.

lukila
autor
20. máj 2023

@palculienka40 nechápem kde sa vo mne berie toľko zrazenin, pri každom cikani zo mňa vypadne veľký kus. Už už 9 deň. Minulý mesiac som mala zápal v tele a vybrala som 2 ATB. Myslím ze sa mi to vrátilo lebo mam opäť zvýšenú teplotu.

janetinka27
20. máj 2023

@lukila ahoj, pi 3x denne caj z pastierskej kapsicky, zalej polievkovu lyzicu suseneho caju vriacou vodou a nechaj luhovat 10 min. Ak nezozenies kapsicku, kup si rebricek.
Ja som v zivote vykrvacala uz cervene more, pichali mi MEM aj dicynone,ale to az ked som krvacala velmi silno, najvacsia vlozka plna za 10 min.
U mna to boli anovulacne cykly s vysokou sliznicou.snad ti to prejde, tabletky dicynone pomozu, ale pridaj urcite kapsicku. Ak sa ti to bude opakovat, daj si urobit hormonalny profil a sono sliznice.
Drzim palce

palculienka40
20. máj 2023

@lukila netuším, lekár ti nič nepovedal na to ako vysvetlenie? Zápal všeobecne zhoršuje menzes, osobná skúsenosť, záleží čo ti bolo. ATB zas spôsobujú kvasinku a tá tiež nie je príjemná a v podstate robí zápal.

lukila
autor
20. máj 2023

@palculienka40 bolesť na ľavej strane v podbrušku. Nevedeli to špecifikovať ci to je gynekologickeho pôvodu alebo močové cesty. Dala som si na noc 2 tbl. Dicynone. Uvidíme co to spraví.

loliki
20. máj 2023

@lukila Daj si predpísať Kanavit (K vitamín) a Fe (železo).

tianna
20. máj 2023

@lukila nemala si nedávno covid? Ja mám toto vždy po covide aj 2-3 cykly.. rekord bol silné krvácanie 11 dní 🙄🤦🏼‍♀️

palculienka40
20. máj 2023

@lukila tak ja tam mávam tiež bolesti, tiež nevedia, lebo ja to mávam mimo menzes. Ešte to môže byť aj črevo. Ale tak ver, že ti bude lepšie. Veľa zdravia prajem.

lukila
autor
21. máj 2023

@palculienka40 prosím a tie lieky by mi to mali zastaviť úplne alebo len stlmit krvácanie.?

palculienka40
21. máj 2023

@lukila stlmit krvacanie. Menzes musi skoncit ak tam nie je ina pricina, ale to musi vylucit doktor. Hormonalny profil ti robili?

lukila
autor
21. máj 2023

@palculienka40 nie zajtra idem na kontrolu...

palculienka40
21. máj 2023

@lukila tak uvidis co ti povie. Drzim palce.

denisaaairdacova
12. jan 2024

Dobrý chcem sa spýtať čo môže znamenať keď som mala len jeden deň menštruáciu ? Dr mi dal termín aj na budúci týždeň ale chcela by som vedieť čo to môže znamenať pred desiatimi mesiaci som mala cisársky rez .