Silná menštruácia

22. júl 2022

Ahojte baby prosím poraďte mi. Už 7 deň mám silnú menštruáciu doteraz som mávala tak okolo 3-4 dní takú normálnu ale teraz mam strašne silnú za den spotrebujem asi 10 vloziek tých najhrubsich mam bolesti brucha dosť silné a vychádzajú zo mňa aj zrazeniny. U lekara som ešte nebola lebo chcem počkať ci to neprejde ale preto som sa Vás chcela spýtať či neviete co by na to mohlo zabrať?
Ďakujem

pribinak
22. júl 2022

Ascorutin možno, ale gyn. ti určite lepšie pomôže

ninka99865
22. júl 2022

Smer pohotovosť, ja som mala veľkú cystu keď som takto krvacala

kkovacovak
22. júl 2022

@ninka99865 prečo pohotovosť? Toto je presne dôvod prečo je vždy na pohotovosti milion ľudí a úplne zbytočne. Toto má riešiť lekár a nie pohotovosť. Keby každý chodil s každým prdnutím na pohotovosť a potom ju bude niekto naozaj potrebovať tak čo?
Autorka...zavolaj si svojmu gynekológovi a nečakaj kým to prejde. Už si mala skôr keďže poznáš svoje telo a vieš čo je v norme a čo nie.

viera
22. júl 2022

Aj ja by som zavolala gynekologovi, moze to byt myom, moze to byt cysta....

ninka99865
22. júl 2022

@kkovacovak nedošlo mi, že je ešte normálny čas sorry bože

janetinka27
22. júl 2022

ahoj, prisla ti MS v termine? nemala si posledne mesiace ani drobne zmeny v cykle? desat vloziek najhrubsich je dost, ale stale to nie je zivot ohrozujuce. ja som menila vlozky kazdych 10 minut, raz ma na pohotovosti vysetrili, druhy raz tam bola ina doktorka a ta do mna stale utocila, na co som prisla.
pri tvojom krvacani moze ist o nejaku poruchu, napriklad hormonalnu, moze sa to stat aj pri anovulacnom cykle, vysokej sliznici a pod. kontaktuj svoju gyn, pripadne ak ma dnes uz zavrete, chod tam v pondelok. na pohotovost chod iba ak by bolo krvacanie neunosne, tam ti pichnu injekciu na zastavenie/zmiernenie krvacania, bud MEM alebo dicynone, alebo uz co usudia.
dovtedy uzivaj 3x denne po dve tabletky ascorutin - volny predaj a kup si caj z pastierskej kapsicky, var si ho 3x denne polievkovu lyzicu, luhuj 10-15 minut. ak by nemali kapsicku, urob si caj z rebricka.

bzucabzz
9. apr 2024

Baby ja velmi odporucam trstinovú melasu na doplnenie ŽELEZA. Nie na krvacanie. Ked ste silne anemicke a beriete železo v tabletkách tak to zase nie je dobré na pečeň, zaťažuje ju to. Ak chcete vitamin doplnok v tabletkách tak hladajte železo S POSTUPNYM UVOLNOVANIM. To je miernejsie na tu pečeň. Inak k tej melase, je plna vitaminov a mineralov, ma vysoky obsah železa a chuti otrasne 😀 bohužiaľ, akoby ste lízali kovoú tyč. Ale stoji to za to. Ja ju konzumujem tak, ze si ju dam do kaše (čajovú lyžičku) alebo priamo do pusy a rýchlo zapijem čajom. Chceli mi robiť transfúziu krvi, také nízke hladiny železa som mala práve vďaka silnej a dlhej menštruácii. A melasa mi neskutočne pomohla (nebrala som mimo menej žiadne tabletky). Okrem toho je ešte aj železité víno, pije sa to po malých dúškach (max 2 štamrpliky denne, viac nie), to je velmi chutné 🙂 a mimo toho v strave viac listovej zeleniny, špenátu a cvikle. Aj čerstvo odštavena cviklova šťava s jablkovou alebo mrkva + jablko + cvikla je tiez chutna kombinácia. Tolko na doplnenie železa.
Drzim palce.