Vzdy 1-2 dni pred tym, ako mi zacne menstruacia, dostanem silnu depresiu, nic ma nebavi, ale ze vobec nic, nic sa mi nechce, som nestastna, trapim sa, ze som taka na nic, je mi do placu a placem.. najradsej by som prelezala v posteli cely den a nech mi vsetci daju pokoj. toto ale vobec nie som ja, strasne ma to ubija. mam 1,5 rocne dieta (ma este aj starsich surodencov) ktore este v noci raz-dvakrat kojim, ale spava velmi zle, stale mrnci a pod (aj ked spi potom sice dalej, ja mam strasne prerusovany ten spanok) a nespim vkuse dlhsie ako hodinu, dokopy za noc mozno 4-5 hodin. takze urcite aj unava k tomu prispieva. nemate prosim nejaku radu, ako tento stav aspon zmiernit, ked nie odstranit? su to strasne dva dni v mesiaci, uz som z toho hotova. potom mam taku neprijemnu zotrvacnost z tych pocitov a cim dalej, tym horsie sa potom dostavam do normalu a naberam znovu sebavedomie.
Predmenstruacny dysforicky syndróm? Niekto radi režimov opatrenia obmedzit alkohol, cukor, kávu, cvičiť. ja si dávam lavekan, lebo mavam aj úzkosti, ale ten sa nema pri dojceni. Lubovnikovy čaj .