ahojte mamicky chcela by som sa spytat ci mate skusenosti so sibo testom a ci pomohli nasadene antibiotika ak vam vysli pozitivne vysledky, ja nad nim uvazujem trapi ma po porode nafukovanie po kazdom jedle..na gastre som uz bola tam mi zistilo intolranciu na laktozu a alergiu na mb, a na lepok mi pani dr povedala ze na 99% nebudem mat dokonca zivota alergiu.dakujem za kazdy prisevok
@giuditta mne po pozitivnych vysledkoch na SIBO Dr. Naordinovala prisnu dietu "fast tract diet" skuste pozriet, nasla som iba anglicke stranky. Zatial neviem co a ako,, tak ak sa mi podari nabehnut uvidim.
@babez mne po genetickych testoch celiakia bola negativna. Krvne testy pozitivne, biopsia crevo s "atrofiou" vraj negativne. Po 11rokoch akoze liecena na celiakiu mi Dr. povedala, ze moj problem je tzv. intolerancia lepku nie celiakia. Aj nadeale som na bezlepkovej diete.
@lubicastse ahoj. Aký je rozdiel medzi intoleranciou lepku a celiakiou? Myslela som ze celiakia je intolerancia lepku... akosi teraz neviem😲
@mimuska99811 dobrý večer. Rozdiel je taký, že celiakia je geneticky problém. Telo vám proste nedokáže stráviť lepok a vznikajú zdravotne problemy. Musíte striktne držať diétu. (Dajú sa spraviť z krvi genetické testy na predpoklad celiakie. No i pri pozitívnom výsledku u vás celiakia nemusí nikdy prepuknúť.)
Pri intolerancii je to o Tom ,že telo si nevie poradiť so spracovaním lepku. Je to o Tom koľko telo dokáže lepku stráviť, ztolerovat. Niekto nemôže absolútne nič. Niekto stoleruje malé množstvá lepku bez problému. Tak nejak je to, že musíte si na sebe vysledovať koľko lepku vám už robí problém. Štvrť rožku možno nebude problém. Pri zjedení celého budete mať kŕče , či škrabanie...Podľa vašej reakcie na lepok.
@lubicastse pri celiakia nesmiete žiaden lepok konzumovať. Pri intolerancii nesmiete pšenicu jesť , no možno pri raží, či jačmeni by konzumácia nemusela byť problém. Ja jedávam ovsené vločky bezlepkové a už som skúsila aj bio nebezlepkove a žiaden problém.
@lubicastse Dobrý deň, prosím Vás ako ste dopadli, čo ste si varila prosím 🙏
@map0007 dobrý deň. Hľadala som na nete stránky s "Fast tracy diet" postahovala som si podklady v vhodnými a nevhodnými potravinami a išla som podľa toho. Je to niečo v štýle Paleo diéty a Keto diéty. Nejedla som absolútne žiadne sacharidy. Nič. A prevažne bielkovinová stravu. Múku iba kokosovú alebo mandľovú.
@map0007 pregooglite na nete stránky so "sibo diét" nájdete dosť stránok s radami a tabuľky ako sa stravovať a ako postupovať. Držím palce. Nebude to s tou diétou ľahké ale mne to veľmi pomohlo. Našla som si veľa potravín na ktoré moje telo reaguje a proste sa im vyhýbam, nejem ich a som v poriadku
@llenka014 to je konkrétne “dychový test” na sibo. Vypijete takú tekutinu a potom každú pól hodinu guľaté-vydychujetevdo takej trubice a zaznamenávajú hodnoty. Skúste pogooglit. Dychový test.
Kto prosím robí si o test? Imunoalergolog alebo gastroenterolog? Ďakujem
@mata391 ja som bola na alergológii. (Imunológ).
@lubicastse ďakujem krásne 🤗🤗
@lubicastse mohli by ste prosim napisat blizsie info k tej sibo diete. Na nete je vela informacii a neviem si s tym dat rady. Brali ste aj Normix?
Sibo testy ked su vysoke,znamena ze v tenkom čreve sa abnormalne rozmnozili bakterie...prejavuje sa to najcastejsie črevnymi tazkostami,ako hnacky,bolesti zaludka,krce .
Mala som 2x vysoke hodnoty + sa zistili aj ine bakterie z krvy ale predpisane ATB zatial nepomohli (5mes.som uzivala ATB) ,caka ma dalsie vysetrenie z krvy u ineho Dr.