Ahojte, som 3 mesiace po porode a pár dni dozadu mi začalo šialene svrbenie tam dole, nie ale ako pri mykoze, také iné, skôr vyslovene svrbenie pyskov a vonkajších rodidiel. Skúšala som všetko na mykózu, nepomohlo, takže usudzujem, že to zrejme nebude ono. Dnes sa mu tam vytvorili “prasklinky” a štípe ma cikanie a aj veľká potreba, kožu mám komplet dolu začervenanú. Nejake rady? Čo na to? Čo to može byť? Napadlo mi, že som 10mesiacov nenosila žiadne vložky a teraz áno kvôli menštruácii, plus je fakt horúco…možem použiť detský puder alebo čo? vďaka.
@tinalia a myslíš, že by mi na to nič z produktov nepomáhalo? Skúšala som krémy, vaginálne tablety/čípky, intímne gély na úľavu od svrbenia, rosalgin vyplachy, no absolutne nič😭
Zvonku môžeš skúsiť Infadolan. Príčinu asi nevyrieši, ale na ranky môže pomôcť.
Na niektore gynekologicke tazkosti volnopredajne lieky nestačia, takze moze to tak byt aj u teba
@baboobchod
@tinalia
ďakujem baby za rady, ste zlate..ja verim, že to nebude nič vážne, dr. je na dovolenke a k tej zastupujúcej ísť je ako za trest, odbije ma v dverách, nepríjemná arogantná ženská🙄
Najskôr si to spájam s tým vložkami, lebo to začalo hneď po, len už teraz sa mi v tých horúčavach nemá ako zregenerovať koža tam..
Mozes to mat veru zaparene, ale moze byt aj bakterialna infekcia - tam by mal byt pritomny aj zapachajuci vytok alebo aj tie kvasinky, aj ked na obycajnu kvasinku by nejaky klotrimazol pomoct mal, aspon zlepsit stav. Kup si hypermangan a rob si kupele v nom (to urcite), potom si daj nejaku pastu ako spiridea, imazol, zinkova mast, ale hlavne vela umyvat a co najviac vetrat (chapem, ze sa neda a vlozkou..). Detsky puder mozes pouzit ako prvu pomoc, ale ten sa neodporuca pouzivat ani u deti, resp. radsej ho min ty a dietatu ho uz nekupuj. Sudocrem ja osobne neodporucam. 🙂
Ak pouzivas parfumovane tak sa to mohlo stat. Ak mas neparfumovane, tak to z toho nebude
@anavixy ďakujeem krásne za info!🙂
No výtok nemám vôbec a hovorím, na mykózu ani na nič podobń sa mi to nepodobá, nakoľko v minulosti som si prešla chronickými gyn. ťažkosťami, ale podarilo sa mi ich už pred 3 rokmi zbaviť 🙏 tentokrát to je vyslovene ako kožné🙄
No a detský púder ani doma nemáme, malému by som to nedala, ani sudocrem nepoužívame, malý používa len rybiu pastu 🙂 Ale zvažovala som,že si ten puder pojdem kupiť kvoli sebe, no asi si radšej kúpim to, čo píšeš. Ďakujem! Inak veľmi rada sledujem tvoje komenty a rady 🙂
Belogent je dobra mast,ale oen na predpis je atb s kortikoidmy,stiahne opuch a pomaha na bakt infekcie.Ale to ti predpise bud obvodný,kožný alebo gynekolog.
candida
Rybilku si mozes kludne dat hned 🙂 rybilka je super ako prevencia, neviem ci aj ako liecba, ale ak nepomoze, tak aspon urobi barieru pred dalsou vlhkostou. A dakujem 🤭
Lichen
Podla mna bakterialna infekcia. Castejsia ako mykoza.
Mne po 3porode začalo vadiť ovocie a takto sa mi to prejavuje
Moze to byt aj bakterialna infekcia to nemame ako vediet. Zajtra volaj na gyndu 👍