Prosím raďte. Vo štvrtok som objednaná na kyretáž kvôli zväčšenej sliznici maternice. Bolesti neboli ale prišli postupne. Včera som už celú noc nemohla späť a teraz sa to ešte stupňuje. Mam vydržať do štvrtku alebo riešiť to? Môže ísť o niečo akútne?
Endometrioza sa da potvrdit alebo vyvratit jedine laparoskopicky. Moze byt v priestore medzi maternicou a konecnikom ale to dr neuvidi pri kyrete, lebo tam pozera vnutro maternice.
@e1i takže ak mi to ma niekto potvrdiť mam ísť na ďalšiu operáciu?
Ano mne ju zistili pri laparke. Lebo zvonku videli okolie maternice v bruchu. Tiez ju mam v tom spodnom priestore ale minimalny stupen
@e1i a máš bolesti? Ako sa to prejavuje?
Nebyt nepravidelneho cyklu ani o nej neviem
Keď Ťa doteraz nič nebolelo asi to nebude endo.Ved doteraz ti ju nikto nediagnostikoval nie to si iba ty myslís
Môžeš mať aj cysty tie sa zvyknu priskrtit a boliet,
nečakala by som do štvrtku, keď máš bolesti a doteraz si nemala
No neviem.Z endometriózy mám bolesti celé roky.Neprišlo to z ničoho nič.
Neviem, co by to mohlo byt ale je mi velmi luto, ze mas take bolesti a dufam, ze rychlo zistis, co ti je a ze sa ti ulavi xx
Ja mam endo a aj ma velmi bolestivo nafukalo, ale nie az tak ako opisujes. Obrovske bolesti som mala Len pocas menstruacie
Ďakujem dievčatá. Ste zlaté. Zatiaľ zabrala tabletka od bolesti. Uvidím čo bude zajtra. ❤️❤️❤️
Ja myslim, ze keby si mala endometriozu, tak si v krcoch kazdu menstruaciu…
Endometrioza moze mat loziska kdekolvek, ak na hrubom creve. Dokonca mozes mat lozi ska na mozgu. Musia to otvorit a vidiet.
@vanilkovazmrzka nemusi byt, vela zien ma loziska dalej aj po vyoperovani maternice. Je to pliaga a tazko odhadnut, ze co to postihne. Moze to kludne mat kdekolvek v tele, kamoska mala brube crevo a prirastene slepe crevo, tam boli vsade loziska. Nemusi to zena citit stale, to skor zavisi od toho, ze to lozisko moze byt vacsie.
@vanilkovazmrzka To nemusí byť bravda.Sú ženy ktoré bolesti nemajú a predsa endometriózu majú.
Ja bohuziaľ tie kŕče mám, ale tak ako písali vyššie, endometrióza môže byť kdekoľvek v tele
@medda_beda vnimam to tak, ze endometrioza boli, ked boli menstruacia. Cize ano, tak ako niektora nema ziadne bezne menstruacne bolesti, nemusi si byt vedoma, ze endometriozu ma. A ked ma bolestivu menstruaciu, pocituje bolesti aj v miestach, kde sa endometrioza nachadza.
@vanilkovazmrzka Sú ženy ktoré napriek endometrióze bolesti nemajú lebo sa môže nachádzať v časti kde ju necítiť.Už som tu takú diskusiu čítala.
Ja ju mám presne v tej oblasti kde ma to bolí.Počas menštruácie ma nikdy nebolelo brucho, ale kostrč, dole v panve a spôsobuje mi to počas menštruácie aj zažívacie ťažkosti.Bolesti sú veľké a endometriózu mi potvrdili až operačne po 15 rokoch.Našli mi ložiská.
Priznaky mi sedia na syndróm daždivého čreva. Veľmi ma to tlači v konečníku ale podľa dostupných článkov je to najpravdepodobnejšie endometrioza.
Tak to boli? Kyretáž pomôže?
Idem osivieť od bolesti. Dá sa vydržať ale je hrozne nepríjemná. Akoby som zadržiavala hnačku.