Šialená bolesť - endometrióza

25. mar 2024

Prosím raďte. Vo štvrtok som objednaná na kyretáž kvôli zväčšenej sliznici maternice. Bolesti neboli ale prišli postupne. Včera som už celú noc nemohla späť a teraz sa to ešte stupňuje. Mam vydržať do štvrtku alebo riešiť to? Môže ísť o niečo akútne?

autor
25. mar 2024

Priznaky mi sedia na syndróm daždivého čreva. Veľmi ma to tlači v konečníku ale podľa dostupných článkov je to najpravdepodobnejšie endometrioza.
Tak to boli? Kyretáž pomôže?
Idem osivieť od bolesti. Dá sa vydržať ale je hrozne nepríjemná. Akoby som zadržiavala hnačku.

e1i
25. mar 2024

Endometrioza sa da potvrdit alebo vyvratit jedine laparoskopicky. Moze byt v priestore medzi maternicou a konecnikom ale to dr neuvidi pri kyrete, lebo tam pozera vnutro maternice.

autor
25. mar 2024

@e1i takže ak mi to ma niekto potvrdiť mam ísť na ďalšiu operáciu?

e1i
25. mar 2024

Ano mne ju zistili pri laparke. Lebo zvonku videli okolie maternice v bruchu. Tiez ju mam v tom spodnom priestore ale minimalny stupen

autor
25. mar 2024

@e1i a máš bolesti? Ako sa to prejavuje?

e1i
25. mar 2024

Nebyt nepravidelneho cyklu ani o nej neviem

luccija
25. mar 2024

Keď Ťa doteraz nič nebolelo asi to nebude endo.Ved doteraz ti ju nikto nediagnostikoval nie to si iba ty myslís
Môžeš mať aj cysty tie sa zvyknu priskrtit a boliet,
nečakala by som do štvrtku, keď máš bolesti a doteraz si nemala

medda_beda
25. mar 2024

No neviem.Z endometriózy mám bolesti celé roky.Neprišlo to z ničoho nič.

carolynka
25. mar 2024

Neviem, co by to mohlo byt ale je mi velmi luto, ze mas take bolesti a dufam, ze rychlo zistis, co ti je a ze sa ti ulavi xx

carolynka
25. mar 2024

Ja mam endo a aj ma velmi bolestivo nafukalo, ale nie az tak ako opisujes. Obrovske bolesti som mala Len pocas menstruacie

autor
25. mar 2024

Ďakujem dievčatá. Ste zlaté. Zatiaľ zabrala tabletka od bolesti. Uvidím čo bude zajtra. ❤️❤️❤️

vanilkovazmrzka
25. mar 2024

Ja myslim, ze keby si mala endometriozu, tak si v krcoch kazdu menstruaciu…

kiki68
28. mar 2024

Endometrioza moze mat loziska kdekolvek, ak na hrubom creve. Dokonca mozes mat lozi ska na mozgu. Musia to otvorit a vidiet.

kiki68
28. mar 2024

@vanilkovazmrzka nemusi byt, vela zien ma loziska dalej aj po vyoperovani maternice. Je to pliaga a tazko odhadnut, ze co to postihne. Moze to kludne mat kdekolvek v tele, kamoska mala brube crevo a prirastene slepe crevo, tam boli vsade loziska. Nemusi to zena citit stale, to skor zavisi od toho, ze to lozisko moze byt vacsie.

medda_beda
29. mar 2024

@vanilkovazmrzka To nemusí byť bravda.Sú ženy ktoré bolesti nemajú a predsa endometriózu majú.
Ja bohuziaľ tie kŕče mám, ale tak ako písali vyššie, endometrióza môže byť kdekoľvek v tele

vanilkovazmrzka
29. mar 2024

@medda_beda vnimam to tak, ze endometrioza boli, ked boli menstruacia. Cize ano, tak ako niektora nema ziadne bezne menstruacne bolesti, nemusi si byt vedoma, ze endometriozu ma. A ked ma bolestivu menstruaciu, pocituje bolesti aj v miestach, kde sa endometrioza nachadza.

medda_beda
29. mar 2024

@vanilkovazmrzka Sú ženy ktoré napriek endometrióze bolesti nemajú lebo sa môže nachádzať v časti kde ju necítiť.Už som tu takú diskusiu čítala.

Ja ju mám presne v tej oblasti kde ma to bolí.Počas menštruácie ma nikdy nebolelo brucho, ale kostrč, dole v panve a spôsobuje mi to počas menštruácie aj zažívacie ťažkosti.Bolesti sú veľké a endometriózu mi potvrdili až operačne po 15 rokoch.Našli mi ložiská.