Ahojte. Mám ísť na cytologiu a zaujíma ma akú dobu pred sterom, by nemal byt pohlavný styk, aby to náhodou neovplyvnilo výsledky? Ďakujem
"Před cytologickým vyšetřením (tedy před každou gynekologickou prevencí) je nutno dodržet několik zásad: 5 dnů před kontrolou neprovádět výplachy pochvy a nezavádět čípky. 48 hodin před kontrolou nemít nechráněný pohlavní styk. stěr by měl být proveden nejdříve 5 dnů po skončení menstruace."
@nevenka ďakujem..
Proste by som to dodrzala, aby krcok nebol podrazdeny.
@jaskolka presne tak som myslela, kvôli podrazdeniu krcka, s ochranou, teda tri dni pred, by to malo byť v poriadku.
Nerozumiem. Nechránený sex podráždi krčok maternice ale sex s kondómom nie?
Prečo by sa mal pri sexe podráždiť krcok maternice? Penis nie väčšinou tak dlhý, aby ho priamo dráždil. To by bolo asi bolestivé... 🤔
@fido69 niektoré ženy práveže po sexe krvacajú z krčka maternice
@nevenka ty si žena? Čo si si to tam vlastne nahmatala? Bod G? 😂
Pri pohlavnom styku väčšina penisov nedosahuje až na krčok maternice. Priemerne sa vzdialenosť medzi pošvou a krčkom maternice pohybuje okolo 7-10 cm, ale môže byť aj kratšia alebo dlhšia v závislosti od anatómie tela a fyziologických faktorov. Väčšina penisov sa zvyčajne zastaví na prednej stene pošvy alebo hlbšie v pošve, čo je dostatočne ďaleko od krčka maternice. Dotyk penisu na krčok maternice môže byť bolestivý pre niektoré ženy, najmä ak je penetrácia hlbšia a priame stláčanie krčka maternice. 😉
Myslím si, že spermie nedokážu vúsledky cytológie ovplyvniť. Je to úplne iný typ buniek.😉