Sex po pôrode

iceberg
5. feb 2024

Ahojte žienky🙂 chcela by som sa opýtať, kedy po pôrode ste mali prvý krát sex s partnerom , akú dlhu dobu to u vás trvalo kým ste začali spolu znova sexovať ? Ja mám taký problém,že ja by som psychicky aj chcela,ale telo si ten sex ako keby nepýta , mala z vás daka podobný problém ? Ak áno čo vám pomohlo to telo naštartovať aby si to znova pytalo ?😊 Ďakujem

timea301196
5. feb 2024

Oddych a kľud 🙂

iceberg
autor
5. feb 2024

Aby ste si nemysleli ,že to je hneď ako po pôrode ale stým že už od pôrodu je to vyše 3 mesiacov

iceberg
autor
5. feb 2024

@timea301196 oddych a kľud po akej dlhej dobe ?😏

whatever1234
5. feb 2024

@iceberg neviem to nejak odborne vysvetliť - ak ta to bude viac zaujimat vygoogli si to, ale že vraj keď kojis vyplavuje to nejake hormony (mozno oxytocin alebo nieco tomu podobne) a preto nemas uz chut na sex vobec lebo to kojenie ti dodava tie hormony - raz mi to niekto vysvetloval - ale neviem mozno je to mytus😅

timea301196
5. feb 2024

@iceberg tak ja som mala po prvom asi 5-6t strašne to bolelo takže ďalší bol už potom neskoršie..
Pri druhom až po 3M keďže som mala 12tt sestinedelie. A bez gelu a cipkov to nešlo.. treba sa sat so poriadku oddýchnuť sú. Narodiť atmosféru dať pohár vínka

timea301196
5. feb 2024

@whatever1234 ano je to pravda. Dokonca pri kojení je aj suchšia 🤣🤣🤣

ivik4
5. feb 2024

5tyzdnov
Mala som cisarsky
Cele tehotenstvo som bola bez , hroza 😀

kiki68
5. feb 2024

6 tyzdnov , hned po kontrole. Ale vies, moje telo nemalo nic zavazne, viac menej jeden zapaleny Stich z troch celkovo, no co to je. A su zeny, co maju velke poranenia. Takze musis ist podla seba na toto. Nie podla nas.

majlo1234
5. feb 2024

My sme mohli tiez hned, ale libido, ktore som mala pred porodom, sa mi uz nevratilo(uz je to 2,5 roka) uraduje kojenie, unava a neviem ci aj hormony, som znova tehotna. Proste to tak teraz je😂

ivangeline
5. feb 2024

Vzdy tak nejak po 3m. Podla babatka. ;D

evka_21
5. feb 2024

Klasika po 600nedelí... Ale úprimne už som dva roky po pôrode a chuť na sex nemam stále 🙃

iceberg
autor
5. feb 2024

@majlo1234 a záujem stým aj niečo riešiť bol ?😅

iceberg
autor
5. feb 2024

@evka_21 skúšala si stým niečo robiť ? 😬

iceberg
autor
5. feb 2024

@kiki68 takže po tých 6 týždňoch to bolo tak že , sex si pytalo aj tvoje telo alebo skôr len kôli partnerovi ?

iceberg
autor
5. feb 2024

@ivangeline takže libido bolo stále po tých 3 mesiacoch ?

kiki68
5. feb 2024

@iceberg ehm tak nejak pol na pol, pol roka som mala velmi znizene libido. Ale tak zase chcela som to robit, len som nemala taku tu vlnu vzrusenia. Ako keby mi dal niekto lieky a bola som taka utlmena. Potom sa to behom dvoch mesiacov vratilo do normalu. To telo sa hormonalne zaplo uz do povodneho rezimu. Ale tak Ja som hned po prichode z porodnice nejakym sposobom obstastnovala partnera, len samozrejme to bol iny pocit. Podla mna je dolezite sa nepdcudzit s partnerom, nemusi to byt hned ako klasicky sex, rob na co si sama trufas, co chces, co robi obom radost. Mna to s muzom Este viac zblizilo

iceberg
autor
5. feb 2024

@kiki68 no presne dačo takéto som mala na myslí , že ako dlho to môže trvať a a ako sa naštartovať lebo však ja by som chcela , a pred pôrodom sme kadečo robili a často , ale teraz to telo ako keby mi nedavalo ten impulz že má chuť na sex a že sa vzrusim .

kiki68
5. feb 2024

@iceberg Proste trosku zatat zuby a skusat to. Mam dojem, ze to chce tak nejak trpezlivost, ale aj ochotu ist do toho aj za cenu, ze to nebude take super. Lenze lepsie ako mat naruseny vztah a za rok budes zase mozno sama sebou.

majlo1234
5. feb 2024

@iceberg jasne, zatat zuby a ist do toho aj tak😂😂😂 pre mna proste sex ustupil do uzadia s inymi potrebami, ktore boli nenaplnene-spanok, oddych, neochytane telo. Ale teda dospeli sme ku kompromisu a sex mavame tak dva krat do tyzdna. Niekedy mam chut, niekedy sa prinutim. Odporucam vypocut si najnovsi podcast Ludskost, kde je aj cast o sexe v rodicovste, vela to pre mna vysvetlilo

matkahelka
6. feb 2024

@iceberg u mna po prvom porode to trvalo skoro rok a nevyriesilo sa to same, musela som ist ku gynekologovi, mala som problem s hormonmi a z toho pramenila ta nechut na sex. brala som lieky, rychlo sa to potom napravilo. v druhom tehotenstve som bola ako stepna koza, cele dni by som len sexovala, muzovi to uz az smiesne bolo, ako som ho po nociach budila, rano som ho budila, ako som mu vzdy vyvolavala, nech sa ponahla domov. mna samu to uz az otravovalo. a obaja- aj muz aj ja sme sa psychicky pripravovali na to, ze opat po porode nastane ta opacna faza, kedy sa budem musiet do sexu nutit, ale ku podivu, po druhom porode som tuto nechut vobec nemala, hned to bolo v normale.

evka_21
6. feb 2024

@iceberg 🤭 kúpila som si kotvičník (čaj) a maca tabletky ale jedla som ich asi tri dni a potom som zabudla a tak zabúdam každý deň😂😂 ale tak 1-2x do mesiaca sa dam nahovoriť manželom ale to je vše 🙃