Sex po pôrode

6. sep 2023

Ahojte, som 3 mesiace po pôrode, na kontrole po 600nedeli mi lekárka povedala, že je všetko v absolútnom poriadku. Avšak, sex je totálne bolestivý. Nie len ten prvý, ale každý. Ja sa snažím to vydržať, nechcem náš sexuálny život pokaziť, vždy nám to klapalo ja 1ku, ale už to ani môjho muža nebaví a rozčuľuje ho, že ma to tak moc bolí. Vidí to na mne, aj keď sa to snažím skryť.
Prosím, ako ste to mali vy? Kedy tá bolesť prešla? Sú nejaké spôsoby, ako to trochu zlepšiť?

bajka16
6. sep 2023

Ja som nemala vôbec žiadne problémy ani po jednom, ani po druhom pôrode, ale radím ti radšej ísť k dr. Niekto ti tu poradí podľa seba, čo nemusí byť dobre a môžeš mať úplne iný problém. Určite utekaj za odborníkom nie je to v poriadku.

nevenka
6. sep 2023

@bajka16 neviem, mna to bolelo po kazdom porode, rodila som 4x, prvy s nastrihom a sitim, prvy sex bol az po 4 mesiacoch a bolelo to dost a este aj dost dlho. Jazva ma omina casto aj po 10 rokoch. Dalsie deti uz ani neviem, ze som rodila, ale tiez to nebola ziadna slava. Zase nemusi to byt nejaky zdravotny problem, hlavne, ak zena dojci, su za tym hormony. Nevieme, ake bolo sitie a kopec dalsich veci.
Telo sa dava dokopy 9-12 mesiacov cca, je to velmi individualne.
Vseobecna rada je, lubrikant a trpezlivost a casto skusat. Lenze ak manzela to "rozculuje", to nepridava, mal by mat pochopenie, vsak za to nemozes.
Mne pomohlo aj deci vina a pritmie, intimna atmosfera, to vino mi pomohlo sa uvolnit. A dychat cez tu bolest. Ale zase nebolo to take, ze idem umriet. To musis sama posudit, ako to presne boli. Moze byt, ze Ta tahaju jazvy po siti, je to este stale dost cerstve.

autor
6. sep 2023

@bajka16 no idem na stery o 2 týždne, tak jej to spomeniem. Ale ako vravím, povedala mi, keď ma odspodu kontrolovala, že je všetko v poriadku 🙁 neviem, či tam teraz niečo iné uvidí.

@nevenka nástrih nestihli, roztrhla som sa úplne celá, šili ma hodinu a pol, ani neviem, koľko stehov som mala, ale bolo ich teda požehnane. A že to muža rozčuľuje som nemyslela tak, že mi to vyčíta, alebo niečo také, ale že je z toho nesvoj a "nebaví" ho sex, keď mňa to bolí. Dokonca ho posledných pár dní odmieta s tým, že je unavený, ale ja viem, že to je preto, lebo vie, že ma to bolí. Lubrikant máme, ja mu stále hovorím, že to chce len čas.

vkatush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vkatush
6. sep 2023

Ja som bola došitá, a áno, bolelo to riadne zo začiatku, asi prvé 2-3 mesiace skúšania. Potom už jak nič, lepšie ako predtým 😁 ale musela som byť PORIADNE uvoľnená, aby bolo v pohode (takže žiadne rýchlovky, ale poriadne nech sa manžel hraje, snaží a ty si v pohode medzitým prečítaj knižku alebo pi víno, čokoľvek ťa uvoľní 😁

Ale skús aj za dr ísť. Kamoška mala tiež povolené po 600n, že všetko okey, ale nešlo to, veľmi bolelo, nakoniec zistili, že ju "zošili" veľmi úzko a musela to riešiť.

domka222
7. sep 2023

Ja skoro dva roky po pôrode a stále bolí na začiatku

liliana8
7. sep 2023

3 kamosky (vsetky site) mali bolesti rok po porode.Potom to uz preslo.Chce to cas, lubrikant,vino na uvolnenie a citlivy pristup partnera.Drz sa🍀

zuzkaa1991
7. sep 2023

Mna sex bolel rok po porode najviac prvy polrok skusali sme polohu pri ktorej ma nebolo potom a úprimne mozno 3r 4r stale.som nieco citila aj ked nebolo to uplna silna bolest ;) takze len skusat.skusat a ked tak použiť lubrikantny gel ;)

nikolani
7. sep 2023

Nájdi si fyzioterapeutku ktorá sa zameriava na oblasť gynekológie a skontroluje ti panvove dno (zvnútra). Mala som rovnaký problém, problém mi odstránila v rámci dvoch sedení, pričom už po prvom to bolo super. Držím palce 🙂

2006_1211
7. sep 2023

Som skoro pol roka po pôrode a ešte vo mne ani nebol celý lebo to tak extrémne boli

autor
7. sep 2023

@2006_1211 tak to nie je určite ok. Mňa to boli hlavne na začiatku, muž mi aj vravel, že cíti, že som užšia tam dole, len neviem, či sa to nejako poddá alebo nie. Dr keď mi robila sono odspodu, tak to nebolelo 🥴

@vkatush no s tým uvoľnením je to momentálne problém, lebo ja už automaticky čakám bolesť a teda ostanem taká strnulá nejaká 🙄 musím na tom aj ja popracovať.

@nikolani to som nevedela, že dačo také existuje. Vďaka za radu, popozeram sa po nejakej ☺️

nikolani
8. sep 2023

Ženy, ktoré píšete, že máte ešte stále problém. Naozaj si aj vy skúste nájsť fyzioterapeutku ktorá sa zameriava na gynekológiu (alebo ktorá vie okrem bežnej praxe aj osetrit panvové dno).
Najmä keď vás šili. Z pohľadu gynekológa je všetko v poriadku, ale tie svaly panvového dna vedia byť stuhnuté, ja som napr. mala v mieste šitia spazmus a okolité tkanivá sa k tomu ťahali a pri styku to bola šialená bolesť. Plus mi na tú jednu stranu potom nepracovali správne svaly panvového dna, čo zase vie "zarobiť" na budúce problémy s inkontinenciou a pod. Takže aj tie čo máte pocit, že aj nejakú dobu po pôrode si nemôžete kychnut alebo skákať bez toho, aby ste sa báli že si ucvrknete, tiež je čas dať si skontrolovať panvové dno 🙂
Toto by mala byť podľa mňa jedna zo základných veci čo vám doktor po pôrode povie, bohužiaľ to tak ešte nefunguje

mabose
8. sep 2023

Po prvom pôrode sme sex mali asi po 3m bol bolestivo aspoň na určitej časti, dr povedal že keď koňom tak sa to dlhšie hojí, po čase to bolo ok